A csodás teafaolaj titkai
a csodás teafaolaj titkai

A csodás teafaolaj titkai



A teafaolajnak már az illata is egy tiszta, éteri világba repít. Jótékony hatásáról pedig a népi gyógyászatban ódákat zengenek. Megmutatom, hogyan és mi mindenre használhatod ezt a varázslatosan tiszta olajat.

Kevesen tudják, de a teafaolaj Ausztráliából származik. A népi hagyományok már többszáz évvel ezelőtt nagyon erős gyógyító hatásáról írtak, főleg bőrproblémák esetén. Úgy tartják, hogy fertőzéskezelésre ideális, mert erőteljes antimikrobális, fertőtlenítő és gombaölő hatással rendelkezik. Fontos tudnod, hogy csak és kizárólag külsőleg alkalmazható, belsőleg mérgező hatású lehet. A teafaolaj igazi csodaszer, hatékonyan elpusztítja a körömgombát és általános baktériumölő.

Rosszul kinyomott pattanásokra, mitesszerekre is alkalmazhatod, és ezáltal csillapíthatod a gyulladást. Ha érzékeny a bőröd, akkor javaslom, hogy egy kis kókuszolajba csepegtesd, és úgy vidd fel. Ha nőgyógyászati problémákkal küzdesz, akkor is nagyon jó hatással lehet ülőfürdőként, ha egy kád vízbe csepegtetsz belőle.

Most íme néhány tipp arra, hogyan hozhatod ki belőle a legtöbbet.

Mutatok néhány praktikus felhasználási módot, amit könnyedén beépíthetsz mindennapi életedbe. Nem kell hozzá más, csak egy Manna 100%-os tisztaságú teafaolaj és egy kis kreativitás:

Jógamatrac tisztításához készíts belőle spray-t az alábbiak szerint: végy egy szórófejes flakont és töltsd meg háromnegyedéig vízzel, majd cseppents bele 15 csepp teafaolajat és jól rázd össze. Akár desztillált vizet is használhatsz, vagy 1-2 csepp citrom illóolajjal is gazdagíthatod. Használat után fújd be a matracodat alaposan a folyadékkal, majd hagyd, hogy magától megszáradjon.

Mosásnál a szintetikus öblítőket könnyedén kiválthatod, ha a tartály megfelelő részébe a szokásos öblítő helyett néhány csepp teafa illóolajat csepegtetsz. A ruhákon nagyon enyhén érezni fogod jellegzetes illatát, és biztos lehetsz benne, hogy a legtermészetesebb megoldást használtad az öblítéshez.

Felmosásnál is kapóra jön a teafaolaj, és kiválthatod vele a vegyszereket. Engedj a felmosó vödörbe meleg vizet a szokásos mennyiségben, majd önts hozzá 2,5 deci 20%-os ételecetet. Ezt követően csepegtess hozzá 5-6 csepp teafaolajat, és már kész is a mesés illatú természetes felmosóvíz. Az egész lakás natúr tisztaságillatot fog árasztani.

A teafaolajat a rovarok ellen is tökéletesen alkalmazhatod. Jellegzetes illatát a legtöbb ember kedveli, de a rovarok egyáltalán nem, és amint megérzik, menekülőre is fogják. Ha a teraszon üldögélsz, vagy a lakásban tartózkodsz, mindenképpen tegyél magad mellé egy Manna ultrahangos illóolaj- párologtatót, vagy egy gyertyás aromalámpát és párologtass teafaolajat. Ha szeretnéd jellegzetes illatát egy kicsit tompítani, akkor cseppents hozzá még egy kis levendula vagy citrom illóolajat is. Akkor is hatásos, ha éppen az erdőben kirándulsz és szeretnéd elkerülni a csípéseket és a kullancsokat. Egy kis szórófejes üveget tölts meg vízzel, adj hozzá 15 csepp teafaolajat, majd fújd be karodat, lábadat és nyakadat.

Amint láthatod, a teafaolaj az egyik kedvencem, mivel hihetetlenül sokoldalú és rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik. A felhasználási lehetőségek tárháza végtelen, kíváncsi vagyok, Neked melyik vált be a legjobban.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Zsuzsanna
    • 2019-03-26 13:50

    Hasznos cikk, én a problémás bőrömre fogom kipróbálni az olajat, amin sajnos nem tudom sokszor megállni a nyomkodást...

    • Zsuzsanna
    • 2019-03-26 13:50

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet