Az őszi hűvösebb napok beköszöntével egy hosszú nap végén nincs is jobb, mint egy tál forró, sűrű leves, melyet bekanalazva feltöltöd szervezeted értékes tápanyagokkal, a lelked pedig megnyugszik.
A színpompás őszi zöldségek csak úgy kínálják magukat, hogy forró levest készíts belőlük, és ha egyszer kipróbálod őket, garantálom, hogy kedvenceid lesznek. Amellett, hogy mennyeien finomak, különösen ajánlom őket akkor, ha egyébként kevés zöldséget fogyasztasz, vagy egyszerűen csak jobban esne a nyers zöldségek helyett egy meleg, ízletes, fűszerekkel teli finomság. Az őszi levesek nemcsak a testedre, de a lelkedre is jó hatással vannak. Legyen a nyugalom időszaka az a negyedóra, ameddig elfogyasztod őket, amikor egy kicsit lelassulsz. Kapcsolj be egy jó zenét, és élvezd, amint a finom ízek és illatok minden érzékszervedet elvarázsolják!
Zellerkrémleves kókusztejjel
2 db közepes zellergumó
2 db alma
2 marék dióbél
2 kávéskanál Himalája só
5 dl kókusztej
Elkészítése: a zöldséget és az almát hámozd meg, majd szeleteld közepes darabokra. Főzd puhára a kókusztejjel és a durvára tört dióval együtt , majd turmixold össze a levest, hogy krémes legyen. A tetejét hintsd meg dióval.
Őszi zöldségleves
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 szál zeller
2 sárgarépa
1 gerezd fokhagyma, zúzva
1 szál friss rozmaring vagy 1 teáskanál szárított rozmaring
1 db konzerv kockára vágott paradicsom vagy 4 db friss paradicsom hámozva
1 liter zöldségalaplé
1/2 fej kelkáposzta
1 csésze árpa, átöblítve
1 db konzerv vörösbab
1 csokor friss petrezselyem
1 csipet só
Elkészítése:
Melegítsd fel egy serpenyőben az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát a szárzellerrel együtt és párold üvegesre. Majd a felkarikázott sárgarépát és ezzel együtt is főzd 5 percig. Végül keverd hozzá a fokhagymát, rozmaringot és a közepes darabokra vágott kelkáposztát. Amikor ezzel megvagy, öntsd fel a paradicsommal és a zöldségalaplével, sózd, borsozd, és kezd el forralni. A vízzel alaposan átmosott árpát is öntsd hozzá, főzd 20 percig. Ha szükséges, pótold a vizet. Végezetül öntsd bele a vörösbabot és az apróra vágott petrezselymet.
A finom ételek után ne hagyd abba a kényeztetést. Irány a fürdőszoba, és csobbanj a Manna kókusztejes fürdőgolyótól illatos habokba. Ezután nedves bőrödbe masszírozz Manna vulkáni kőzeten szűrt shea vajat levendula és teafaolajjal. Elalvás előtt pedig cseppents levendula illóolajat a párnádra hogy reggel a levendulamezők andalító illatára ébredhess. Tökéletes őszi percek!
Hozzászólások
Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!