A 6 legjobb természetes agyserkentő!
a 6 legjobb természetes agyserkentő!

A 6 legjobb természetes agyserkentő!



Szeretnéd, ha az agyad úgy fogna, mint a borotva? Gyorsan, aktívan és fókuszáltan áradnának a kreatív gondolataid? Kávé helyett 6 természetes agyserkentőt ajánlok, mely felpörgeti a gondolkodást, ráadásul teljesen mellékhatásmentes.

Vannak az életben olyan pillanatok, amikor sok múlhat azon, hogy éppen milyen állapotban van az agyunk. Vizsga előtt, tanuláskor, állásinterjún, vagy egy munkahelyi prezentáció alkalmával nem engedhetjük meg magunknak a ködös, homályos gondolkodást és a lassúságot. Az energiaitalokat és a túlzott kávéfogyasztást nem ajánlom, próbáld ki inkább helyette a természetes „agyserkentőket”, melyek támogatják a hatékony, éber gondolkodást.

Ginzeng

Ez az ázsiai gyógynövény vitalizál és serkenti a fizikai és szellemi teljesítőképességet. Teaként vagy kapszulában fogyasztva memóriajavító, hangulatjavító hatással bír, segít oldani a szorongást, és kellemes, hosszan tartó frissességet nyújt.

Ginko biloba

A tradicionális kínai gyógyászatban évezredek óta használják, igen hatékonyan élénkíti az agy vérkeringését, természetes módon emeli meg a dopaminszintet, fokozza az éberséget és segít koncentrálni. A ginko biloba erős antioxidáns is, vagyis a szervezetben található szabadgyökök ellen is felveszi a harcot, és kutatások szerint segít csökkenteni az időskori memóriavesztést, feledékenységet is.

Szójalecitin

A csokoládék és más édességek egyik gyakori összetevője, mely kolin, vagyis B11 tartalma miatt rendkívül jó hatással van agyunkra, a kakaóbabban található egyéb anyagokkal együtt pedig kifejezetten jó közérzetet biztosít. A szójalecitint külön is beszerezhetjük akár kapszula formájában is, de az édességben fellelhető változata természetesen jóval nagyobb élvezeti értéket biztosít.

Zöld tea

A zöld tea szintén erős antioxidáns, élénkítő, agyserkentő hatását pedig a benne található koffeinnek köszönheti. Akkor sem kell azonban megijednünk, ha például kávét eddig éppen koffeintartalma miatt nem fogyasztottunk. A zöld teában a koffein nem hirtelen hat, hanem nyújtottabb felszívódású, fokozatosan, órák alatt fejti ki a hatását. Nem okoz hirtelen felfokozottságot, a kávénál érzékelhető mellékhatások, például szívdobogásérzés nélkül segíti a koncentrációt.

Q10

Q10 koenzimmel az agysejtek energia- valamint anyagcsere-folyamatai javulhatnak, ráadásul segíti az öregedési folyamatok lassításában is. Nagy segítséget jelenthet, ha komoly szellemi munkát kell végeznünk.

Spirulina alga

Biztosan hallottad már, mint népszerű smoothie összetevőt, mely tele van értékes tápanyagokkal. Sokan „superfoodnak”, vagyis szuper élelmiszernek is nevezik, ez az algafajta ugyanis tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A mikroalga tápanyagai ráadásul egyensúlyba hozzák a szervezet működését, az idegrendszer számára létfontosságú B-vitaminok (B12, B5 stb.) miatt pedig tökéletes táplálékot jelentenek az agynak.

Fontos tudnod, hogy az étkezés, a táplálék-kiegészítők és a kiegyensúlyozott egészséges táplálkozás fontosak az idegrendszer megfelelő működéséhez, ám önmagukban még nem elegendőek ahhoz, hogy agyilag is csúcsformában légy! Sok pihenésre és rendszeres mozgásra is szükséged van a jó teljesítmény eléréséhez és fenntartásához! Ha nehezen relaxálsz, vesd be a Manna illóolajakat, különösen a levendula és az édesnarancs lehet segítségedre, de egy lazító fejmasszázs a Manna halántékbalzsammal szintén segíthet abban, hogy a legjobb formádban légy!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Györgyi
    • 2022-01-02 19:38

    Nagyon hasznos volt ez a blog is számomra. A zöld teát kb. 2 hete kezdtem fogyasztani, előtte szedtem a spirulina algát. Még a ginko van tervbe véve.

    • Györgyi
    • 2022-01-02 19:38
  • avatar
    • János Lászlóné
    • 2019-05-28 11:43

    Nagyon köszönöm a hasznosnak vélt étrend kiegészítőket, amiből fogok rendelni, csak legyenek türelemmel, mert most egyéb kifizetni valóim vannak! Köszönöm a bőr-tesztet! Kb. egy hónap múlva rendelek, addigra "összeszedettebb" leszek! Viszont várom a beígért leírást, kivonatot ! Tisztelettel és szeretettel üdvözli a kedves Manna-csapatot : Ilike

    • János Lászlóné
    • 2019-05-28 11:43

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet