Így vedd fel a harcot a tág pórusok ellen
Így vedd fel a harcot a tág pórusok ellen

Így vedd fel a harcot a tág pórusok ellen



Ha eddig nem találkoztál a problémával, szerencsésnek mondhatod magad. A tág, szemmel jól látható pórusok leginkább a könnyen zsírosodó bőrtípussal párosulnak, de sok minden múlik a géneken is: a bőrtípushoz hasonlóan ezt az adottságot is örökölheted, illetve bőrgyógyászok szerint a sötétebb árnyalatú bőrrel is sokszor együtt jár.

Hogy mi okozza? A pórusaid a bőröd kivezető csatornái, ezek vezetnek a szőrtüszőkhöz, rajtuk keresztül távozik az izzadság és a bőröd természetes védelméről és rugalmasságáról gondoskodó faggyú.

Ha könnyen zsírosodik bőröd, jellemzően a homlokod, orrod környékén láthatod, hogy kitágultak a pórusaid, és ez az évek múltával nemigen javul. Sokan küzdenek ezzel az apró, de zavaró problémával, amit ha megszüntetni nem is, de enyhíteni eredményesen tudsz akár otthon és vegyszermentesen is, hogy bőröd egészségesebbnek, egységesebb színűnek és fiatalabbnak látsszon.


Mit tehetsz a tág pórusok ellen?


A vastag sminken túl, ami alkalmilag hatékonyan elfedheti a problémád, más lehetőségeid is vannak, a megoldás kulcsa természetesen ez esetben is a bőrtípusra szabott, bőröd pillanatnyi állapotának megfelelő gyengéd ápolás, amely megszabadítja a pórusaidat a bennük felhalmozódó faggyútól, elhalt bőrsejtektől és az ezekhez keveredő szennyeződésektől.

  • alapos, de a bőrödet kímélő tisztítás
Találd meg a bőrödhöz leginkább illő Manna szappant! Az arctisztító szappanok között már kétféle orvosi szénport is tartalmazó Mannát találsz. Zsíros, aknés bőrödre ezeket, vagy a Kámforos arctisztító szappant, esetleg a COCO teafaolajos szappant ajánlom neked – ez utóbbi nagy előnye, hogy tetőtől talpig használhatod, még hajmosáshoz is. Érzékenyebb, vízhiányos, vagy kombinált bőrödre inkább az Elefántcsont, vagy a COCO sheavajas szappant ajánlom neked. Ha bőröd extra érzékeny vagy túlirritált, könnyen kipirosodik, az Extra szűz olívaolajos szappannal is tisztíthatod. Fontos, hogy ne használj a bőrödet túlságosan kiszárító kozmetikumokat, mert ezek még fokozottabb faggyútermeléséhez vezethetnek.

  • rendszeres bőrradírozás
Erre a célra a Manna szappanok közül a COCO sószappant ajánlom neked, ami apró szemcséivel, enyhe tengerillatával, lágy habjával szinte biztosan belopja magát majd a te szívedbe is.
  • arcmaszkok
Az igazán jó arcpakolások legjobb közös tulajdonsága az, hogy felfrissítik a bőröd, magukba szívják a felesleges faggyút és lemosva nemcsak tisztábbnak látod a bőröd, de szinte érzed, ahogyan a pórusaid fellélegeznek.

A Manna agyagos arcpakolásokat használhatod hetente akár többször is. Különféle különleges agyagból készülnek, fehér, kék és szürkés színüket is ezektől kapják, még természetes színezéket sem tartalmaznak. Zsíros bőrödre a Mattító, tápláló, kék agyakos pakolást ajánlom, amelyhez teafa illóolajat és egy speciálisan bőrbarát édesvízi moszatot, spirulinát kevertünk. Az elsősorban érzékeny, szárazabb bőrre készült fehér agyagos Bőrtpápláló arcpakolás valódi kecsketej- és gyümölcsporokkal tettük ellenállhatatlanná, az Alginit pakolás pedig a Balaton-felvidék kincsét rejti, minden bőrtípusra bevetheted, ráadásul amikor lemosod arcodról, finom szemcséivel alaposan átmasszírozhatod a bőröd, így akár ezt is használhatod bőrradír gyanánt.
  • könnyű és tiszta ápolók, amelyek nem tömítik el a pórusaidat
Ez legalább olyan fontos, mint az előbb említettek. A bőrtípusodhoz illő, pórusaidat lélegezni hagyó, könnyű nappali és éjszakai ápolás segíthet hozzá ahhoz, hogy bőröd egész nap frissnek és finom pórusúnak tűnjön. Ha csak egyetlen Mannát választanál, amit éjjel és nappal is bevethetsz, az egyik legnagyobb kedvencet, a gyorsan a bőrödbe szívódó, egzotikus marokkói Argán szépségolajat ajánlom neked.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Nikolett
    • 2017-04-07 19:25

    Szuper cikk. Hasznos információ.:)

    • Nikolett
    • 2017-04-07 19:25
  • avatar
    • Edit
    • 2017-03-30 13:56

    Szeretem én is az összes Manna terméket, nwm tudok olyat mondani amivel ne lettem vonla elégedett! Nagyon nagy örömömre szolgál, hogy végre magyar termékeket használhatok! Soha nem gondoltam volna. És bárkinek ajánlottam idáig csak hasonló jökar hallottam a Mannáról!

    • Edit
    • 2017-03-30 13:56
  • avatar
    • Alexandra
    • 2017-03-30 07:35

    És tényleg nagyon sokat segítenek! Én nagyon szeretem őket: fekete szappan, sószappan, kék agyagos pakolás. : )

    • Alexandra
    • 2017-03-30 07:35

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet