Újra itthon – bőrápolási tippek nyaralás után
Újra itthon – bőrápolási tippek nyaralás után

Újra itthon – bőrápolási tippek nyaralás után



Mit tegyél, ha vége a nyaralásnak, és úgy érzed, hogy bár Te mindent megtettél, a bőrödre és a hajadra mégiscsak ráfér egy kiadós tápláló és hidratáló kúra? A tengervíz, a bulizás és a sok szabadtéri program igénybe veheti a bőröd és a hajad, de ne aggódj, hazaérkezve mindez egy-két nap alatt helyrehozható.

Azt már tudod, hogy mit tegyél, mielőtt útra kelnél, és hogy hogyan szépülj nyaralás közben. Most azt is megírom Neked, hogy otthon mit tehetsz, ha úgy érzed, a Nap, a szél, és a só kárt tett a bőrödben és a hajadban.

Erre is van 5 jó tippem:

  1. Bármilyen típusú is az arcbőröd, egy mézes-joghurtos arcpakolás hidratálja és vitaminokkal tölti fel, az esetleges apró sérülésekkel is jót tesz majd. Bátran kend fel az arcodra, a nyakadra, és a dekoltázsodra is. Ha tápanyaghiányosnak is érzed a bőröd, akkor azt ajánlom, hogy a bőrtípusodnak megfelelő tápláló arcpakolással regeneráld a bőröd.
  2. Készíts kókuszolajos hajpakolást! Hajmosás után masszírozz a még vizes hajadba Organikus szűz kókuszolajat, tekerd be törülközőbe, hogy nehogy összeolajozz bármit, és hagyd a pakolást tíz percre-negyed órára a hajadon. Extra száraz hajvégeidet Jojoba Szépségolajjal, Argánolajjal, vagy Édesmandula szépségolajjal is ápolhatod.
  3. Cukros-szépségolajas testradírral, vagy dörzskesztyűvel tedd újra bársonyossá a bőröd, de inkább csak a végtagjaidon használd, és ezeken a területeken is nagyon óvatosan, nehogy sérülést okozzál. Ezután sheavajjal ápold, segít enyhíteni a bőrpírt, és megnyugtatni a bőröd.
  4. Masszírozz óvatosan a bőrtípusodnak megfelelő szépségolajat az arcbőrödbe, vagy még jobb, ha elkészíted a saját, a Te bőrödnek legmegfelelőbb szépségszérumot. Ha száraz a bőröd, nem is szükséges letörölnöd, hagy fent éjjelre arcpakolásként. Fontos, hogy a szemkörnyék vékony bőrét éppen csak érintsd, ezen a területen óvatos, ütögető ujjmozdulatokkal juttasd be az olajat a bőrödbe.
  5. Ha úgy érzed, túl sok volt az édesség, néhány napig enyhén citromos vízzel felpörgetheted az anyagcserédet. Segít helyreállítani az egészséges bélflórát, sőt, még az étvágyadat is csökkenti.

Ha nyaralás alatt kialakítottál egy-két jó szokást, esti sétát, sok mozgást, az itthoninál rendszeresebb és egészségesebb étrendet, próbálj meg ragaszkodni hozzájuk - legalább addig, míg tart a nyár.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • Így készítsd fel a bőröd a nyaralásra - blog

    Így készítsd fel a bőröd a nyaralásra

    Ha elutazol, szükséged lesz néhány extra tippre ahhoz, hogy hogyan vigyázz bőröd egészségére, akár vízpartra, akár a hegyekbe, fesztiválozni, vagy várost nézni mész.

    Megnézem
  • te is tehetsz a földért - blog

    Te is tehetsz a Földért

    Kedden olyasmi történt velem, amire mindig emlékezni fogok. Az a megtiszteltetés ért, hogy találkozhattam Jane Goodall-lal, világ legismertebb főemlőskutatójával, és egyik legnagyobb hatású környezetvédelmi aktivistájával, Dr. Urs Niggli-vel, akivel együtt küzdenek a fenntartható élelmiszer-termelésért.

    Megnézem
  • nézd meg jól, miből készült a napkrémed! - blog

    Nézd meg jól, miből készült a napkrémed!

    Veszélyes összetevők és hamis biztonságérzetet keltő faktorszámok is lehetnek a krémedben.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet