Tavaszi megújulás a bőrödnek
tavaszi megújulás a bőrödnek

Tavaszi megújulás a bőrödnek



Lehet, hogy a salátádban már sokszor találkoztál vele, de azt talán még nem tudtad róla, hogy fantasztikusan képes ápolni bőrödet is. A hidegen préselt szőlőmagolajkiemelkedően gazdag antioxidánsokban, telítetlen, esszenciális zsírsavakban, linolsavban, és többféle vitamint is tartalmaz. E-, és F- vitamin tartalma kifejezetten magas, remekül hidratál, könnyen és gyorsan beszívódik a bőrbe, nem hagyva maga után zsíros érzetet, ezért tökéletes nappali bőrápoló.

Ebben a tél végi, kora tavaszi időjárásban az egyik legjobb, amit adhatsz bőrödnek: elég zsíros ahhoz, hogy védelmezze a hideg idő okozta kiszáradástól, de friss, selymes és könnyű is egyben, üdítő hatást gyakorol a bőrre. A szőlő magjából hideg préseléssel eljárással kinyert tiszta, aranyló olaj nemcsak arc-és testápoláshoz használható fel remekül, de köröm-és hajerősítőként is kiváló.

Én mostanában minden napot vele indítok: reggelenként a megtisztított, még nedves arcbőrömre viszek fel belőle pár cseppet, jól bemasszírozva a bőrbe. Mire elindulok otthonról, már be is szívódik, ragyogó, egyenletesen sima és bársonyos bőrt hagyva maga után.

Szeretnék neked a közelgő tavaszra tekintettel többféle szőlőmagolajas recepttel kedveskedni: arc-köröm-és hajápolásra is találsz tippeket – próbáld ki őket bátran, írd meg nekem kommentben, hogy tetszett!

 

1. Szőlőmagolajos bőrradírozó

Egy evőkanál barna cukrot (ha száraz a bőröd) vagy ugyanennyi tengeri sót (zsíros bőr esetén) keverj össze 2-3 csepp citrom illóolajjal, ugyanennyi levendula illóolajjalés körömvirág olajjal. A keveréket öntsd fel egy-két evőkanál szőlőmagolajjal, és óvatosan masszírozd be a bőrödbe, különös figyelmet fordítva - ha vannak - a pattanásos, aknés területekre. Nagyjából 5 perc masszázs ajánlott, majd hagyd még a bőrödön  10 percig, mielőtt tiszta vízzel lemosod. Ha úgy érzed, csípi a bőröd, természetesen mosd le előbb, legközelebb csak a fele cukor/só mennyiséged érdemes felhasználnod.

 

2. Szőlőmagolajos arcmaszk érett bőrre

szőlőmagolaj kiváló ránctalanító, használhatod célzottan szarkalábakra, ráncok ellen. Ha szeretnéd még hatékonyabbá tenni, tegyél hozzá 5-6 szem kimagozott, hámozott szőlőszemet és egy teáskanál mézet. Mindent alaposan keverj össze, majd az ujjhegyeiddel óvatosan, finoman masszírozd be a bőrödbe a pakolást. Nagyjából 15 percig érdemes fenn hagyni mielőtt lemosnád, fantasztikus hatása van.

 

3. Szőlőmagolajos hajpakolás

Hajhossztól függően néhány evőkanálnyi szőlőmagolajat citrom illóolajjal, frissen facsart citrom levével, egy tojás sárgájával keverj össze, és nagyjából 15 percig hagyd a hajadon hajmosás előtt vagy után – majd alaposan öblítsd ki.

 

4. Szőlőmagolaj a köröm általános állapotának javítására

Keverj össze 1 evőkanál szőlőmagolajat 8 csepp citrom illóolajjal, 2 csepp rozmaring illóolajjal, és 5 csepp jojoba olajjal. A keverékkel kend be a körmöd és hagyd rajta 10-20 percig, amíg be nem szívja.

Tipp: Használatkor, ha van otthon, adhatsz hozzá még egy teáskanálnyi avokádó-, vagy édesmandula olajat is.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Margit
    • 2016-03-10 22:38

    Én is használom a szőlőmag olajat; reggel 2 csepp homoktövis olajjal együtt viszem fel az arcromra és a nyakamra, még a kézfejemre is jut belőle. A homoktövis ad egy kis színt a bőrnek. (Csak két csepp kell, mert sárga!) Alapozó alá is remek.

    • Margit
    • 2016-03-10 22:38
  • avatar
    • Panna Pálma
    • 2015-04-01 19:47

    A szőlőmagolaj tényleg nagyon jó! Már több, mint egy éve minden nap este ezt használom arckrém helyett, és nagyon szép lett tőle a bőröm :) Mondjuk, én reggel nem szoktam használni, mert túl zsíros lenne a fejem :P

    • Panna Pálma
    • 2015-04-01 19:47
  • avatar
    • Tünde
    • 2015-04-01 11:06

    Nem is tudtam, hogy körömre is jó. Ki fogom próbálni, mert mostanában folyton bereped a körmöm és egészségtelennek látszik. Köszönöm a tippet! :)

    • Tünde
    • 2015-04-01 11:06

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet