3 vegán nasi az őszi esti kuckózáshoz
3 vegán nasi az őszi esti kuckózáshoz

3 vegán nasi az őszi esti kuckózáshoz



Hűvös őszi estéken nincs is jobb, mint bekuckózni egy jó könyvvel, vagy a kedvenc sorozatunkat nézve.

Van, hogy ilyenkor rátör az emberre az éhség, és ezzel együtt a belső küzdelem, hiszen tudjuk, hogy a késői vacsora nem egészséges, pláne, ha az ember fogyni szeretne, vagy csak tartani a súlyát. Nem kell azonban éhen maradnod, hiszen vannak könnyű finomságok, melyeket bűntudatmentesen élvezhetsz! 

Nagyobb odafigyelést igényel a nassolásban is, ha vegán az ember. Napjainkban egyre többen követik ezt az életfilozófiát, amely mellett a Manna is letette a voksát. Rengeteg előnye van nemcsak egészségügyi, hanem környezetvédelmi szempontból is. Hiszen az állati eredetű fehérjék, a zsír, a feldolgozott húsok számtalan kockázatot jelentenek az egészségünkre, sokféle betegség kialakulásában szerepet játszhatnak.

Ezenkívül a Föld eltartóképessége véges, és ha belegondolunk, hogy a Földön a szárazföldi területek túlnyomó részét szarvasmarhák tenyésztésére, illetve takarmánytermelésre használják, megértjük a probléma nagyságrendjét. Korunk embere sokkal több húst és állati fehérjét fogyaszt, mint azt a Föld erőforrásai lehetővé tennék, illetve saját szükségletei indokolnák.

A vegán étrenddel tehát jót teszünk a Földdel, és jót önmagunkkal. Ha nem is bírsz vagy akarsz lemondani az állati eredetű táplálékokról, de csökkented a fogyasztásukat, már azzal is óriási lépést tettél egészséged és a környezet védelme érdekében!

Három olyan könnyű növényi nassolnivalót hoztam Neked, melyet bűntudatmentesen élvezhetsz!

Őszi gyümölcssaláta

Az ősz tálcán kínálja a vitaminbombákat, csak meríteni kell belőlük, amíg rendelkezésre állnak. Nagyon finom, gyors és egyszerű nasit készíthetsz az ősz édes kincseiből.

Az alapot a hazai őszi gyümölcsök adják: alma, körte, szőlő, őszibarack, szilva. Opcionálisan gazdagíthatod banánnal, datolyaszilvával, gránátalmával. Vágd kis kockákba a gyümölcsöket (a szőlőt persze csak szemezd le), keverd össze a darabkákat. Ha szükségét érzed, csepegtethetsz rájuk sztíviát vagy agávészirupot. A saláta tetejét pedig meghintheted egy kis fahéjjal.

Banános-csokis chiapuding

Hozzávalók:
4 tk chiamag
2 banán
2 alma
2 dl növényi tej
1 mokkáskanál kakópor
1 vaníliarúd

A chiamagot áztasd a tejbe, majd 6 órára tedd a hűtőbe, de még jobb egész éjszakára. Hámozd meg és vágd kockákra az almákat, karikákra a banánokat, és botmixerrel pürésítsd őket. A beáztatott chiamaghoz add hozzá a gyümölcspürét, a kakaóport és a vaníliarúd kikapart belsejét. Keverd jól össze. Ízesítheted még kókuszreszelékkel, valamint sztíviával is. Legalább 2 órára még tedd be a hűtőbe, közben érdemes újra megkeverni.

Vegán házi müzliszelet

Hozzávalók:
1 csésze zabpehely
1 csésze mag: szerecsendió, napraforgómag, kesudió, szezámmag, lenmag, dió, mandula
0,5 csésze aszalt gyümölcs: szilva, sárgabarack, áfonya, mazsola
1 dl növényi tej
1 teáskanál agávészirup
Ízesítéshez vanília, fahéj

A hozzávalókat gyúrd jól össze, míg tészta állagot kapsz. Simítsd a „tésztát” egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kb. 1 centi vastagon. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, és kb. 20-25 percig süsd a masszát. Ha kihűlt, szeletelheted. Ezt a nasit napközben is magaddal viheted, kiváló éhségűző.

Meghitt őszi kuckózást kívánok! ?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • 3 tévhit a zsíros bőr ápolásáról - blog

    3 tévhit a zsíros bőr ápolásáról

    Sokan küzdenek fénylő, zsíros bőrrel, Tündéreink gyakran kapnak kérdéseket a megfelelő ápolásról. Ezzel kapcsolatban sajnos sok tévhit kering, tisztázzunk pár fontos dolgot!

    Megnézem
  • te felelős állattartó vagy? - blog

    Te felelős állattartó vagy?

    Erre biztosan minden gazdinak az a válasza, hogy: természetesen! Elhiszem Neked, kedves Olvasóm. Van azonban egy nagyon fontos dolog, amivel kapcsolatban sok téveszme kering, és aminek a jelentőségével sok ember nincsen tisztában: ez pedig az ivartalanítás.

    Megnézem
  • a 3 legjobb őszi méregtelenítő - blog

    A 3 legjobb őszi méregtelenítő

    Véget ért a nyár, de ez még nem ok a szomorúságra, hiszen az ősz ezernyi szépséget tartogat számunkra, sőt, nemcsak szépséget, hanem rengeteg finomságot is! Most kell szervezetünket ellátni mindenféle vitaminnal és ásványi anyaggal, hogy felvértezzük magunkat a téli betegségek ellen. Tudod-e, mivel lehet legjobban felkészülni a hideg évszakra?

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Györgyi
    • 2021-12-30 12:43

    Gyümölcssalátát én is szoktam készíteni. Olvasom, hogy meg lehet szórni fahéjjal is. Ki fogom próbálni, hiszen a fahéj is kitűnő. Kávéba szoktam tenni egy pici őrölt fahéjat, nagyon kellemes ízt ad neki.

    • Györgyi
    • 2021-12-30 12:43

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet