Mesés bőrtápláló fürdősó házilag
mesés bőrtápláló fürdősó házilag

Mesés bőrtápláló fürdősó házilag



Egy fárasztó nap végén nincs is jobb, mint belemerülni egy kád kellemes, fürdősóval gazdagított vízbe. Az ásványok, az illóolajok és a finom tápanyagok mélyen átjárják bőrödet, lelked pedig szinte felüdül! A legjobb, ha házilag, saját magad készíted el a hangulatodhoz illő tökéletes fürdősót!

Kádban fürdőzni számomra egy igazi rituálé, ilyenkor csak magamra figyelhetek és tökéletesen ellazulhatok. A fürdősó az egyik legfontosabb, meghatározza az élményt és a fürdőzés pozitív hatásait. Érdemes házilag készíteni, hiszen ilyenkor te választhatod ki, hogy milyen illóolajakat és egyéb finom natúr olajakat teszel bele, valamint magát a sót is kedved szerint adagolhatod. Amikor beleszórod a kád meleg vízbe, szinte azonnal feloldódik, illatával pedig még a legegyszerűbb fürdőszobát is igazi wellness központtá varázsolja. Ha még nem próbáltad, akkor javaslom, hogy vágj bele, és készíts házilag fürdősót! Nagyon élvezetes, relaxáló elfoglaltság, ráadásul a minőségre is garancia, hiszen pontosan tudod, hogy mindenből csakis a legjobb kerülhet bele!


Lássuk, hogyan kezdj hozzá a fürdősó készítéséhez!


Az első és a legfontosabb alapanyag a Himalája só, vagy a jó minőségű tengeri só. Ez utóbbi ismerős lehet neked csodás COCO sószappanunkból, mely a Manna birodalom egyik legkedveltebb szappana, hófehér kényeztetés a bőröd számára. A tengeri só igazán különleges: a közönséges sóhoz képest rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, javítja az anyagcserét, fokozza az oxigénfelvételt és szabályozza a bőr faggyútermelését, ezért ha pattanásaid, mitesszereid vannak, ideális választás.
Az egyik legnépszerűbb fürdősórecept a levendulás. Végy egy tálat és tegyél bele 3 teáskanálnyi Manna argánolajat, majd cseppents bele 7-8 csepp Manna 100%-os tisztaságú levendula illóolajat. Ha ezzel megvagy, kevergesd egy picit össze, majd szórj rá a sóból ízlés szerint és jól keverd össze. Ha a só minden része átvette a levendula varázslatos illatát, akkor készen is vagy. Ha fokozni akarod a hatást, akkor keverj hozzá szárított levendulaszirmokat, így nemcsak illatos, de gyönyörű is lesz a fürdősód, a kis apró szárított virágok pedig úszni fognak a fürdővíz tetején.

Ha pedig valami igazán egzotikusra vágysz, akkor tégy Manna jojoba szépségolajat egy tálba, majd kapard ki egy vaníliarúd belsejét és add hozzá. Végezetül csepegtess bele 100%-os tisztaságú eukaliptusz illóolajat. Az eredmény egy friss, kellemes, keleties illatú fürdő, tele a természet legjavával.

A fürdősó látványa már önmagában is szép, de a hatást tovább fokozhatod, ha színes fürdősót készítesz. Ezt akár rétegezheted is más, színtelen fürdősókkal, így gyönyörű, csíkos kompozíciót kapsz, ami fürdőszobád éke lesz. A sárga szín eléréséhez például nem kell mást tenned, mint egy tálba 2 teáskanálnyi olívaolajat csorgatni, és hozzászórni egy teáskanálnyi kurkumaport, valamint 5-6 csepp Manna 100%-os tisztaságú édesnarancs illóolajat. A napsárga keverékre szórj tengeri sót, jól dolgozd össze, és már kész is a gyönyörű, narancsillatú sárga fürdősó.

A szabályok nincsenek kőbe vésve, engedd el a fantáziádat! Bázis olajnak használhatsz más Manna olajakat is, például kókusz-, édesmandula- vagy akár szőlőmagolajat, díszítés és extra illatok érdekében pedig jöhet szárított rózsaszirom, szárított kamillavirág, de akár egy-egy szelet szárított citromkarika is. A lehetőségek tárháza végtelen! Van, aki fahéjat is szór a vízbe, vagy egy-egy pohár erős gyógyteával készít ülőfürdőt.

Végezetül néhány tanács a fürdősó tárolásához. Amikor készen van, helyezd egy szép üvegcsébe. A legjobb a jól záródó csatos üveg, mely megvédi a párától, vagy egy fedővel rendelkező terrakotta edény. Az újrahasznosítás jegyében a Manna habkrémed vagy bőrradírod kiürült tégelyét is befoghatod erre a célra! Áztasd le róla a címkét, így gyönyörűen látszik majd a csíkos, színes fürdősód! (Ha túl sokáig áll benne a fürdősó, a műanyag tégelyt a sótartalom kimarhatja, ezért minél gyorsabban használd el belőle!) :)

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet