Mire jó a hideg zuhany?
mire jó a hideg zuhany?

Mire jó a hideg zuhany?



Összeszedtem neked, mi az az öt dolog, amiért hasznos néha vagy akár rendszeresen hideg vízben zuhanyozni, hideg fürdőt venni, és azokat a dolgokat is, amelyekre biztosan nem jó a hideg víz.

Amiért érdemes néha vacogni:
  • jobb kedvet csinál – nem véletlen, hogy az északi népek kedvelik a jeges fürdőket

  • frissít, energikusabbá tesz – ha hozzáedzed magad, kifejezetten élvezni tudod a borzongás utáni lassú felmelegedést

  • összehúzza az ereket – langyos vizes arcmosás után megpaskolhatod az arcodat néhányszor hideg vízzel, hogy gyengéden összehúzd a pórusokat

Néhány dolog, ami miatt viszont nem érdemes vállalni a kellemetlenséget:
  • nem fogyaszt – bár számos kísérletet folytattak a témában, sajnos nem igazán sikerült igazolni, hogy a hideg vizes fürdő önmagában alkalmas lenne erre a célra. Hidegben a szabadban sportolni, kirándulni viszont hasznos lehet, ha leadnál néhány kilót!

  • nem lesz tőle fényesebb a hajad – nem véletlen, hogy a fodrászatokban sem öblítik hideg vízzel a hajad, a fejbőrödnek kifejezetten árthat, ha korpásodásra hajlamos vagy

  • nem múlik el tőle a narancsbőr és az értágulatok sem – a váltott, hideg-meleg vízsugár ezeken is segíthetnek azzal, hogy felpezsdítik a bőr mikrokeringését.


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet