5 dolog, amit nem tudtál a Mannáról
5 dolog, amit nem tudtál a mannáról

5 dolog, amit nem tudtál a MannárólKíváncsi vagy a Manna titkaira? Arra, hogy mik zajlanak a kulisszák mögött és hogyan zajlik nálunk az élet? Elárulok pár féltett titkot, és azt is garantálom, hogy még a legnagyobb Manna-rajongók is találnak olyan érdekességet, amit eddig nem tudtak!


Az első Manna

A legelső Manna, mely megszületett nem volt más, mint egy levendulás szappan. Emlékszem, amint az éjszaka kellős közepén, amikor kisbabám az igazak álmát aludta, én a konyhában álltam egy üst felett és kevergettem a mennyei illatú főzetet. Mire hajnal lett, már ott pihent az asztalon az első kocka Manna szappan, tele természetes összetevőkkel és kedvencemmel, a száz százalék tisztaságú levendula illóolajjal. Csodálatos érzés volt, egy új korszak kezdete. A szappannak rögtön nevet is adtam, mi is lehetett volna más, mint stílusosan: Provánszi levendula. Mind a mai napig egyik kedvencem az illat, egy korszak védjegye lett.


A beavatás

Ez az egyik olyan kulisszatitok, amire nagyon büszke vagyok, mert igazán különleges. Valahányszor új Tündér érkezik a Mannához, át fog esni a „beavatáson”, hogy igazi Manna Tündér legyen. Mit jelent ez pontosan? Beavatjuk a Manna titkos életébe, vagyis elvisszük szappant főzni. Ilyenkor az új Tündérünk saját maga készítheti el az általa választott Manna szappant, amit utána haza is vihet! Ez általában életre szóló élmény szokott lenni, hiszen a folyamat során mintha egy „boszorkánykonyhába” pillantana be, fény derül a Manna szappanok készítésének minden titkára. Hol és hogyan készül a szappan? Valóban főzni kell? Milyen alapanyagokat és milyen mennyiségben kell beletenni? És a mesés illóolajok? A kedves kis fél napos szertartás alatt fotókat is készítünk az új Tündérről, amiket aztán e-mailben megkap, így örök emlék maradhat számára a különleges beavatás-nap.


Az első kipróbálók

Egy-egy új Manna termék előállítása az ötlettől a vásárlókig nagyon hosszú folyamat eredménye. Hónapokig, évekig készítjük a változatokat, és amikor úgy gondoljuk, hogy megszületett a mestermű, kezdődhet a tesztelés. Mivel soha és semmilyen körülmények között nem tesztelünk állatokon, így Tündéreink, vagyis saját munkatársaink kezdik el először használni az újdonságokat! Bevallom, ez egy nagyon izgalmas időszak, hiszen mindenki folyamatosan érkezik az újabb és újabb élménybeszámolóval, és lelkesen meséli, hogy neki mennyire vált be a vadonatúj Manna! Mindenkit meghallgatunk és mindenki véleményét figyelembe vesszük. Azt hiszem, nagyon szerencsések vagyunk, hiszen a táskánkban szinte mindig ott lapul egy-egy tégelynyi tesztadag a következő Manna slágerből! Munkaköri kötelesség.


Luxus arcelixír: a tizennyolcadik volt a befutó

A közelmúlt egyik legemlékezetesebb termékfejlesztése a Luxus arcelixír volt, mely igazi nagy dobást jelentett a Manna életében. Szinte berobbant a köztudatba, olyan népszerű lett, hogy még mi is meglepődtünk, megrohamoztátok a webshopot és azóta is az egyik legkeresettebb Mannánknak számít. Nos, ha belegondolok, hogy milyen kutatómunka előzte meg a piacra dobást, akkor ezen a népszerűségen nincs is csodálkozni való. Az elixírből nem kevesebb, mint 17 tesztváltozat készült, 17 féle verzióval álltak elő a Tündérek és mindegyik csodálatos volt a maga nemében. Hatalmas kutatómunka, elemzés és vizsgálat folyt,  jobbnál jobb formulák készültek. Amikor a tizenhetedik elkészült, azt mondtam, hogy igen, a célegyenesben vagyunk. Még egy apró, leheletnyi változtatás a recepten és tökéletes lesz. Egy hét múlva megjött a 18. változat. Kipróbáltam és azonnal éreztem: ez az, megszületett a Manna Luxus arcelixír. Mestermű.


Karácsonyi pizza party

A Manna életének első éveiben karácsonykor olyan óriási pörgés volt a műhelyben, hogy egyetlen szabad percünk sem volt, az pedig főleg nem fért bele, hogy elmenjünk egy étterembe kilazulni és ráérősen megünnepelni az évet. Minden gondolatunkat az kötötte le, hogyan tudjuk majd az összes rendelést teljesíteni, és arra koncentráltunk, hogy minden Manna-rajongó karácsonyfája alá időben megérkezzenek a natúr kozmetikumok. A sok túlóra közben egyszer csak támadt egy ötletünk, és rendeltünk pár pizzát, leültünk egy asztal köré és közösen ettük meg. Ez volt a mi kis a karácsonyi ebédünk, ami annyira jól sikerült, hogy azóta hagyománnyá vált, és minden év végén egy közös vegán pizzázással ünnepeljük meg az egész éves közös munkát! Semmi felhajtás, csak lazán és természetesen. Így telnek nálunk a Manna-hétköznapok.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet