Így méregteleníts az ünnepek után!
Így méregteleníts az ünnepek után!

Így méregteleníts az ünnepek után!



A nagy karácsonyi és szilveszteri lakomák során mindannyian „bűnbe esünk”, és a sok finomság kóstolgatása közben könnyen felkúszik ránk egy-egy plusz kiló. Ha te is úgy érzed, hogy elnehezültél és egy kicsit pihentetnéd a szervezetedet, akkor mutatom kedvenc méregtelenítő tippjeimet!

Mielőtt belevágnék, hangsúlyoznom kell, hogy a méregtelenítés számomra egy testet-lelket felüdítő folyamat, amitől frissebbnek és energikusabbnak érzem magam.

Semmiképpen ne kezdj bele drasztikus kúrákba szakember felügyelete nélkül. Azokat a tippeket viszont, amiket itt találsz, bátran alkalmazhatod, mert könnyű, egyszerű megoldások, amikért az egész szervezeted hálás lesz! Ne feledd, a legnagyobb életmódváltás is egy kis lépéssel kezdődik!

- Az ünnepek alatt valószínűleg hanyagoltad a rendszeres vízfogyasztást, hiszen annyi finom különleges itallal kínáltak a rokonok. Javaslom, hogy a tisztítókúra keretében fogyassz minimum 8 pohár tiszta vizet minden áldott nap. Ez szinte átmossa szervezetedet és kész gyógyír kitikkadt szervezeted számára.

- Lehet, hogy nem is gondolnád, de önmagában már az is felér egy méregtelenítéssel, ha a szénsavas, cukros üdítők helyett gyümölcsleveket, ásványvizet vagy gyógynövényekből készült teát fogyasztasz. Kedvencem a citromfű és a kamillatea, jótékony hatásaik miatt. Kerüld a koffeintartalmú folyadékokat is, és ne csak a kávéivást szüneteltesd, hanem a nagy mennyiségű zöld és fekete tea fogyasztását is.

- A méregtelenítés keretében naponta ötször iktass be étrendedbe zöldséget, gyümölcsöt. Légy kreatív: reggelire például kitűnő csemege az alma chips egy pohár friss teával.

- Fontos, hogy a zöldséget és a gyümölcsöket alaposan mosd meg az esetleges növényvédő szerek miatt. Biztosan észrevetted már, hogy a narancsot, mandarint, citromot általában egy különleges viaszréteggel vonják be, hogy védjék a gyümölcsöt. Tisztítás nélkül ezeket a vegyszereket hámozáskor óhatatlanul ráviheted a gyümölcshúsra.

- Ha lehetséges, sütés helyett inkább párolással készítsd el ételeidet, mert a párolás során az étel megőrzi értékes ásványi anyag tartalmát.

- A másik kedvenc méregtelenítő tippem, hogy reggelente megiszom egy pohár frissen facsart, szűrt citromlevet és meleg vizet.

Természetesen a méregtelenítés és megújulás nálam azt is jelenti, hogy a külsőmre is odafigyelek.

Próbáld ki a Manna COCO sószappant arcodon és testeden is, a tengeri só szemcséi kellemesen bizsergetnek, a tiszta kókuszolaj kényeztetése pedig felér egy wellness üdüléssel.

Hiszem, hogy test és lélek összefügg. A lelki méregtelenítéshez pedig az is hozzá tartozik, hogy naponta szánsz egy kis időt az egyedüllétre. Egy csendes, meghitt szobában pihenj le. Lazíts. Próbálj meg kikapcsolni. Apró pillanatok ezek, amelyek által életerősnek, kiegyensúlyozottnak érezheted magad.

Kellemes méregtelenítést!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Petra
    • 2018-01-03 20:09

    Pontosan ez a téma érdekelt, köszönöm a hasznos tippeket. Remélem hatásos lesz :)

    • Petra
    • 2018-01-03 20:09

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet