Te szoktad értékelni azt, amid van?
te szoktad értékelni azt, amid van?

Te szoktad értékelni azt, amid van?Belegondoltál már, hogy mennyire sok mindent egyértelműnek veszünk az életünkben, amiért valójában örömöt és hálát kellene éreznünk? Ha te is hajlamos vagy arra, hogy a legkisebb nehézségek kapcsán is mérgelődsz és dühöt érzel, akkor ideje, hogy saját boldogságod érdekében nézőpontot válts. A hála gyógyító erejű!

Legtöbbször sajnos egy tragédiára van szükség ahhoz, hogy hirtelen ráébredjünk: minden, amit eddig természetesnek vettünk, amiről azt gondoltuk, hogy „jár nekünk“, valójában ajándék az élettől, amiért hálával tartozunk. Érdekes, hogy a hálát, sokan valami magasztos, megfoghatatlan érzésként képzelik el, amit akkor „kell“ érezni, ha valaki valami nagyon jót tett velünk. A hála valójában ennél sokkal többet jelent: örömteli odafigyelést mindenre, ami körülvesz. Az életedben már most is ott vannak azok az apró dolgok, amelyek boldogságot okoznának, csak nem biztos, hogy odafigyelsz rájuk. A titok nyitja, hogy a figyelmedet tudatosan ráirányítod életed azon dolgaira, melyeket egyértelműnek, magától értetődőnek vettél, amikről úgy gondoltad, hogy alanyi jogon járnak neked, és elkezded értékelni őket.

Ha például ma úgy keltél fel, hogy nem fájt semmid, akkor jobb helyzetben vagy, mint több millió ember ezen a Földön. Ha fel tudsz kelni, és el tudod látni magadat, vagy van az életedben akár egyetlen olyan ember, vagy háziállat, aki iránt feltétel nélküli szeretetet érzel, akkor van okod arra, hogy hálás légy. Figyeld meg, milyen érzelmet vált ki belőled. Felszabadultságot, könnyedséget és örömöt fogsz érezni, és lassan eljutsz majd odáig, hogy az apró kis napi bosszúságok és átmeneti nehézségek már nem billentenek ki az egyensúlyodból.

De mit tehetsz, ha jelen pillanatban tényleg nagyon nehéz az életed és nem látod a kiutat, esetleg tragédia ért?

Jó hírem van: a hála az egyik olyan megküzdési forma, amely a bánatról hirtelen az élet és a pozitív gondolatok felé tereli a gondolataidat. Megfigyelted már, hogy ha egy súlyos tragédiáról olvasol, akkor hirtelen elkezded értékelni a saját jó sorsodat? Nem véletlen, hiszen a hála segít, hogy ép lélekkel kerüljünk ki a minket érő negatív hatásokból.

Ha nehezen megy, hogy értékeld az életed apró dolgait, akkor mutatok egy nagyon jó módszert, mellyel szinte rögtön elönt a hála. Ez pedig nem más, mint a természetben töltött idő. Szinte lehetetlen úgy sétálni egy gyönyörű erdőben, parkban, kertben, hogy lelkünket ne töltené el a béke, az öröm és a hála. De mondok egy egyszerűbbet: egy szál virág az asztalodon, melyben meglátod a természet szépségét és végtelen derűjét. Az is a természettel való találkozás, ha a bőröd natúr kozmetikumokkal érintkezik. Minden egyes Mannába a természet kincseit tettük, tiszta, natúr, vegyszermentes módon, hogy bőröd és lelked hálás lehessen érte.

Értékeld, amid van, és ha éppen nem jut eszedbe semmi, hát adj hálát azért, hogy a Manna-család tagja vagy és ezt a cikket olvashatod! Köszönöm, hogy velünk tartasz!Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet