A stressz 5 legjobb ellenszere
a stressz 5 legjobb ellenszere

A stressz 5 legjobb ellenszere



Elönt a stressz, és úgy érzed, hogy lassan összecsapnak a fejed felett a hullámok? Ne pánikolj, mindenkivel előfordul, viszont nem mindegy, hogy hogyan kezeled.

A stresszoldás kulcsfontosságú a mai rohanó világunkban, és mivel szívügyem a természetesség és a natúr megoldások, fontosnak tartom, hogy stressz esetén is harmonikus módszerekkel hozd magad egyensúlyba.

Íme, pár dolog, amit ha rendszeresen beiktatsz az életedbe, akkor nagy eséllyel sokkal nyugodtabb és összeszedettebb maradsz stresszes helyzetekben is. Gondolj az egészre úgy, mint egy rituáléra, amit magad miatt teszel, egy kis „én-időre”, amitől feltöltődsz és harmóniába kerülsz az élet viharai közepette.

Meditáció

Sokan számolnak be arról, hogy mióta minden reggel meditációval kezdik a napot, teljesen más hozzáállással és energiával mennek neki napi teendőiknek. A cél, hogy alakíts ki egy olyan reggeli rutint, hogy legyen magadra és a saját kis világodra körülbelül 30 nyugodt perced, mielőtt felébred a család és rád zúdulnak a teendők. Kelj fel a megszokottnál korábban, és vonulj el egy olyan világos, csendes kis kuckóba a lakáson belül, ahol kényelembe helyezheted magad. Ülj le egy párnára törökülésben, vagy kuporodj fel kedvenc foteledbe, hunyd le a szemed, és figyelj a légzésedre. Mélyítsd el, és végezz hasi légzést, ez megnyugtat. Figyeld meg az érzeteket, melyik testrészedben érzel feszülést, és általában, milyen érzelmi állapotban vagy. Fontos, hogy ne minősítsd magad, csak figyelj meg mindent és fogadd el olyannak, amilyen. Ha jön egy gondolat, ne kapaszkodj bele, csak engedd, hogy átsuhanjon rajtad. Választhatsz vezetett meditációt is, számos ilyet találsz az interneten, itt halk zene mellett egy kellemes hang vezet, és segít kikapcsolni. Ha végeztél, ülj le pár percre, vedd elő naplódat és tervezd meg a napodat. Mit szeretnél elérni? Mit fogsz tenni annak érdekében, hogy töltekezz? Mindeközben párologtathatsz illóolajokat is, ez még inkább segít abban, hogy magadra figyelj. Ajánlom a Manna levendula és citrom 100%-os tisztaságú illóolajakat, ezek tökéletesek a relaxációhoz. Mire elkezdődik napod, már összeszedett, nyugodt és felkészült leszel. Hatalmas különbség ahhoz képest, mint ha gyomorgörccsel az ágyból kiugorva, rohanva futnál neki a napnak.

Jóga

A nyugati felfogásban a jóga a testmozgásról, a különböző „ászanák” kidolgozásáról szól, ám valójában jóval több ennél. A jógában a mozgást a légzéshez, a légzést a mozgáshoz igazítod, így egy harmonikus, meditatív állapotba kerülsz, ahol tested erősítése közben az elméd lecsillapodik. A gyakorlatokat ki- és belégzésre kell végezni. Javaslom, hogy próbálj ki többféle stílust is, hogy megtudd, melyik áll hozzád a legközelebb. Az egyik legnépszerűbb a Hatha jóga, melynek célja az egyensúly és a harmónia elérése. Az alap gyakorlatsor úgynevezett „napüdvözletekből” áll. Ha dinamikusabb mozgásformát keresel, akkor a Vinyasa lehet az irányzatod, nyújtásra és az ízületekre pedig a passzív, lassú Yin jógát ajánlom neked. Amellett, hogy a jóga nagyszerű testmozgás, kiválóan csökkenti a stresszt és energikussá tesz. Akár a megszokott edzésterved mellé is beiktathatod.

Nyugtató fürdő

Amikor az egész napi stressz után hazaérsz idegesen, akkor nem könnyű elérni, hogy még hosszú órákon át ne a munkahelyi dolgok kattogjanak a fejedben. A legjobb, amit ilyenkor tehetsz, hogy veszel egy fürdőt, és a kádban a meleg víz kellemes érintése által a stresszt is kiáztatod magadból. Tudtad, hogy a kellemes illóolajok segítségével egy magasabb szintre emelheted az otthoni wellness élményt? Dobj a fürdővízbe Manna fürdőgolyót, és élvezd, amint a natúr összetevők és a 100%-os tisztaságú, mesés illatú illóolajak kényeztetnek. A még kellemesebb élmény érdekében csepegtess egy kis Manna levendula illóolajat is a vízbe, amit előtte egy kis kanál kókuszolajban oldj fel.

Masszázs

A forró fürdő relaxáló hatását hatványra emelheted, ha törülközőszáraz bőrödbe natúr Manna argánolajat, vagy szűz kókuszolajat masszírozol. Fontos, hogy mindig a végtagjaid végétől a szíved felé masszírozz, ezzel is segíted a véráram felpezsdülését. Az eredményt nemcsak a bőrödön, de lelkiállapotodon is érezni fogod.

Természetjárás

Ha van, ami oldja a stresszt, jókedvre derít és energiával tölt fel, akkor az a természetben eltöltött idő. Ahelyett, hogy egy stresszes nap után a tévé elé huppannál, és még mélyebbre süllyednél az önsajnálatban, öltözz inkább fel és tegyél egy nagy sétát a parkban vagy az erdőben! Csodáld meg a fákat, a gyönyörű égboltot, és szippants nagyokat a friss levegőből! Meglátod, a negatív gondolatok rögtön tovaszállnak majd.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet