Te tudod, mi van a kozmetikumodban?
te tudod, mi van a kozmetikumodban?

Te tudod, mi van a kozmetikumodban?



Szívügyem a természetesség, ezért is örültem, amikor arról olvastam, hogy egyre több országban hoznak törvényt a műanyag szemcséket tartalmazó kozmetikumok forgalmazása ellen!

Mit keres a műanyag a kozmetikumokban, amelyekkel a bőröd érintkezik? Amikor egy tusfürdőben vagy bőrradírban, esetleg fogkrémben „szemcséket” érzel, akkor sok esetben ezek nem természetes növényi összetevők, hanem mikroszkopikus nagyságú műanyagdarabok. Az ok, ami miatt ezeket az apró szintetikus összetevőket használják, nem más, mint az olcsóságuk, egyes gyártók főleg a barackmagot vagy a kókuszrostot váltják ki vele.

Amellett, hogy a műanyag egy nehezen lebomló anyag, a milliónyi mikroszemcsével két hatalmas probléma van:

- A vízbe kerülve tovább aprózódik, tized-századmilliméteres nagyságúra, így ahhoz már elég kicsik, hogy a víztisztító szűrőjén átmenjenek, ahhoz viszont elég nagyok, hogy a természetes vizekbe kerülve a halak és más élőlények szervezetében lerakódjanak. A planktonokkal táplálkozó bálnák különösen ki vannak téve a veszélynek, sűrű tűfogazatukon keresztül szűrik az óceánok vizét, és a műanyag mikroszemcsék ezen sajnos átjutnak.
- Nem nehéz kitalálni, hogy a műanyaggal szennyeződött élelmiszer végül az emberi szervezetben köt ki, ennek számos egészségkárosító hatása lehet.

Számomra azért is szomorú a műanyag mikroszemcsék használata, mert számos más természetes alternatíva létezik rájuk, és a gyártók döntése, hogy mit választanak. A polietilén, polipropilén, poli-metakrilát helyett natúr, növényi összetevők is kerülhetnek a kozmetikumokba.

Függetlenül attól, hogy Európa országai milyen szabályozásokat hoznak majd erről a jövőben, abban biztos lehetsz, hogy egyetlen Manna termék sem tartalmaz műanyagot, sem mikroszemcsék, sem más formában. Ehhez szigorúan tartjuk magunkat, és továbbra is csakis natúr, tiszta, természetes alapanyagokból készítjük termékeinket. Ezáltal nemcsak bőrödet, de a környezetet is kényeztetjük. A natúr, etikus és csúcsminőségű, természetes kozmetikumok alkotják a Manna filozófiáját, és ebbe nem fér bele semmilyen műanyag vagy egyéb szintetikus összetevő.

Büszke vagyok rá, hogy a Manna natúr kozmetikumai nem tartalmaznak olyan összetevőt, amely nem bomlik le, így minden Manna ajándék a természetnek, és Neked!

Hivatalos forrás: BBC
http://www.bbc.com/news/science-environment-42621388

 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet