Rémisztően finom vegán nasik halloweenre
rémisztően finom vegán nasik halloweenre

Rémisztően finom vegán nasik halloweenre



Halloween a lehető legjobb alkalom arra, hogy meglóduljon a fantáziád a konyhában (is). Előkerülhet ilyenkor mindenféle vicces és félelmetes jelmez, maszk, dekoráció, na és persze étel is, a gyerekek és felnőttek nagy örömére.

A kiegyensúlyozott táplálkozásról ezekben a napokban sem kell lemondanod, épp ezért ma néhány vegán harapnivaló ötletét hoztam magammal – egy sós és egy édes finomságét.

Rémes gombagolyók

Akár halloweenpartit rendezel, akár csak a gyerekeidet akarod meglepni valamilyen ijesztő kis finomsággal, a szemgolyószerűen elkészített töltött gombával nem foghatsz mellé. A kisebbek még az elkészítésbe is besegíthetnek, így biztosan jól szórakoznak. A gombagolyó lehet előétel, de „körbekínálós” nasiként is nagyon finom és laktató is.

Hozzávalók:
  • 0.5 kg gomba (például csiperke)
  • 1 csomag tofu
  • 2 kanál balzsamecet
  • 1 kanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • a fűszerezéshez: só, bors és fokhagyma ízlés szerint
  • a díszítéshez: fekete olívabogyó és szárított paradicsom

Így készül:
  1. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a gombafejeket pedig tisztítsd meg.
  2. A tofut a fűszerekkel, a fokhagymával és a citromlével dolgozd krémes állagúra.
  3. Csepegtess egy kis balzsamecetet a gombafejek aljára és oszlass szét bennük annyi krémet, hogy a gomba pereméhez képest kicsit púposodjanak.
  4. Szeleteld fel a szárított paradicsomokat egészen vékony szeletekre és helyezd el őket a krém tetején – ezek lesznek az „erek” a szemgolyón. Az olívabogyókat szintén szeleteld fel és helyezd a szemekre.
  5. Süsd a gombagolyókat 15-20 percig, aztán tálald őket melegen vagy szobahőmérsékleten.

Édes kis szörnyecske-golyók

A kókuszgolyó töretlen népszerűségnek örvend a vegán konyhában is. Hasonló sikert arathatsz ezzel a datolyán alapuló „szörnygolyó” recepttel is. És nemcsak íze miatt, de azért is, mert félelmetesebbnél félelmetesebb kis szörnyetegeket alkothattok az apró labdacsokból.

Elkészítésébe szintén bátran belevághatsz a családdal együtt, hiszen a datolyás-kakaós golyók gyúrását általában mindenki nagyon élvezi.

Hozzávalók:
  • 95 g mogyoró
  • 200 g magozott datolya
  • 2 kanál vegán kakaópor
  • 4 kanál vegán mogyoróvaj
  • 30 g gluténmentes zabpehely
  • A díszítéshez: csokicsíkok, kókuszcsipsz, esetleg cukor-szemgolyók

Így készül:
  1. A datolyát turmixold krémes állagúvá (amennyire csak lehet, hiszen igazán krémes majd a többi összetevőtől lesz, legfeljebb egészen apróra vághatod)
  2. Add hozzá a többi hozzávalót is. Ha még mindig túl száraz, esetleg darabos lenne a pép, nyugodtan adj hozzá egy kis vizet, hogy gyúrható, ragadós masszát kapj.
  3. Kézzel gyúrj nagyjából 2-3 centiméteres golyócskákat (itt jönnek igazán jól a kis segítő kezek).
  4. Amíg a golyócskák ragadósak, öltöztessétek fel őket szörnynek: legyen póklábuk csokicsíkokból, szellemruhájuk kókuszcsipszből vagy ragasszatok rájuk cukor-szemgolyókat.
  5. A kész szörnyecskéket tedd a hűtőbe nagyjából félórára, hogy a golyó jobban összeálljon.

Magadról se feledkezz meg!

Miközben a félelmetesen finom kis nassolnivalók készülnek, gondoskodhatsz arról is, hogy pár rettegett bőrproblémát messze űzz.

A halloween a minél félelmetesebb és csúnyább maszkokról szól, a szépítő Manna arcpakolások viszont épp fordítva működnek: a szebbet még szebbé varázsolják.

Tippem: a mattító, tápláló kék agyagos tápláló pakolás vidám színével még a halloweeni hangulathoz is hozzájárul, miközben édesvízi algával és teafaillóolajjal táplálja zsírosan fénylő, T-vonalban olajos bőrödet.

Te melyik Manna arcpakolással készülsz a halloweenre?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • tetszik az őszi természet? költöztesd az otthonodba! - blog

    Tetszik az őszi természet? Költöztesd az otthonodba!

    Ősszel olyan gyönyörű arcát mutatja a természet, hogy alig lehet betelni a bámulatos színekkel, formákkal. Miért ne vihetnéd be az ősz szépségét az otthonodba is?

    Megnézem
  • ettől lesz természetes a frizurád - blog

    Ettől lesz természetes a frizurád

    Mind olyan hajra vágyunk, mely a lehető legtermészetesebbnek néz ki – a legkevesebb macerával. Vajon létezik középút? Lehet szép hajunk anélkül, hogy túl nagy gondot kellene fordítanunk rá? Szerintem igen. Remélem, praktikus tanácsaim segítenek abban, hogy végiggondold, mitől lehetne imádnivalóan természetes a hajad.

    Megnézem
  • ezt nem hitted volna a fehér teáról - blog

    Ezt nem hitted volna a fehér teáról

    Nincs is hangulatosabb egy plédbe bújós, ráérős őszi teázásnál, ám az sem mindegy, hogy milyen tea mellett döntesz. A fehér tea az egyik legeredetibb választás, hiszen nemcsak selymes, könnyed íze miatt kedvelheted, hanem azért is, mert szépséged megőrzésében is sokat segíthet.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet