Még 6 dolog, amire a mélyhűtőd használhatod
még 6 dolog, amire a mélyhűtőd használhatod

Még 6 dolog, amire a mélyhűtőd használhatod



Te mit tartasz a mélyhűtődben? Félkész és megmaradt ételeket? Gyors vacsorák hozzávalóit? Esetleg fűszernövényeket, alaplevet, hogy csak frissen előkaphasd, ha főzöl?

Ennél izgalmasabb dolgokat is művelhetsz a fagyasztóddal. Íme néhány tipp, mi mindenre jó még a mélyhűtőd:

1. Tartósabbá teheted a segítségével az új harisnyádat: egy nejlontasakban tedd be egy éjszakára, majd másnap szobahőmérsékleten engedd fel a fagyott nejlonharisnyát. Nehezebben szakad vagy fut majd rajta a szem.

2. Szem alatti duzzanatok eltüntetésére: egy alaposan lehűtött evőkanál szinte csodát tud tenni a püffedt szemhéjjal, gyerekkobakon nőtt púppal. Karikás, táskás szemekre a pár percre behűtött kiáztatott fekete teás filtert is használhatod.

3. Égési sérülések elleni elsősegélyre: jégkocka tartóban lefagyasztva az aloe növény zselés nedve még hatékonyabban enyhítheti a konyhai vagy nyári napokon szerzett bőrsérüléseket..

4. Sminkeszközökkel takarékoskodásra: könnyebben hegyezhető a szemceruza, ha előtte kb. fél órára a fagyasztóba teszed.

5. Gyertyák tartósítására: a vékony, hosszú gyertyaszálak elgörbülhetnek, ha szobahőmérsékleten tartod őket, érdemes inkább a hűtőszekrénybe, vagy akár a mélyhűtőben tartani őket.

6. Vizes könyv megmentésére: Te is szeretsz elnyúlni a fürdőkádban egy jó könyvvel? Ha igen, veled is előfordulhatott már, hogy a könyved vizes lett, vagy a párától a lapjai hullámosak lettek. Ezen is segíthet, ha egy zacskóban néhány napra a mélyhűtőbe teszed. Csodát ne várj, de a jégkristályoktól megszabadítva és lepréselve a lapokat némileg javítható a helyzet.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet