Pikáns spárga recept ajándékba a Szappantündértől

Bombajó, ínycsiklandó és nagyon finom: Spárga sonkával és mozzarellával
Szereted a spárgát?
Melyik a kedvenced, a fehér vagy a zöld? Tudtad, hogy lila is van? És annyi kérdés van még!
A spárgát Magyarországon már a 15–16. században ismerték, de a múlt század elejéig csak a főúri kertek növénye volt. Zsenge, megvastagodott hajtásait szoktad megenni – ugye így van?
Ez a sok finomság mind-mind megtalálható benne:
-
kalcium
-
foszfor
-
vas
-
kálium
-
a nyomelemek közül: ón, szilícium és molibdén
-
zöld klorofill
-
C-vitamin
-
karotin
Gyógynövényként több évszázada tartják számon. Elsősorban vízhajtó és vesekő-eltávolító hatása ismert, ezzel a tulajdonságával van összefüggésben, hogy segíti a szervezet méregtelenítését. Szárított porát fogfájás kezelésére is használták. Kedvezően hat a belső elválasztású mirigyek működésére, és enyhe hashajtó hatású. Túlzott fogyasztása nem javasolt köszvényes és veseköves, illetve erre hajlamos emberek részére.
Felcsigáztalak?
Mit szólnál egy egészséges és isteni finom előétel-recepthez, vagy akár egy könnyű és gyors vacsorához valamelyik este?
Íme a szuper spárgarecept, amivel bezsebelheted az elismeréseket egy vendégségben vagy egy gyertyafényes vacsorán!
A spárga sonkával és mozzarellával egy nagyon könnyű, tavaszi különlegesség. Nem nagyon lehet elrontani, mert annyira egyszerű.
Ezekre lesz szükséged lesz (4 személyre):
-
25 dkg zöld és fehér spárgára
-
1 mozzarella golyóra
-
4 szelet sonkára (pármai a legjobb, de választhatsz más füstölt, szárított sonkát)
-
2 dkg vaj
-
só, bors, citromlé
Így csináld:
-
A fehér spárgákat hámozd meg (a zöldet nem szükséges), alsó részüket vágd le (a zöldnek is). Sós, citromleves vízben forráskor keverd el a vajat, majd tedd bele először a fehér spárgákat. Főzd őket kb.15 percig. Az utolsó 8 percre add hozzá a zöld spárgát. Ha letelt a főzési idő, a spárgákat öblítsd le hirtelen hideg vízzel, így szép színük marad.
-
A mozzarellát vágd szeletekre, majd szórd meg őrölt borssal. Ekkor lesz szükséged a sonkára, ugyanis ebbe kell betekerni a mozzarella szeleteket.
-
Egy sütőtál aljába tedd egymás mellé a spárgákat, majd rakosgasd rájuk a mozzarellákat. Süsd az egészet 250 fokos sütőben 20-25 percig.
Hozzászólások
Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek
Hétvégén már nagy élvezettel eszegettük a spárgát, nagyon imádom!Szép napot!