Minimalista háztartás – így csináld jól!
minimalista háztartás – így csináld jól!

Minimalista háztartás – így csináld jól!



A minimalizmus népszerű trend lett, egyre többször hallani arról, hogy ha kevesebb tárggyal veszed körbe magad, akkor kiegyensúlyozottabb leszel.

Túlzásba esni nem érdemes, de mutatatom azokat a minimalista tippeket, amelyekkel felszabadultabb és letisztultabb érzésed lehet! Néhány éve kezdtek el először beszélni róla lakberendezők és életmód tanácsadók, a minimalizmus azóta óriási teret nyert, és nem véletlenül. A fogyasztói társadalmunkban megszokott felhalmozás helyett a minimalizmus az egyszerűsítésről szól és arról, hogy ésszerűsíteni tudjuk a minket körülvevő tárgyakat. Ez persze nem jelenti azt, hogy hirtelen ki kellene dobálnod mindent, ami nem funkcionális tárgy, csupán egy nagyobb tudatosságról van szó a hétköznapokban.

Javaslom, hogy menj végig a lakáson szobánként, és keresd meg azokat a helyeket, amelyekre ráférne egy kis selejtezés. A mikró tetején felhalmozódott tárgyak, a tévé alatti szekrényen sorakozó régi újságok, melyeket évekkel ezelőtt tettél félre, hogy „majd elolvasod”; az íróasztal fiókjaiban halmozódó kütyük, a szekrény mélyén kallódó kinőtt ruhák, stb.

Természetesen a minimalizmus a fürdőszobára is vonatkozik, hiszen itt eshetünk a legkönnyebben túlzásba. Mire feleszmélünk, már lehet, hogy annyi tubus van, hogy leesnek a polcról. Javaslom, hogy mielőtt kozmetikumot vásárolsz, nézz utána, hogy mire is van pontosan szükséged. Érdemes ilyenkor olyan „multi funkciós” termékekre koncentrálnod, melyek több mindenre jók, így helyet spórolsz, valamint egységesíted is szépségápolásodat. A Mannák nemcsak natúrak, de sokoldalúak is, egy-egy szappannal például a folyékony tusfürdőt, a testápolót és az arclemosót is kiválthatod, a Luxus arcelixírt pedig szemránckrémként és szérumként is használhatod, az arckrém alá. A Manna argán szépségolaj arc- és testápolóként, valamint hajvégápolóként is egyaránt megállja a helyét. Az illóolajok felhasználási módja pedig végtelen: nemcsak párologtatáshoz, de mosógépbe csepegtetve az öblítő helyett is tökéletes, egy kis ecettel és vízzel felhígítva pedig a felmosáshoz használt vegyszert is kiválthatod vele. Mindezeket azért írtam le neked, hogy lásd, mennyi helyet felszabadíthatsz, ha okosan vásárolsz kozmetikumokat és háztartási eszközöket.

A Mannák más szempontból is a segítségedre lehetnek, ha szeretnéd kipróbálni a minimalizmust.

A sheavajak és testhabok kis tégelyeit, ha kiürültek, nem kell eldobnod, csinos kis használati tárgyként hasznosíthatod tovább őket, ezzel is csökkentve azoknak a dolgoknak a sorát, amit újonnan meg kell vásárolnod. A kis fém tégelyekből csodás ékszertartót, fűszertartót vagy más kreatív tárgyat készíthetsz, az illóolajok üvegcséi pedig tökéletesek gyógyszerek tárolására is. További ötletekért kattints korábbi cikkünkre, amelyben a Mannák csomagolásait mutattuk be, új szerepkörben!

Ne feledd, hogy a minimalizmus nemcsak fizikai síkon zajlik, környezeted felszabadítása és optimalizálása jó hatással lesz hangulatodra is. A felesleges dolgok felhalmozása stagnáló energiaként jelentkezik az otthonodban, és ha ezeket a rendetlenség blokkokat felszámolod, megkönnyebbülsz majd.

Arra biztatlak, hogy figyelj saját igényeidre.

Vizsgáld meg, melyik tárgy, melyik termék milyen hatással van rád, milyen hangulatba hoz. Amikor Mannát használsz, élvezd ki minden érzékszerveddel. Engedd, hogy a selymes érintése megnyugtasson, csodás illata elvarázsoljon. Mert a minimalizmus arról is szól, hogy csak azokat a dolgokat, tárgyakat, élményeket engeded be az életedbe, amelyek örömmel töltenek el, a többit pedig elengeded. Ezt az irányzatot úgy is emlegetik, mint környezetünk méregtelenítését, és ebben a Manna vegyszermentes natúr kozmetikumai valódi segítséget nyújtanak neked.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet