5 tipp a bőrbarát zuhanyzáshoz
5 tipp a bőrbarát zuhanyzáshoz

5 tipp a bőrbarát zuhanyzáshoz



Azt hihetnéd, hogy szinte mindegy, hogyan zuhanyzol: víz alá be, szappanozás, öblítés, törölközés, és kész is. Ha érzékeny a bőröd, akkor viszont te is megtapasztalhattad már, mennyire nem mindegy, hogyan, hányszor és mivel végzed a napi tisztálkodást.

Nagyon sokan követik el azt a hibát, hogy kiszárítják a bőrüket, majd mindent kipróbálnak, hogy enyhítsék a viszketést és a bőrszárazságot.

Hogyan kerülheted ezt el? - Ehhez adok ma további tippeket.
  1. Inkább langyos vízzel
A téli hidegben kellemes lehet a forró vizes zuhanyozás, de hidd el, a bőrödnek nem tesz jót. A forró vízzel lemosod a bőrödről a természetes olajos védőréteget, így könnyebben kiszárad, viszkethet, és védtelenebbé teszed a külső környezeti hatásokra is.
  1. Ne túl hosszan
Sajnos túl sok időt sem érdemes a zuhany alatt töltened, a bőrödnek és a Föld ivóvízkészletének nem tesz jót, ha 4-5 percnél tovább folyatod a vizet.
  1. Elég naponta egyszer
A túl gyakori zuhanyzás is károsíthatja bőröd természetes védekezőrendszerét.
  1. Használd ki a gőzzel teli helyiséget
A meleg gőz megnyitja bőröd pórusait, ha van rá néhány perced, tegyél fel egy gyors arcpakolást, dörzsöld át a bőrödet Luffa szivaccsal, vagy távolítsd el a talpadról dörzskővel a bőrkeményedéseket, amíg a zuhany alatt állsz. Lábat borotválni, szőrteleníteni is ilyenkor érdemes leginkább, és ha kókuszolajjal végzed, kiválthatod a vegyszeres habokat és géleket is.
  1. Nedves bőrbe masszírozd a vajakat, olajokat
Zuhanyzás után ne dörzsöld a bőröd, és ne is töröld magad teljesen szárazra, adj egy lehetőséget a bőrödnek, hogy magába zárhassa a bőrödön lévő vízcseppeket.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Vivien
    • 2016-05-25 11:05

    Megfogadtam a tippeket és három nap után látványos a változás! :)

    • Vivien
    • 2016-05-25 11:05

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet