3+1 kreatív ajándékötlet karácsonyra
3+1 kreatív ajándékötlet karácsonyra

3+1 kreatív ajándékötlet karácsonyra



Idén karácsonykor engedd el a fantáziádat és örvendeztesd meg szeretteidet házilag készült karácsonyi ajándékokkal. Amellett, hogy ezek sokkal személyesebbek, mint a készen kapható tárgyak, már az elkészítésük is valódi élményt jelent. Lássuk a legjobb ötleteket!

Megvan az az érzés, amikor karácsony este körbenézel a lakásban, és csupa saját készítésű csodát látsz mindenhol? Eszedbe jut az elkészítésük története, és minden alkalommal, amikor rájuk nézel, öröm tölt el. Örülsz, mert kreatív voltál, mert mertél alkotni és belevitted a tárgyakba a saját ötleteidet és személyiségedet. Arra inspirállak, hogy alkoss saját készítésű karácsonyi ajándékokat, mert teljesen más dimenzió, mint a bolti. Biztos vagyok benne, hogy nagyra fogja értékelni, akinek adod, mert tudni fogja, hogy készítés közben szeretettel gondoltál rá.

Nézzünk néhány példát a legjobb házi készítésű karácsonyi ajándékokra:

Potpurris illatzsák

Ez tipikusan az az ajándék, ahol a lehetőségek tárháza végtelen, és nagy valószínűséggel már most is megtalálható hozzá minden „hozzávaló” az otthonodban. Gyűjtsd össze az ősszel félretett lepréselt leveleket, virágokat és különféle terméseket, de akár a nyaraláskor gyűjtött kagylók, kavicsok is tökéletesek. Nem kell mást tenned, mint egy fonott kosárba vagy akár üvegtálba szépen elhelyezni őket. Ha ez megvan, és elégedett vagy a kompozícióval, akkor jöhet a legjobb rész, az illatosítás: cseppents a termésekre, ágakra, levelekre a Manna édesnarancs illóolajból, és élvezd, amint a természet száraz kincsei árasztják magukból a 100%-os tisztaságú illatot. Tehetsz hozzá akár citrom, teafa, bergamott vagy levendula illóolajat is, a kombinációs lehetőségek végtelenek.

Szódabikarbónás hópehelydísz

Ezek a gyönyörűen csillogó, hófehér díszek szinte vonzzák a tekintetet, és persze a dicséreteket is. Elképesztő, hogy csak szódabikarbóna, étkezési keményítő és víz kell hozzá, de a legdrágább, boltban kapható díszekkel is felveszi a versenyt. Elkészítés: használj 2 decis poharat mérőedényként, és mérj ki 1 pohár szódabikarbónát, fél pohár étkezési keményítőt és háromnegyed pohár vizet. Az összetevőket keverd össze, majd a tejszín sűrűségű folyadékot kezdd el közepes lángon főzni. Amikor már szilárdabb, gyurma állagú az anyag, akkor vedd le a tűzről, borítsd ki egy nyújtódeszkára, és amint kicsit kihűlt, lapítsd 5 milliméter vastagságúra. Használj mézeskalácsformát a szaggatáshoz, majd a kivágott díszeket egy hurkapálcika segítségével lyukaszd ki. Hagyd száradni őket 4-5 órán át, de teljesen szilárdak csak pár nap elteltével lesznek. Ha szeretnéd, hogy illatosak legyenek a díszeid, a masszába szaggatás előtt csepegtess Manna illóolajat. Akár díszítheted is őket temperával, vagy úgy, hogy csipkét nyomsz a még képlékeny díszek felületére. A karácsonyfád legszebb díszei lesznek és ajándéknak is tökéletesek.

Házi teafilter

A tea az egyik legkedvesebb ajándék, mindenki örül neki, és biztosak lehetünk benne, hogy az illető ránk fog gondolni, miközben az illatos forró italt kortyolgatja. A házi teafilter az a fajta saját készítésű karácsonyi ajándék, amitől mindenkinek eláll majd a szava. Különösen, ha nemcsak a filterek megtöltését csinálod személyesen, hanem, apró kis üzeneteket is gyártasz hozzájuk. Szerezz be pici, kifejezetten teafilter készítéséhez kapható muszlin zsákokat és töltsd meg kedvenc szálas teáid keverékével. Adhatsz hozzá fahéj darabkákat, csillagánizst, kardamomot, kandírozott narancshéj darabkát, vaníliarudat, bármilyen finomságot, mely megbolondítja és egyedivé teszi saját teakeverékedet. Az üzenetet úgy tudod hozzátenni, hogy az összekötő zsinór végén a kis papírra írod a kedves szavakat, mondatokat. Törekedj személyes üzenetre. Akár felidézheted az illetővel töltött legszebb pillanataidat is a tavalyi évből, vagy frappáns idézeteket is választhatsz.

Manna ajándékcsomag

Ha kozmetikumot ajándékoznál, akkor a varázslatos Mannáknak családod és barátaid minden tagja örülni fog. Gyönyörű a csomagolásuk, melyeket dekoratív díszként is nagyszerűen újra lehet hasznosítani, de kedvenceink a szappanokon található kis masnik. Mindet kézzel készítettük, csak Neked!

 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Gabriella
    • 2018-11-22 11:55

    Tavaly csináltunk kisfiammal szódabikarbónás díszeket, annyira szépek lettek! Fehér hópelyhekkel díszítettük a lakást és az ajándékok csomagolására is került belőle. Idén Manna csomag is kerül már a karácsonyfa alá. ?

    • Gabriella
    • 2018-11-22 11:55

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet