A bőrödet is szépíti a sport
a bőrödet is szépíti a sport

A bőrödet is szépíti a sport



Egy óra izzasztó mozgás a bőrödet is megszépíti – feltéve, hogy ügyelsz az utána következő tisztálkodásra. Bármilyen mozgásformát is választasz a tempós sétától kezdve a táncon át, a komoly megerőltetést jelentő sportokig, a pulzusod felgyorsul, a bőröd kipirul, és hamar beindul az izzadás is.
Sokan attól tartanak, hogy az arcukon keletkező izzadtság mitesszerek, vagy pattanások kialakulásához vezet, azonban ez könnyen megelőzhető.

A rendszeres mozgás és izzadás nemcsak egészséges, de szépít is. Hogy hogyan?

Íme 5 érv a sport bőrszépítő hatása mellett:

1. Az izommunkától felhevül a tested, a pórusaid kitágulnak, és az izzadsággal a pórusokból a méreganyagok is távoznak. Épp ezért fontos, hogyha a bőröd hajlamos a pattanásképződésre, akkor az edzés, vagy akár jógaóra után se késlekedj sokáig, és a bőrtípusodnak megfelelő vegyszermentes arctisztító szappannal alaposan tisztítsd meg az arcod.

2. A mozgás javítja a vérkeringést és fokozza a bőröd mikrokeringését, ezzel sokat tehetsz a narancsbőr ellen.

3. Boldogságot okozó hormonok szabadulnak fel, amelyek stressz- és általános gyulladáscsökkentő hatása enyhítheti az ilyen eredetű bőrpanaszok tüneteit.

4. A rendszeres mozgástól jobban alszol, a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés pedig elengedhetetlenül fontos a szép bőrhöz.

5. Aki eleget mozog, az jobban ügyel a folyadékpótlásra is, a vízhiány pedig először a bőrödön látszik meg.

A végére pedig egy jótanács: ha teheted, ne végezz izzasztó tevékenységet kisminkelve, mert a festékek az izzadtsággal keveredve eltömíthetik a pórusaidat, és tovább rontják a gyulladt pattanások állapotát.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Dóra
    • 2015-11-22 11:23

    Mostanában kezdtem el a bikram jógát, a 40 fokos teremben rendesen izzadok a másfél órás edzés során, azóta jó néhány nagy pattanás kijött az arcomon. Lehet a méregtelenítés hatása? Két éve használok mannákat, de a bőröm sajnos kifejezetten száraz, ettől piros és gyakran pattanásos. Mindezt úgy, hogy naponta 3 l vizet megiszom még így ősszel is. Legközelebb viszek magammal shea vajat is edzés utánra.

    • Dóra
    • 2015-11-22 11:23
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2015-11-22 17:29

      Ha gyakran pattanásos a bőröd, akkor nem biztos, hogy most a méregtelenítés okozza, de persze nem kizárható. Próbáld pl. a cukrot minél inkább kizárni az étrendedből (és ha iszol, a tejet is). Az edzés után is alaposan mosd meg az arcod, hogy a kiizadt mérgeket maradéktalanul eltávolítsd. A teafa illóolajat próbáltad már? Hamar leszárítja a pattanásokat.

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2015-11-22 17:29

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet