A 6 legjobb afrodiziákum
a 6 legjobb afrodiziákum

A 6 legjobb afrodiziákum



Az afrodiziákumok mindig izgalmasak, mert felfokozzák érzékeinket és serkentik a vágyat. A népi hagyományok alapján bizonyos ételek és növények jó hatással vannak szerelmi életünkre.

De melyek ezek? Nézzük a legizgalmasabbakat! Mielőtt belevágnánk, kezdjük az afrodiziákum szóval. Eredete az ókori görög Aphrodité, a szerelem és a szépség istennőjének nevéhez kötődik, aki a mitológiai történet szerint a tengerből kiemelkedve egy kagylóban látta meg a napvilágot.

Gránátalma

Már a gyümölcs felépítése is a termékenységet idézi fel: pirosas rózsaszín szín, szimmetrikus körökben elhelyezkedő, lédús magok. A gránátalma szinte vérré válik bennünk, erős antioxidáns, érfalvédő és vitalizáló hatású. Ideális kiegészítője desszerteknek egy romantikus vacsora alkalmával.

Ginzeng

A ginzeng egy gyógynövény, mely élénkítő hatású. Serkenti a testi és a szellemi erőt, nem csoda, hogy már kétezer éve alkalmazzák vágykeltőként és erősítőszerként. Életelixírnek is nevezik, erősíti az immunrendszert és természetes módon stimulálja a szervezetet. Kiváló teaként, hiszen frissítő hatása miatt hasonlóan hat a szervezetre.

Petrezselyem

Hétköznapi zöldfűszerként tekintünk rá, pedig igen erős hatással rendelkezik. Apróra vágva és az ételre szórva, vagy a levesbe főzve kiváló ajzószer, ugyanis értágulatot okoz. Akár nyersen is rágcsálhatjuk a szárát, főleg férfiaknál hatásos.

Datolya

Rengeteg tápanyagot, és jelentős mennyiségű gyümölcscukrot tartalmaz, így instant energiát szolgáltat a megfáradt szerelmeseknek.

Szerelmi életünk kémiájára természetesen nemcsak az elfogyasztott ételek, hanem az illatok is hatással vannak. Emberi kapcsolatainkat meghatározza a szaglás, és sokszor tudat alatt is azokhoz vonzódunk, akik számunkra kellemes illatot árasztanak.

Rózsa

A rózsának már a látványa is a vággyal és a szerelemmel kapcsolódik össze. Az ókori keleti kultúrákban az erotikus csábítás egyik fontos eszköze volt. Fogyaszthatjuk teaként, de a szárított rózsaszirmokat akár ízesítéshez is használhatjuk desszertek tetején. A rózsa bódító illatát megtalálod a Manna rózsa virágvízben, de a rózsa illatú sheavajas habkrémet is ezzel az afrodiziákummal varázsoltuk el. Vedd körbe magad a rózsa illatával, és élvezd a kellemes hangulatot, mellyet áraszt. A rózsa illatú Mannák viselésével nőies tulajdonságaidat hangsúlyozhatod ki, és még elbűvölőbb lehetsz.

Ylang-ylang

Másik csábító illatunk az ylang-ylang. Édes, jellegzetes aroma, sokan a szerelem illatának is nevezik. Felszabadít, és szerelmes hangulatba hoz, ellenállhatatlan hatással bír. Burkold be magad tetőtől talpig lenyűgöző ylang-ylanggal és tedd szerelmi eszköztárad részévé az alábbi Mannákat: kézmosáshoz és fürdéshez a COCO ylang-ylang folyékony szappant, hosszú habfürdőkhöz a Boldogságot, örömöt fokozó fürdőgolyót, kéz-és testápoláshoz pedig a Vulkáni kőzeten szűrt sheavajat narancs és ylang-ylang illattal.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Zsolt
    • 2019-03-27 07:08

    Na helló! Én Maradok a Tojásnál. Így 45-be is mükszik,De azért Kösz! Üdv.

    • Zsolt
    • 2019-03-27 07:08
  • avatar
    • Zsuzsanna
    • 2019-03-26 13:46

    Érdekes cikk, jó tudomást szerezni az ilyen titkokról :) az ylang-ylangnak valóban szuper az illata, én a Vulkáni kőzeten szűrt sheavajat narancs és ylang-ylang illattal terméket használom és nagyon szeretem!

    • Zsuzsanna
    • 2019-03-26 13:46

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet