Így készíts házilag kézfertőtlenítőt!
Így készíts házilag kézfertőtlenítőt!

Így készíts házilag kézfertőtlenítőt!



A szakértők szerint a különböző vírusok elkerülhetőek más fontos tényezők betartása mellett a sűrű és alapos (legalább 20 másodpercig tartó) kézmosással. Ha nincs lehetőséged a szappanos kézmosásra, érdemes kézfertőtlenítőt használnod.

Ehhez mutatok most neked két szuper házi receptet, ha valamiért nincs lehetőséged rá, hogy bolti kézfertőtlenítőt használj.

Alkoholos házi kézfertőtlenítő

Hozzávalók:

- 1 bögre alkohol (96 %-os gyógyszertári)

- ½ teáskanál glicerin (elhagyható) / E-vitamin olaj

- ½ bögre aloe vera gél

- 15 csepp teafa illóolaj

Elkészítés:

Keverd össze az alkoholt, a glicerint, az aloe vera gélt, ehhez pedig add hozzá az illóolajat. Tedd egy szórófejes flakonba, használat előtt pedig rázd össze.

Aloe verás házi kézfertőtlenítő alkohol nélkül

Hozzávalók:

- 20 csepp teafa illóolaj

- 1/3 csésze aloe vera gél

Elkészítés:

Keverd össze jól az aloe verát a tefaolajjal, és tedd bele egy akár már kiürült kézfertőtlenítős flakonba. Jól rázd össze minden használat előtt, majd kend be vele a kezed, ha szükségét érzed.

A vírusos időszakban a gyakori kézfertőtlenítés, kézmosás miatt a bőr rendkívül igénybe van véve, ezért fontos, hogy megfelelő kozmetikumokkal ápold kezeidet.

Próbáld ki erre a célra a Manna COCO levendula folyékony szappant, mely a levendula egyedülálló illatával és a szezámolaj gyengédségével simogatja kezeid. Ha az édesebb illatokat kedveled, a COCO ylang-ylang folyékony szappan tökéletes választás számodra, mert amellett, hogy ez is 100%-ig természetes és vegyszermentes, minden egyes kézmosáskor egy virágoskert illatának élményével ajándékoz meg téged!

Ha szappanra vágysz egy kiadós kézmosáshoz, akkor tökéletes választás számodra a narancsillatú, dúsan habzó Dolce Vita, vagy a gerániumillatú rózsaszín agyagos Tündérkert szappan. Ha az illatmentes szappanokat kedveled, akkor hű társad lesz a COCO sheavajas szappan, mely a sheavaj erejével, és habos bájaival ajándékoz meg téged kézmosás közben.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • a száraz, érzékeny bőr megfelelő ápolása - blog

    A száraz, érzékeny bőr megfelelő ápolása

    Sajnos, ha száraz és érzékeny a bőröd, egyik évszak sem kedvez neki. Úgyhogy nem úszod meg az ápolását. Bár számos ok állhat a háttérben, a genetikai tényezőktől kezdve a belső panaszokon át, leggyakrabban mégis a külső tényezők okozzák a legtöbb problémát. Viszont jó hír számodra, hogy a megfelelő termékek használatával bőröd egész évben puha és hidratált lehet.

    Megnézem
  • 3+1 ok, amiért márciusban mindenképp el kell látogatnod a dm-be! - blog

    3+1 ok, amiért márciusban mindenképp el kell látogatnod a dm-be!

    Tudtad, hogy már 39 Mannát megtalálsz a dm polcain?

    Megnézem
  • csodás és könnyen elkészíthető origami virágok - blog

    Csodás és könnyen elkészíthető origami virágok

    Néha szeretném, ha egy pillanat örökké tartana. Ha egy csodás virágot meg tudnék őrizni abban a szemet gyönyörködtető állapotában, amiben éppen most láthatom. És néha szeretnék alkotni. Valami maradandót, valami igazán gyönyörűt. Szenvedélyesen szeretem megalkotni a Mannákat. És bizony néha szeretek origami virágokat hajtogatni.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Györgyi
    • 2022-01-02 18:47

    Nagyon jónak tűnik a kézfertőtlenítő, megpróbálom majd elkészíteni, de sajnos nincs minden alapanyag itthon. Olyan jó lenne, ha picit bővülne a Manna kínálat - ami természetesen nem kevés - de alapvető "házi kence" készítéshez néhány dolog jól jönne. Jelen esetben aloe vera gél és E vitamin olaj.

    • Györgyi
    • 2022-01-02 18:47

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet