Itt az ideje egy tisztítókúrának!
itt az ideje egy tisztítókúrának!

Itt az ideje egy tisztítókúrának!



Az ősz nemcsak a szivárvány színeiben pompázó falevelekkel kápráztat el, de a hosszú, hideg tél előtt még bőségesen megajándékoz egészséges gyümölcsökkel és gyógynövényekkel, melyek tökéletesek egy otthoni méregtelenítő kúrához.

De honnan tudhatod, hogy szükséged van-e rá?

Ha gyakran kellemetlen teltségérzetet tapasztalsz, emellett pedig fáradt és ingerlékeny is vagy, éppen itt az ideje egy tisztítókúrának. Elég néhány napig figyelned erre, a következő hetet már újult erővel és kirobbanó energiával kezdheted.

A diéta alapja, hogy visszafogod a nehéz, megterhelő ételek és az erős fűszerek fogyasztását. A sok folyadék fogyasztása alapfontosságú egy méregtelenítés alatt. Szerencsére folyadéknak számít a leves, gyógynövény tea, frissen préselt zöldség- és gyümölcslé is, nem csupán a víz. Koffeint, cukrot és szénsavas italokat azonban ne fogyassz. Került a különböző szószokat, mártásokat, pasztákat is.

Még a konzervben tárolt zöldségeket is felejtsd el, különösen, hogy ősszel mindig nagy a szezonális friss zöldség és gyümölcs választéka, ezeket olcsón és frissen beszerezheted vagy termesztheted a konyhakertben.

Ők a kedvenceim:

Zöldségek: leginkább a káposzta, cékla, sütőtök. Egyéb méregtelenítésre alkalmas őszi zöldség még a cikória, burgonya, sárgarépa, édeskömény, gomba, póréhagyma, torma, gyökérzöldségek (fehérrépa, vajrépa, karórépa, paszternák, zellergumó) és a szárított hüvelyesek (babfélék, csicseriborsó, sárgaborsó, felesborsó).

Gyümölcsök: a vörös és kék szőlő, kékáfonya, szeder, alma. De ne feledkezz meg a fügéről, birsalmáról, szilváról és körtéről se.

Diók, mogyorók, magvak: minden nap fogyassz egy-egy maréknyi diót vagy magvakat. A magyar dióbél olcsó és szuper egészséges, de méregtelenítés alatt különösen ideális a brazil dió és a mandula. A magvak közül a len-, tök-, napraforgómag és a pisztácia.

Ne csak nyers ételekben gondolkodj a méregtelenítés alatt. Az őszi gyümölcsökből és zöldségekből fantasztikus italokat, leveseket, főzelékeket készíthetsz.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet