3 bombabiztos tipp, hogy ne szegd meg az újévi fogadalmaidat!
3 bombabiztos tipp, hogy ne szegd meg az újévi fogadalmaidat!

3 bombabiztos tipp, hogy ne szegd meg az újévi fogadalmaidat!



Új év, új fogadalmak. Sajnos átlagosan két hónap sem telik bele, mire megszegjük őket. De miért, és mit tehetünk annak érdekében, hogy az idén ne így legyen?

Az év eleji fogadalmak mindig különlegesek. Egyrészt, mert szokássá váltak, és úgy fogadhatsz meg valamit, hogy tudod: valószínűleg több millióan teszik ugyanezt a világ különböző pontjain veled együtt. Másrészt, mert az év eleji fogadalmakra még év közepén vagy végén is emlékezni fogsz, ha másért nem, hát azért, mert megszegted őket. Annak érdekében, hogy ez ne így legyen, összegyűjtöttem neked 3 tippet, amelyek segítségével bebiztosíthatod magadat a kudarc ellen.

Íme, a 3 legjobb módszer, hogy az új évben tényleg véghez is tudd vinni, amit megfogadtál!

1. Gondolkozz konkrétumokban!

A legtöbb fogadalom már az elején bukásra van ítélve. Miért? Mert túl általánosak és megfoghatatlanok, márpedig amit nem lehet konkrétan megfogalmazni, azt nem lehet elérni sem. Ha például a célod, hogy lefogyj 2019-ben, akkor ne az legyen a fogadalmad, hogy „Az idén lefogyok!”. Fogalmazz úgy, hogy az betartható, ellenőrizhető és számonkérhető legyen. Pl: „Májusra X kilóval kevesebb leszek”. Ez már reálisabban hangzik, de még jobb, ha ennél is pontosabban fogalmazol: „Hetente 4-szer eljárok az edzőterembe, hogy májusra X kilóval kevesebb legyek.” Fontos, hogy a kitűzött cél ne legyen irreális. Ha mondjuk eddig nem volt az életed része a rendszeres testmozgás, akkor ne azt fogadd meg, hogy minden nap tornázni fogsz, mert nem fogod tudni teljesíteni. Inkább tűzd ki célul azt, hogy heti 2 alkalommal sportolsz, és ha ezt már megszoktad, növelhetsz a gyakoriságon.

2. Tedd élvezetessé!

Az emberi agy logikusan működik, megpróbál mindent elkerülni, amit kellemetlennek ítél meg, így próbál megóvni a szenvedéstől és a stressztől. Ha az év eleji fogadalmadra úgy tekintesz, mint szomorú kötelességre, amit erőnek-erejével teljesíteni kell a cél érdekében, akkor szinte garantált a kudarc. Elképzelhető, hogy az akaraterődnek köszönhetően egy darabig rá tudod majd venni magad mondjuk a nyelvtanulásra, ha ez volt a fogadalmad, de rendszeressé nehezen tudod tenni, ha csak szenvedéssel csinálod. Ha azt a „trükköt” alkalmazod, hogy kellemes elfoglaltsággá változtatod ezt a tevékenységet, akkor nem elkerülni akarod majd, hanem várni fogod, mert örömet lelsz benne. Nyelvtanulás közben például párologtass Manna citrom illóolajat, mely kellemes környezetet teremt körülötted illatával. Az is jó ötlet, ha levendulát tartalmazó Manna halántékbalzsamot alkalmazol a szünetekben, hogy egy kicsit kikapcsolódj.

3. Találj társat hozzá!

Bármi legyen is a fogadalmad, a motivációd megsokszorozódik, ha van valaki, akivel megoszthatod a gondolataidat és megerősítést kérhetsz, ha elakadtál. Lehet akár egy jó barát, aki szintén ugyanazt fogadta meg, de akár a párod vagy a szüleid is. Kérd meg őket, hogy szóljanak rád, ha azt látják, hogy kezded feladni, és bátorítsanak, ha nehezebben megy. Meglátod, sokszor elég egy-egy jó szó, vagy az érzés, hogy támogatnak, és máris szárnyakat kapsz! Ne feledd, minden nap, amikor a félelmeid és a szorongásaid ellenére úgy döntesz, hogy cselekszel, bajnok vagy!

Betartott fogadalmakban gazdag, boldog új évet kívánok Neked az egész Manna csapat nevében!


Ezeket a Mannákat ajánljuk Neked:

Manna
Termékeink bőrtípus szerint



Nem tudod pontosan, milyen Mannákat használhatsz bőröd ápolásához?

Bőrtípus teszt



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet