Ne légy mérges! I.

ne légy mérges! i.

7 top tipp, amivel segítheted a méregtelenítést

A méregtelenítés kérdésköre kényes téma. Van, aki hisz benne, van, aki elutasítja. Az vitathatatlan tény, hogy a szervezetünknek jól jön néha egy „nagytakarítás”. Már több cikkben írtam a méregtelenítés folyamatáról, a bejegyzéseket itt találod: http://fb.manna.hu/aqjynh1g, http://fb.manna.hu/0dlbf2yw, http://fb.manna.hu/8yxzk2wj. A tavasz beköszöntével én mindig húzok egy vonalat és tiszta lappal indulok neki a nyárnak.

Tisztázzuk, mi is a méregtelenítés?

Ezt valószínűleg mindenki tudja, de azért leírom: a méregtelenítés a szervezet többlépcsős tisztulása. Megelőzi a salaktalanítás, amelyről már a korábbiakban olvashattál itt a blogon. A méregtelenítés alapvetően a vér tisztítása a felhalmozódott toxinoktól. A folyamat a veséből, a belekből, a tüdőből, a nyirokrendszerből és a bőrből is eltávolítja a mérgeket. E miatt nagyon fontos, hogy csak és kizárólag teljesen egészségesen vágjunk bele a méregtelenítésbe! Ha bármelyik szerved gyulladásban van, vagy éppen beteg vagy, akkor a szennyeződéseket nem tudja megfelelően kiszűrni a szervezeted. Méregtelenítás előtt érdemes kikérni orvos vagy természetgyógyász tanácsát, ha 100%-ban egészséges vagy, uccu neki, csináld velem. Az is fontos, hogy nem vagyunk egyformák, ezért nem lehet mindenkire egy általános „receptet”adni.

Honnan tudod, hogy a tested megérett egy alapos méregtelenítésre?

Ebben a rohanó, felgyorsult világban sajnos több méreganyag van a környezetünkben, mint valaha, ezért fontos, hogy figyeld a tested, és felismerd a jeleit.

Mik ezek a jelek?

  • Megmagyarázhatatlan fáradtság
  • Bőrirritáció
  • Allergia
  • Puffadt szem vagy a szem alatti táskák
  • Puffadás
  • Menstruációs problémák

Hogy kezdjük?

Először is nagyon fontos, hogy legalább a méregtelenítés idejére kiiktassuk az életünkből azokat a tényezőket, amelyek felelősek a szervezetünkben felhalmozódó méreganyagokért, ezek a követekzők:

  • Alkohol
  • Kávé
  • Cigaretta, nikotin bármilyen fomája
  • Finomított cukor, fehér liszt
  • Telített zsírok és állati fehérjék
  • Kemikáliáktól hemzsegő kozmetikumok
  • A stressz (ez a legnehezebb, tudom!)

7 top tipp, amivel segítheted a méregtelenítést

1. Először is pótold a C-vitamint! Segíti a glutation termelődését. Ez egy olyan antioxidáns, amely segít megszabadulni a szabadgyököktől.

2. Igyál két liter vizet minden nap. A gyógyteák is nagyon jó segítői a méregtelenítésnek. Vannak olyanok, amelyek direkt méregtelenítő hatásúak. Bioboltokban rengeteg fajtát lehet kapni.

3. Én ilyenkor gyakran járok szaunába: az izzadás mindenkinek segít a mérgek ürítésében. Fontos, hogy tartsd be a szaunázás szabályait! és ha magas a vérnyomásod, ne menj!

4. Az oxigén megfelelő áramlása fokozza a vérkeringést, így könnyebben ürülnek a mérgek is. Reggelente a nyitott ablak előtt 2-3 percig mélyeket szoktam lélegezni. (Mi nagyon tiszta helyen lakunk – ha Te nem, ezt inkább hetente egy erdőben, friss levegőn tedd)

5. Változtass a gondolkodásmódodon! Helyezd előtérbe a pozitív gondolatokat. Ez nekem mindig nagyon sokat segít.

6. Én szeretem a hidroterápiás gyakorlatot is: először öt percig nagyon forró vízzel zuhanyozom, majd ezt egy 30 másodperces hideg vizes szakasz követi. Ezt ismétetlem háromszor, majd bebújok az ágyba, jól betakarózom és így maradok fél órán át. Hetente 3-4-szer szakítok rá időt.

7. Mozogj valamit! Jógázz például. Ez a gyakorlatrendszer nemcsak a testedet, hanem a lelkedet is jótékonyan befolyásolja. Ha úgy érzed, nem neked találták ki, válassz más mozgásfajtát.

Tarts velem továbbra is, mert a következő bejegyzésben mutatok néhány olyan gyümölcsöt és zöldséget, amelyek segítenek a méregtelenítésben.


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • gyógynövények, amelyeknek minden háztartásban ott a helyük viii.

    Gyógynövények, amelyeknek minden háztartásban ott a helyük VIII.

    A körömvirág – a gyógynövény, amelyet a modern orvoslás is elismer

    Megnézem
  • interjú szabó patríciával

    Interjú Szabó Patríciával

    Már most igazi "bio anyuka" vagyokAz első gyermekét váró újságíró, blogger a szépségiparból hozott tapasztalataival felvértezve a babavárás időszakában is kerüli a vegyszerekkel terhelt kozmetikumokat, tisztálkodószereket. Fotó: Falus Kriszta

    Megnézem
  • veszélyes gyerekvilág ii.

    Veszélyes gyerekvilág II.

    A kozmetikai IPARban nincs kivételElőző bejegyzésemben sokat írtam arról, hogyan teszik ki oly sokan gyermekeiket rákkeltő veszélyes anyagoknak nap mint nap és írtam a két talán leggyakrabban használt káros összetevőről, a Sodium Lauryl Sulfate-tról és a Sodium Laureth Sulfate-tról. Most szeretnék Neked átfogóbb képet adni a veszélyes anyagokról. Összeszedtem, hogy mit kerülj el messziről, ha elolvasod egy kozmetikum összetevőit!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet