Így kezdd a napot a szebb bőrért
Így kezdd a napot a szebb bőrért

Így kezdd a napot a szebb bőrért



Nem tudom, Te hogy vagy ezzel, de nekem a reggeli készülődés a nap egyik legfontosabb részévé vált. Ha rohanással, kapkodással, feszültséggel indul, az az egész napomra rányomja a bélyegét. Nincs ez másképp a bőrápolás kapcsán sem.

Ha reggel nincs időm nyugodtan meginni egy csésze gyógyteát, vagy készíteni egy kellemes, gyümölcsös smoothie-t, ha csak gyorsan magamra kapom a ruhákat, és sürgetem a gyerekeket, az sokszor az egész napomat elrontja. Fáradtabbnak, kedvetlenebbnek érzem magam már reggel kilenckor, mert olyan, mintha már sok-sok órája talpon lennék, és ez a bőrömön is meglátszik.

Természetesen lehet másképp is, és nem is szükséges hozzá rengeteg ellopott idő. Ahhoz, hogy nyugodtan kezdhesd a napot, és jusson időd a bőrödet is felkészíteni az egész napos jövés-menésre, elég néhány apró trükköt bevetned, és máris kisimultabban csukhatod be magad mögött az ajtót.

Ez az öt legfontosabb trükk, amit a bőröd és a jókedved érdekében bevethetsz:

1. Feküdj le és kelj fel időben, a szundi üzemmódot pedig felejtsd el. Ha kelni kell, hát kelni kell.

2. Kávé helyett készíts inkább zöld teát, gyógynövényteát, vagy csak egyszerűen csavarj egy fél citromot egy nagy pohár langyos vízbe. A lényeg az, hogy sok-sok folyadékkal kezdd a napod.

3. Mosd meg az arcod kedvenc arctisztító Manna szappanoddal, majd frissítsd fel virágvíz permettel! Ha különösen száraz és érzékeny a bőröd, elég lehet az is a reggeli arctisztításhoz, ha néhány csepp organikus, szűz kókuszolajat csepegtetsz egy vattakorongra, és finom mozdulatokkal óvatosan áttörlöd az arcodat.

4. Ha zsíros, vagy kombinált az arcbőröd, az olajosan fénylő foltokat töröld át enyhén hígított almaecetes vattakoronggal, hogy tónusosabb legyen az arcbőröd, és összehúzd a pórusokat.

5. Ezután simíts a bőrödre sheavajat, vagy ha sminkelsz, válaszd inkább a bőrödbe villámgyorsan beszívódó, selymes argánolajat.

Mindez pár perc alatt megvan, de ha igazán időt szeretnél nyerni, akkor már előző este készítsd össze, mit szeretnél felvenni reggel. Ha nincs időd kényelmesen megreggelizni, csak dobj be a táskádba egy adag gyümölcsöt, egy kis dobozkában ropogtatnivalót, és már indulhatsz is!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Nóra
    • 2016-05-09 21:44

    Én argánolajjal kezdem a napot. Enyhén nedves arcbőr, nyak és dekoltázs, amire applikálom. Kislány korom óta nem volt ilyen selymes és puha az arcom. :) Köszönöm. :)

    • Nóra
    • 2016-05-09 21:44

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet