Levendulás bőrápoló receptek otthon!
levendulás bőrápoló receptek otthon!

Levendulás bőrápoló receptek otthon!



A levendulaillat a nyár szimbóluma, a legcsodálatosabb természetes, illóolajokban gazdag növény, mely elvarázsol és megszépít. Mutatok pár csodás receptet otthonra, melyek készítése kikapcsol, a hatásért pedig hálás lesz a bőröd!

A levendulaszezon mindig kreativitásra serkent, ennek a gyönyörű növénynek szinte kultusza van és számos nagyszerű felhasználási formát látok nap mint nap, mely megihlet. A szívemhez persze a kozmetikai célú felhasználás áll a legközelebb, és ezen belül is az otthoni, mert tudom, hogy a házi készítésű natúr kozmetikumoknak nincs párja. A legjobb, amikor egy hosszú nap után végre saját magadra szánhatsz egy kis időt, felteszel egy arc- vagy hajpakolást, pihensz, olvasol.

De hogyan használhatod fel a levendulát szépülésre otthon? Mutatok pár bevált receptet, az elkészítésük legalább olyan kellemes, mint a használatuk!

Levendulás arcpakolás

Hozzávalók:
Manna 100%-os tisztaságú Levendula illóolaj, szárított levendula, organikus sheavaj, Manna Organikus szűz kókuszolaj, kókuszjoghurt

Ez a kellemes maszk minden érzékedet kényezteti. Elkészítéséhez a finom alapanyagokat dolgozd össze: először 4-5 evőkanál kókuszjoghurtot és egy kiskanálnyi kókuszolajat tégy egy tálkába, majd cseppents bele 4 csepp 100%-os tisztaságú Manna levendula illóolajat. A két olaj jól elkeveredik majd és tökéletesen eloszlik a joghurtban. Annak érdekében, hogy a pakolás még gazdagabb és tápanyagokban dúsabb legyen, borsónyi Manna organikus sheavajat is adj a keverékhez. Ha túl szilárd, akkor először helyezd az olajat, illetve a vajat egy kis tálkába, melyet előtte forró vízzel átöblítettél, így megolvadnak és könnyebb elkeverni a joghurttal. Végezetül adj hozzá egy fél marék szárított levendulavirágot, mely azon túl, hogy csodásan mutat, enyhén radírozza is bőrödet, amint lágyan masszírozva lemosod a 20 perces hatóidő után.

Levendulás hajpakolás

Ha folyamatosan száraz, fénytelen és kezelhetetlen a hajad, akkor valószínűleg már nem elég a szokásos sampon-balzsam kombináció, érdemes rendszeresen hajpakolást használnod, hogy hajad csillogóan fényes és rugalmas legyen. Az otthoni pakolások, mivel csak természetes anyagokat tartalmaznak, tele vannak hatóanyagokkal, vegyszerektől és tartósítószerektől, valamint színezékektől viszont mentesek! Az otthoni hajpakolás másik nagy előnye, hogy teljesen személyre szabott, hiszen te döntesz mindenben, ráadásul a folyamat minden pillanatát élvezheted.

Hozzávalók: Manna 100%-os tisztaságú Levendula illóolaj, ricinusolaj, olívaolaj és Manna Organikus szűz kókuszolaj, 1 banán

Ez a pakolás tele van értékes olajokkal, melyekre szinte ki van éhezve a száraz, töredezett haj. A banánt hámozd meg és villával törd össze pépesre, majd egyszerűen keverd hozzá az olajokat. Az arányok és mennyiségek nincsenek kőbe vésve, de a hajpakoláshoz ideális, ha az olívaolajból 2 evőkanállal, a ricinusolajból 1 evőkanállal, a kókuszolajból szintén 1-el, a levendula illóolajból pedig 5 cseppel használsz. Egyszerűen keverd bele a banánpépbe, és ha túl szilárd, akkor adj hozzá egy kis kókusztejet vagy vizet, pont annyit, hogy gond nélkül fel tudd vinni az enyhén benedvesített hajadra. Csavard hajkoronádat törülközőbe, és hagyd hatni 1,5 órán át. Ezt követően nincs más hátra, mint szokás szerint megmosni és balzsamozni a hajadat. Javaslom, hogy használd a hajtípusodnak megfelelő Manna sampont és balzsamot, hogy még több értékes tápanyaghoz jussanak hajszálaid és fejbőröd. Ha biztos akarsz lenni benne, hogy az alapos kényeztetés után mindent tökéletesen kiöblítettél, akkor utoljára használj ecetes öblítővizet, még fényesebbé teszi a hajadat.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Ilona
    • 2019-06-25 08:32

    Köszönöm ?

    • Ilona
    • 2019-06-25 08:32

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet