Vörösszőlő és vörösbor – az ősz bombajó gyümölcsei

vörösszőlő és vörösbor – az ősz bombajó gyümölcsei

2 ajándék arcmaszk Neked

Emlékszel még a 6 ok, amiért érdemes borral kényeztetned a bőröd? című cikkemre? Ha nem, itt egy kis segítség. Az ott leírtak természetesen most is helytállók, de van két új receptem, amelyekhez újra használhatod az egyik kedvenc őszi gyümölcsömet, a vörösszőlőt és a belőle készült fantasztikus italt, a vörösbort.
 

Bizonyára már előtted sem ismeretlen, hogy a bor nagyon jót tesz az érett bőrnek, ráncok ellen kiváló, képes visszaszorítani a pattanások újratermelődését, így sima és ragyogó bőr lehet a jutalmad, ha külsőleg alkalmazod, szépítőszerként.

Megmutatom Neked az én kedvenc szőlős-boros maszkjaimat.
 

Vörösszőlős maszk liszttel

Érett bőrre készítettem ezt a maszkot, kihasználva a szőlő aminosav-, kálium- és vastartalmát. Hetente egyszer érdemes kényeztetned vele az arcod.

1 nagyobb fürt vörösszőlő szemeit pépesítem egy robotgéppel. Annyi lisztet adok hozzá, hogy kenhető maszkot kapjak. A szemkörnyéket kihagyva teszem fel a maszkot. Pihenek 15-20 percet, utána jól leöblítem langyos vízzel. Óvatosan szárazra törlöm az arcom.


Vörösboros maszk tojásfehérjével

3 evőkanál vörösbort, 1 evőkanál mézet és 1 tojásfehérjét kikeverek csomómentesre, majd a megtisztított arcbőrömre és nyakamra viszem fel a keveréket. 15 percig hagyom hatni, majd meleg vízzel lemosom.

Te melyiket próbálod ki először?


 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • magyar termék nagydíj 2014

    Magyar Termék Nagydíj 2014

    Ti kértétek, mi megcsináltuk Átütő siker lett!Négy éve fantasztikus sikereket élünk meg Veled közösen, és ezt óriási részben Neked köszönhetem! Tegnap olyan örömteli hírt kaptunk, amely nem csak nekünk ad okot az ünneplésre, de Neked is, hiszen Te is hozzájárultál mindehhez! Néhány órája lubickolunk csak a boldogságban, de már alig vártam, hogy megoszthassam Veled: ismét Magyar Termék Nagydíjjal tüntették ki a Mannát, és az idei évben először egy kényelmi szolgáltatásunkat, a webshopban elérhető Manna Baba Csomagösszerakó alkalmazásunkat is elismeréssel díjazta a zsűri! Még mindig az események hatása alatt írok....

    Megnézem
  • napfénnyel telt őszi kincsek

    Napfénnyel telt őszi kincsek

    Gyümölcsökkel is szépülhetsz – próbáld ki!Egész nyáron készülődtek arra, hogy a bőrödet kényeztessék. Magukba szívták a nyári napfényt, most van bennük a legtöbb vitamin és ásványi anyag. Összegyűjtöttem Neked 5 olyan ősz eleji gyümölcsöt, amelyek nemcsak finomak, de a bőröd is meghálálja, ha kényezteted velük.

    Megnézem
  • vegyszermentes háztartás akár 3 lépésben

    Vegyszermentes háztartás akár 3 lépésben

    Szabadulj meg a mérgektől az otthonodban is!Melyek a vegyszermentes háztartáshoz vezető út fontos mérföldkövei? Szeretnék Neked segíteni azzal a háromlépéses programmal, amelyet évekkel ezelőtt saját magam is végigcsináltam, és azóta is e szerint élek.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet