Pattanásoktól, aknétól szenvedsz?
pattanásoktól, aknétól szenvedsz?

Pattanásoktól, aknétól szenvedsz?



A tiszta, egészséges bőr nem csupán a megfelelő kozmetikumokon, vagy a jó genetikán múlik. Az is sokat számít, mit és hogyan eszel.
Bár az egyéni érzékenységek nagyon eltérőek lehetnek, érdemes megvizsgálnod, hogyan reagál a szervezeted, ha néhány hétre kiiktatod az étrendedből ezeket.

Ha belevágsz, azt javaslom, csak egy-egy élelmiszercsoportot mellőzz két-három hétre. Ennyi idő alatt már láthatod a változást.

A rohanás, a sietve bekapott falatok és a nagy lakomák váltogatása helyett próbálj alkalmat találni arra, hogy rendszeresen és nyugodtan étkezz. Ez hozzásegít a jobb emésztéshez és az egészségesebb ételek választásához, és a szervezetednek megfelelő mennyiség eltalálásához is.

De nézzük csak, milyen ételek okozhatják a bőrpanaszaidat:

Tehéntej

Sokféle bőrpanasszal hozták már összefüggésbe a tehéntej-fogyasztást. Ha te is pattanásokkal, aknéval küzdesz, lehetséges, hogy a tej, a tejtermékek, vagy a tejcukor, más néven a laktóz tartalmú ételek fogyasztása okozza, vagy súlyosbítja a problémádat.

Ma már rengeteg-féle, tejben meglévő vitaminokkal dúsított gabona-, kókusz-, és magvakból készült tej kapható, ezzel tökéletesen kiválthatod a tejet az étrendedből. A tejtermékek és a laktóz tartalmú ételek mellőzése már nehezebb feladat, de ha gondot okoz számodra a bőrproblémád, egy próbát mindenképp megér.

Cukor

Az elmúlt évek talán legfontosabb felfedezése volt, hogy a mértéktelen cukorfogyasztás egészségtelenebb, mint az addig fő ellenségnek kikiáltott zsírok. Lehetséges, hogy a te szervezetedben is felelős lehet a különféle gyulladásos problémákért, amelyeknek a bőrtünetek a legfeltűnőbb jelei. Ha kevesebb cukrot, cukrozott ételt és gyümölcslevet fogyasztasz, könnyen lehet, hogy nemcsak a bőröd, de az egész szervezeted is fellélegzik.

Finomított, feldolgozott, tartósított, mesterséges színezékektől, hozzáadott cukortól és adalékanyagoktól hemzsegő élelmiszerek

Ezek rendszeres és nagy mennyiségű fogyasztása szintén sokféle gond hátterében állhat. A finomlisztből készült kenyérfélék, tészták, kekszek, sütemények, a zacskós félkész élelmiszerek, a felvágottak és édességek kiiktatása az étrendedből nem könnyű feladat, de talán ilyenkor nyáron a legkönnyebb.

Ezt is érdemes megvizsgálnod, lehetséges, hogy ezek valamelyikére való érzékenység, vagy ezek túlzott fogyasztása okozza a bőrproblémáidat.
Válassz helyettük friss, antioxidánsokban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket, megbízható helyen, adalékanyagok nélkül készült élelmiszereket, és figyelj oda arra, elegendő folyadékot fogyassz minden nap, és meglátod, a bőröd is meghálálja majd az odafigyelést!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet