Ápolt, gyönyörű ajkak 4 lépésben

Ápolt, gyönyörű ajkak 4 lépésben

Ápolt, gyönyörű ajkak 4 lépésben

Hogyan teheted még szebbé az ajkaid télen is?

Sokszor elfeledkezünk róla, hogy a szánkat éppen úgy ápolni kell, mint akár arcbőrünket, nem érdemes megvárni, amíg ajkunk húzódik, hámlik, esetleg kicserepesedik. Ráadásul, amikor hidegebbre fordul az idő, azoknak is nagyobb eséllyel kiszárad az ajkuk, akik egyébként kellő mennyiséget isznak, és az év legnagyobb részében nincs gondjuk ajkaik állapotával.

Sokaknak a rúzs használata napi rutin, az előírt munkahelyi megjelenés része, hogy úgynevezett „teljes sminkben” mutatkozzanak. Mivel a rúzsok többsége amúgy is szárít, fontos hogy legalább egy-két természetes trükkel rásegítsünk az ajkak regenerálódására.

 

 

De mitől szárazak az ajkak?

A dehidratáltságtól, a hideg időtől, életterünk száraz levegőjétől, a megfelelő vitaminok hiányától. Rengeteg oka lehet annak, hogy ez az érzékeny terület kiszárad, veszít feszességéből, szépségéből.

Az alábbiakban összefoglalom Neked, mit tehetsz azért, hogy mindig egészségesek és ápoltak legyenek ajkaid.

Ápolás 4 lépésben

Az ajkak esetében is a klasszikus alaplépéseken múlik a siker. A bőr az a szerv, amely nagyon gyorsan ad választ és jelzést testünk állapotáról, a bennünk zajló folyamatokról. Ha meglátjuk ezeket a jeleket, harmonikus, szép és egészséges külsőt varázsolhatunk magunknak. Az ajkak állapotán négy egyszerű rutin lépéssel látványosan segíthetünk.

Megújulás – eltávolítani az elhalt, felesleges réteget

Az ajkak felületén az elhalt, elszáradt apró bőrdarabokat kíméletesen el kell távolítanunk. Bőven elég, ha hetente egyszer a fogkefe sörtéit segítségül hívva átmasszírozzuk, átradírozzuk az ajkainkat. A művelet után sokkal selymesebb, finomabb lesz felületük, tapasztalni fogjuk, hogy egy friss, élőbb réteg bukkan elő, és könnyebben eloszlik rajta az ajakápoló is. Ezt a technikát még hatékonyabbá teheted, ha készítesz egy házi ajakradír, például só/cukor és olívaolaj keverékéből, vagy méz és cukor kombinációjából. Lényeg, hogy kemikáliától mentes egyveleget alkalmazz, és legyen egy szemcsésebb összetevője az ajakradírnak, mert ez segít eltávolítani a nem kívánatos sejteket. Jusson eszedbe, a megtisztított felület ilyenkor még inkább ki van téve a kémiai és környezeti hatásoknak, így ez az a pillanat, amikor mindenképpen az ápolásnak kell következnie.

Ápolás – megadni a védelmet

Naponta többször is bekenhetjük az ajkainkat az erre fejlesztett ápolókkal. Érdemes olyat választani, amelyikben nem tartalmaz mesterséges anyagokat, mert ezek a kemikáliák hosszútávon nem segítenek fenntartani a szervezet és a bőr egyensúlyát. A természetes ajakápolókkal kevésbé esik túlzásba az ember, hiszen hatásuk hosszabban érezhető. Igény szerint naponta többször is alkalmazhatod a számodra kedves ajakápolót. A Manna 100%-ban természetes ajakápolóit itt találod>>

Zsírozás – arra az esetre, ha muszáj rúzst használni

Ha muszáj rúzst használnod, használj natúr változatot - előírás ide vagy oda, szabadon választhatsz olyan rúzst, ami nem tartalmaz kemikáliát, illetve zsírosabb, ápoló állagút. A rúzs alá felvihetsz egy zsírosabb ajakápoló réteget is. Ne feledd, ez a minimum, amit megtehetsz azért, hogy ajkaid védd.

Pakolás – ha nagyon rossz a helyzet

Előfordulhat, hogy nagyon rossz állapotba kerülnek az ajkaid és szükséged van egy kiadós ajak pakolásra. Mit tudsz tenni? Kenj mézet az ajkaidra és hagyd rajta 10-20 percig. Fokozhatod a hatást magas zsírtartalmú tejszínnel. Ezt a pakolást is előzze meg a fogkefés megtisztító művelet.

 

Alkosd meg saját ajakápolód- például így

Most is arra bíztatlak, hogy légy kreatív és alkosd meg saját, ideális ajakápolód. Ha van otthon sheavajad, kókusz- vagy kakaóvajad, bármelyik megfelelő alapanyagul szolgálhat. Íme egy recept tipp, mely korábban már nagy sikert aratott:

Csokis-kókuszos ajakír

Hozzávalók:

  • 4 g finomítatlan sheavaj

  • 6 g finomítatlan kakaóvaj

  • 6 g szűz kókuszvaj

  • 1 db természetes E-vitamin kapszula tartalma

A kakaóvajat és a sheavajat kezdd el olvasztani gőzfürdő felett, majd add hozzá a kókuszvajat is. Keverd össze, és hagyd kihűlni - már kész is. A végeredmény csoki illatú lesz, szerintem felesleges hozzá illóolajat adni, de ha szeretnél tehetsz bele azt is. Pár csepp elég; a citrusos illóolajakkal vigyázz, mert fényérzékennyé tehetnek. Az E-vitamin bőrápoló tulajdonsága mellett megnöveli az ajakápolód élettartamát, de ha nincs, kihagyhatod, anélkül is sokáig eláll.

Kezdd el még ma ápolni az ajkaid, kövesd a fenti lépéseket és ne feledkezz meg arról, hogy rendszeres igyál vizet, gyógyteákat napközben!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • méhviasz gyertya házilag 5 lépésben

    Méhviasz gyertya házilag 5 lépésben

    Tudtad, hogy Te is könnyedén tudsz hangulatos méhviasz gyertyát készíteni, ráadásul olyat, ami segít tisztábbá tenni a szoba levegőjét?A meghitt, barátságos gyertyafénynek minden évszakban megvan a maga varázsa, de ebben a késő őszi időszakban, amikor egyre korábban sötétedik, még jobban fel tudja dobni a szobát – és az estédet.

    Megnézem
  • hogyan válassz illóolajat?

    Hogyan válassz illóolajat?

    Így válassz illóolajat a szezon elején! Mint szinte mindenből, ebből is van szintetikus és természetesA természetes, tiszta, hígítatlan illóolajok a testedre, az érzelmeidre, sőt, a gondolataidra is képesek hatni! A természetes illóolajokra úgy tekinthetünk, mint a növényi részek kivonataira. A különböző módokon kinyert illatanyagok a levegőbe kerülve hűen adják vissza az eredeti növény illatát.  

    Megnézem
  • az ideális szezonális pakolás

    Az ideális szezonális pakolás

    Halványul bőröd nyári fénye?Ne keseredj el, a zöldségesnél mindig megtalálod a legjobb alapot az ideális szezonális pakoláshoz és testradírhoz!Úton-útfélen sütőtökökkel találkozunk ezekben a hetekben. Sűrűn járok piacra, mert szeretek frissen megvenni mindent, ha úgy adódik, inkább többször is elmegyek egy héten.Számomra a természetes életmód azt is jelenti, hogy az évszakok váltakozásával harmóniában igyekszem élni, azaz a természetben aktuálisan megtalálható termésekre, terményekre hagyatkozom a mindennapokban. A zöldség és gyümölcs halmok előtt aztán sokszor el is kalandoznak a gondolataim, és a heti menü mellett különféle szuper pakolások és kencék receptjeit állítom össze fejben.A szezonális alapanyagokból bőven jut mindig egy-egy bőrápoló pakolásra is, és 15-20 percet találok arra, hogy megadjam a bőrömnek azt a feltöltődést, amit a természet ebben az időszakban szó szerint tálcán kínál.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

  • avatar
    • Gabriella
    • 2014-11-12 16:55

    Sziasztok!Nekem tégelyben van E-vitaminom, pontosan hány cseppet rakjak bele?

    • Gabriella
    • 2014-11-12 16:55
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2014-11-12 18:13

      Szia, kb. 4-8 cseppet.

      Andrea

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2014-11-12 18:13

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet