A 3 legjobb diétás téli nasirecept
a 3 legjobb diétás téli nasirecept

A 3 legjobb diétás téli nasirecept



A téli süteményeknek különleges varázsa, hihetetlenül jó érzés az otthon melegében a forró sütőből kiemelni egy friss, ízletes süteményt, és kedvenc filmünket nézve elmajszolni a családunk körében. Diétás recepteket gyűjtöttem neked össze, hogy a nassolás csak a hangulatodon látszódjon meg, a testsúlyodon ne.

A téli süteményekre gondolva sokan a nehéz, hosszasan elkészíthető klasszikusokra gondolnak, de a hétköznapokban sokszor csak egy egyszerű, könnyű, diétás nassolnivalóra vágyunk. A lenti receptek nem bonyolultak, elkészítheted őket akár egy átlagos munkanap után is, családod és barátaid legnagyobb örömére.

Sült gesztenye

Számomra a tél, az ünnepekre való ráhangolódás mindig összekapcsolódik a sült gesztenyével. Már az illata is elvarázsol és a gyermekkoromat idézi. Nemcsak ízletes, de rendkívül egészséges is. Nincs benne cukor, és tele van értékes tápanyagokkal. Ideális téli „snack”, a természet ajándéka.

Így készítsd el, hogy olyan finom legyen, mint amit az utcára kitelepült árusoknál vehetsz:

Mielőtt nekikezdesz, ha teheted, áztasd be a gesztenyét 3-4 órára, vagy akár egy egész éjszakára is. Ha megvagy, állítsd be a sütőt 220-240 fokra és ameddig felmelegszik, készítsd elő a gesztenyéket. Tedd egy stabil felületre, például fa deszkára a gesztenyét, és egy éles késsel metssz keresztet a gesztenye domborúbb oldalára. Fontos, hogy mindig csak a héját vágd át, a belsejét ne. Vigyázz, nehogy megsérülj, a kést mindig tarts olyan irányba, hogy akkor se legyen baj, ha a kezed megcsúszik. Amikor mindegyik szemmel készen vagy, helyezd a gesztenyéket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, lehetőleg úgy, hogy a metszés felül legyen. Fedd le alufóliával, majd tedd a sütőbe 15-20 percre, plusz 5 percre alufólia nélkül. Akkor van kész, amikor a héja szépen felpöndörödik. A kész gesztenyéket hagyd kihűlni, langyosan már eheted is az illatos kis gömböket.

A legjobb egy pohár finom rooibos tea kortyolgatása mellett elfogyasztani.

Ajánlott Manna: a gesztenye finom, édeskés illatához jól passzol a Manna testápoló habkrém narancs és szegfűszeg illóolajjal, mely régi karácsonyok hangulatát idézi fel. A konyhai sürgölődés után helyezd magad kényelembe és kend be kezeidet a mennyei illatú, könnyű és habos, natúr csodával.

Narancshéjas vegán kókuszgolyó

Ha a kókuszreszeléktől eddig idegenkedtél a sok zsiradék miatt, akkor itt az ideje, hogy megismerd a diétás, vegán változatot, amely könnyen felkerülhet a téli kedvenceid toplistájára.

1,5 bögre kókuszreszelék

2 kávéskanál növényi olaj

3 evőkanál juharszirup

2 evőkanál kókusztej

1/2 kávéskanál vanília-esszencia vagy egy rúd vanília kikapart belseje

1/2 kávéskanál fahéj

csipet só

1 narancs lereszelt héja

Így készítsd el:

1 bögre kókuszreszeléket turmixolj össze robotgépben 2 kávéskanál olajjal és 2 evőkanál kókusztejjel, amíg sűrű, sima massza lesz. Ez után keverd hozzá a fahéjat, a vaníliát, a csipet sót, a narancshéjat és a juharszirupot. Végül adj hozzá még fél bögre kókuszreszeléket, és addig turmixold, ameddig olyan sűrű nem lesz, hogy kis golyókat tudsz formálni belőlük. Amikor kész vagy, tedd hűtőbe fél órára, és máris fogyaszthatod!

Ajánlott Manna: A sütiben lévő narancs héjának illata sokáig veled marad, ha nassolás után narancs-ylang-ilang illatú, vulkáni kőzeten szűrt sheavajjal kényezteted magad. Kend be kezeidet, vagy akár egész testedet, és élvezd, amint a friss, édes illat elvarázsol. Ha pedig azt szeretnéd, ha az egész lakást elárasztaná a finom narancsillat, akkor javaslom, hogy próbáld ki a Manna édesnarancs illóolajat, melyet párologtatóba csepegtethetsz, de akár a radiátoron szárított narancshéjak illatát is felerősítheted vele, ha néhány cseppet teszel rá.

Gluténmentes házi csoki

Ha odavagy a bolti csokikért, de nem eheted a magas kalória- és cukortartalma miatt, a lisztről már nem is beszélve, akkor ez az ideális recept számodra. Ezzel a cukor- és gluténmentes házi csokirecepttel viszont simán „bűnözhetsz”, az íze pedig megegyezik az eredetivel

Hozzávalók:

A tésztához

csésze kókuszliszt, ¼ teáskanál só, 3 evőkanál juharszirup, csésze kókuszolaj

A karamellhez

½ csésze mandulavaj, csésze juharszirup, csésze kókuszolaj, 1 teáskanál vanília-kivonat vagy 1 vaníliarúd kikaparva, ¼ tk só

A csokoládéöntethez

¼ csésze kókuszolaj, ¼ csésze kakaópor, 2 evőkanál juharszirup, ½ tk só

Elkészítés:

Keverd el a kókuszlisztet a sóval, majd add hozzá a juharszirupot és a kókuszolajat. Gyúrd tésztává, majd az egészet oszlasd el egy kókuszolajjal kikent tepsi alján. 180 fokos sütőben süsd nagyjából 10 percig, majd hagyd, hogy lassan kihűljön. Mindeközben készítsd el a tölteléket: egy serpenyőben kevergetve főzd össze a hozzávalókat, majd csorgasd a kisült tészta tetejére. A csokoládéöntethez pedig egyszerűen hidegen keverd el a hozzávalókat és öntsd a kihűlt karamellrétegre. Ha az egész kihűlt és megszilárdult a tetején a csokoládé, szeleteld fel kétszer olyan vastag szeletekre, mint a bolti változat.

Ajánlott Manna: ha imádod a kakaót, és bőrödet is kókusszal is kényeztetnéd, válaszd a Manna COCO csokis szappant, hiszen ez az illatmentes csoda kókuszolajból készült, dúsan habzik, és a kakaópor mellett még kókuszreszeléket is tettünk bele. Ezekkel a diétás édességekkel biztos vagyok benne, hogy nagy sikert fogsz aratni, és ne feledd, hogy a konyhában töltött idő után irány a fürdőszoba, ahol a finom sütemények ízével a szádban a kedvenc Mannáiddal kényeztetheted magadat tovább.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet