Pálmaolaj-mentes Mannák - a Jane Goodall Intézet ajánlásával
pálmaolaj-mentes mannák - a jane goodall intézet ajánlásával

Pálmaolaj-mentes Mannák - a Jane Goodall Intézet ajánlásával



Sokan nem tartottak még velünk tavaly nyáron, amikor a Jane Goodall Intézettel közösen ismeretterjesztő kampányba kezdtünk azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben felhívjuk a figyelmet az olajpálma mértéktelen termesztése kapcsán előidézett ökológiai katasztrófára. Óriásplakátokon és számos más fórumon is találkozhattál a “Mi jön az orángután?” kérdéssel, és az aranyos bébi orángutánnal, aki a kampány “arcaként” a limitált kollekció Mannáiról is visszaköszönt.

A Jane Goodall Intézet képviselői Brüsszelben találkoztak az év végén, hogy összegezzék a tavaly elért eredményeiket, körvonalazzák az idei év feladatait. A világhírű főemlőskutató nevével fémjelzett szervezet globális találkozóján a pálmaolaj-mentességre buzdító kampányunk, és különleges kollekciónk is egyöntetű sikert aratott.  Az olajpálma ültetvények kérdése, az ott élő orángutánok és számos egyéb, a Földön csak ott megtalálható állatfaj elkeserítő helyzete kiemelten fontos témája volt az összejövetelnek.

A spanyol, francia, olasz, holland, svájci, belga, tanzániai, brit és magyar szakemberek 2015-ben is nagy erőket mozgósítanak, hogy megértessék és beépítsék a köztudatba az úgynevezett  Pálmaolaj STOP sürgető aktualitását. A pálmaolajat felhasználó ipar kiszolgálásának érdekében ( élelmiszerek, mosószerek, kozmetikumok, rúzs) további és egyre nagyobb ültetvények létesítése céljából a munkagépek jelenleg is 20 hektárnyi esőerdőt törölnek el naponta a Föld színéről Borneó és Szumátra térségében.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet