Boldog karácsonyt! – A legjobb pillanataink az idei évből
boldog karácsonyt! – a legjobb pillanataink az idei évből

Boldog karácsonyt! – A legjobb pillanataink az idei évbőlKarácsony este azokat a pillanatokat szeretném felidézni Veled, amikre a legbüszkébb vagyok. A mosolyokra, amelyekkel a Manna tündéreinek jócselekedeteit fogadtátok. A legszebb ajándék, amikor önzetlenül segítünk másokon.

Köszönöm, hogy ezt az idén is Veled együtt tehettük meg!

A karácsony este mindig egy különleges pillanat számomra. Ilyenkor egy kicsit megállok és visszagondolok az eltelt évre, összegzem mindazt, amit együtt átéltünk és megéltünk. Ilyenkor nemcsak a termékfejlesztések hosszú és izgalmas órái jutnak az eszembe, hanem azok az élmények is, amikor másképpen adtunk.

Adományozni persze nemcsak intézményes keretek között lehet. A természetnek nyújtott adomány egy fa elültetése, irodaházunk környezetének megszépítése, vagy az is, hogy Mannáinkból teljes mértékben kivontuk az állati eredetű összetevőket és vegánná váltunk. Hálát, büszkeséget és szeretetet érzek, valahányszor ezekre gondolok!

Íme, az év legjobb pillanatai, melyeket Neked köszönhetően élhettünk át!

A Manna tündérei megajándékozták a Bethesda kórház kis betegeit

Felemelő, megható és végtelenül jó érzés. Bevallom, a budapesti Bethesda kórházban tett látogatásunk, - mely immár hagyománnyá vált -, az egyik legérzelmesebb pillanat volt számunkra az idén. A Ti segítségeteknek köszönhetően egy kis örömet és játékosságot csempészhettünk azoknak a kicsiknek az életébe, akik a Szentestét kénytelenek a kórház falai között tölteni. Hónapokig gyűjtögettünk a Manna tündérekkel: játékokat, plüssállatokat, olyan ajándékokat, amiket aztán szépen becsomagolva a kis betegeknek adtunk át.

Természetesen olyan dolgokat is adományoztunk a kórháznak, amire a mindennapokban a leginkább szükségük lehet: gyerekágyakban használható takarókat vettünk nekik, valamint festőállványt színes tollakkal és színezős papírral, hogy a kicsik saját kreativitásuk segítségével tudjanak túllendülni a gyógyulási időszak nehéz percein. Praktikus „Mannás” ajándékokat is hoztak a tündérek: az idén szappanadománnyal is kedveskedtünk, hogy az apróságok a lehető legfinomabb, illatos natúr szappanokkal ápolhassák bőrüket. A leglátványosabb persze a mászóalagút volt a hozzá tartozó sátorral. Láttuk a gyerekek mosolyán, alig várják, hogy kipróbálhassák. Mi pedig meghatódva álltunk ott, mert megértettük, hogy a Bethesda kórház kis lakóinak támogatása számunkra legalább akkora ajándék volt, mint számukra. Bearanyozta a Manna csapat egész decemberét, és a kicsik arcán látott öröm és meglepetés örök emlék marad.

A jócselekedetekkel nem kell év végéig várni, a kisgyermekek egész évben megérdemlik a törődést és a szeretetet. Ha te is szeretnél részese lenni gyógyulásuknak, és átélni azt az örömet, amit az akadozás jelent, akkor ezen a számlaszámon tudod a kórházat támogatni: 10300002 – 20350699 – 70073285

A Dóri Házban jártunk

A Dóri Ház Magyarország első gyermekhospice háza, amelyet a Szemem Fénye Alapítvány működtet Pécsett. Ez az a hely, ahol a krónikus, vagy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek napjait próbálják széppé tenni, és közben gondoskodnak orvosi ellátásukról. Sajnos a hospice ház az utóbbi években súlyos anyagi gondokkal küszködik, olyannyira, hogy már a bezárás is szóba került. Éppen ezért az önkéntesek önzetlen munkáját segítve úgy döntöttünk, hogy vérnyomásmérőket és vércukorszintmérőket adományozunk a háznak, de a játékokat és Mannákat is vittünk a kicsiknek. Nem is hinnétek, mennyire örültek mindennek! A lányok rajongtak a Manna virágvízért, melynek kellemes frissítő illata a természet jóleső érzését hozta el a kis betegszobákba. Gondosan válogatott natúr szappanok is kerültek a csomagba, illatos kényeztető Mannák, melyekkel a mindennapokat talán egy kicsit könnyebbé és vidámabbá varázsolhatjuk. Rengeteget jelent, amikor a napi rutinba, mint amilyen a tisztálkodás, egy kis változatosságot csempészünk.

Kérlek, ha van rá lehetőséged, támogasd te is őket az alábbi számlaszámon: 50800111 11083762

Gondolj azokra a gyerekekre, akiknek a karácsony az életben maradásról szól. Veletek vagyunk!

Szappanajándék az ovisoknak

Bevallom őszintén, az óvodai látogatásainkat mindig nagyon várjuk. Rengeteg a nevetés és olyan felszabadult ilyenkor mindenki! Idén összesen 370 kg szappant adományoztunk óvodáknak. Az óvónőktől tudjuk, hogy a gyerekek kézügyességét és koncentráló képességét jelentősen fejleszti, ha folyékony szappan helyett hagyományos szappannal mosnak kezet. Teljes figyelmüket leköti, hogy a síkos szappant úgy tudják tartani, hogy ne csússzon ki a kis kezeik közül. Csodálatos érzés volt nézni őket, amint kipróbálják! Volt, akinek annyira tetszett a Manna szappanból áradó finom illat, hogy meg akarta kóstolni!Csokoládéözön a Bohócdokiknak

Az adományozáskor nagyon fontosnak tartom, hogy ne a saját szempontjainkat nézzük, hanem azt vegyük figyelembe, hogy minek örülne a legjobban az adományozott. Ez a Heim Pál Gyermekkórház esetében nem is volt kérdés, hiszen minden gyerek a csokoládénak örül a legjobban! Nem csoda, egy tábla csokoládé láttán még a mi szemünk is felcsillan! Ráadásul kutatók már azt is megállapították, hogy boldogsághormont tartalmaz, így szigorúan tudományos alapon is a legjobb ajándéknak kiáltottuk ki. Persze az sem mindegy, hogy hogyan adjuk át az édes falatokat. A kórházba látogató Bohócdokikat a gyerekek imádják, és olyan humorral és szeretettel foglalkoznak a kis betegekkel, ezért nem is volt kérdés, hogy ők adják majd át a csokoládét. Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy az idén kétszer, nyáron és ősszel is megédesítettük a kicsik életét, összesen19 karton csokoládéval! Ha kíváncsi vagy a részletekre, olvasd el a nyári beszámolómat erről a szívet melengető látogatásról.

Ha te is segítenél, akkor ezen a számon várják adományodat: 10403136 – 31306553 – 00000000
Minden forinttal egy kicsit könnyebbé teszed a kis betegek, és a kórházban dolgozó fantasztikus csapat életét


Nagytakarítás a Manna Tündérekkel

Biztosan tudod, hogy a tisztaság az egyik olyan alapelve az életemnek, amit nemcsak a kozmetikumok összetevőinél, hanem saját közvetlen környezetemben is nagyon komolyan veszek. Minden, ami felesleges, legyen az egy szintetikus adalékanyag, vagy egy eldobott hulladék, szennyezi a környezetet, és ezáltal negatív hatással van ránk és a Földünkre is. Nagy szavak ezek, de mindez ne riasszon el téged! A legnagyobb dolgok is egyetlen aprócska lépéssel kezdődnek, esetünkben ez az volt, hogy körülnéztünk a Manna irodájának épülete környékén és összeszedtünk minden szemetet, amit találtunk! Nem is gondolnátok, mi mindentől tisztítottuk meg a környéket, több zsák telt meg hulladékkal. Csodálatos érzés volt, mert tettünk valamit az utcák és a környék tisztaságáért és ezt mások is észrevették! Az év egyik nagy tanulsága volt, és téged is arra bíztatlak, hogy tedd meg ezt az önkéntes „adományt” saját magad és mindannyiunk jó közérzetének az érdekében.

Fát és növényeket ültettünk a zöldebb jövőért

Az idén ovisokkal együtt ültettünk fákat és hatalmas móka volt! Rengeteget tanultunk, és a kertészkedéssel töltött idő tökéletes kikapcsolódást jelentett mindannyiunk számára. Megmondom őszintén, hogy a faültetés a kis óvodásokkal azért is örömteli, mert így játékosan átadhatjuk nekik a növényvilág szeretetét és tiszteletét. Az ültetett fák még akkor is ott lesznek, amikor ők már felnőnek. Jó volt látni, ahogyan megértették ezt és barátaiknak tekintették a kis facsemetéket.


Vegánná váltunk

Utoljára hagytam az idei egyik legnagyobb fordulatot a Manna életében, amelyre már jó ideje készültünk. Az állatkísérlet-mentesség, a pálmaolaj-mentesség és a 100% natúr összetevők mellett most már azt is elmondhatjuk magunkról, hogy vegánok vagyunk. Mit jelent ez? Azt, hogy a Manna paletta minden tagja mentes bármilyen állati eredetű anyagtól (pl. méz, tej stb.) és teljes mértékben növényi alapanyagokból készülnek. Tudom, hogy sok Manna-rajongó vegán, ezért ez különösen fontos számotokra, és számomra is, mert ez egy újabb mérföldkövet jelent a tudatos és etikus termékkínálatban, amelyet képviselünk.

Számomra ezek voltak a legfelemelőbb Manna pillanatok az idén. És számodra? Írd meg nekem! Boldog, békés ünnepeket kívánok Neked a Manna-csapat minden tagjának a nevében!

 

 

 Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet