A száraz, érzékeny bőr megfelelő ápolása
a száraz, érzékeny bőr megfelelő ápolása

A száraz, érzékeny bőr megfelelő ápolása



Sajnos, ha száraz és érzékeny a bőröd, egyik évszak sem kedvez neki.

Úgyhogy nem úszod meg az ápolását. Bár számos ok állhat a háttérben, a genetikai tényezőktől kezdve a belső panaszokon át, leggyakrabban mégis a külső tényezők okozzák a legtöbb problémát. Viszont jó hír számodra, hogy a megfelelő termékek használatával bőröd egész évben puha és hidratált lehet.

Mi árt a száraz, érzékeny bőrnek?

Sajnos sok minden. Beleértve a napi zuhanyozást is, amennyiben az nem a megfelelő termékekkel történik. Ugyanis a bőrt a külső hatásoktól védő savköpeny minden fürdés és zuhanyozás alkalmával sérül. Ezért is fontos, hogy olyan szappant és tusfürdőt használj, amelyik ezt a védelmet nem bontja meg.

Ha bőröd nem csupán száraz, hanem érzékeny is, akkor sajnos ismered a piros pöttyöket és a viszketést. Különösen fontos, hogy kerülj minden olyan anyagot, amely irritációt válthat ki. Soha ne fürödj, vagy zuhanyozz forró vízben és kerüld a durva bőrradírozást is. A legjobb, ha langyos vízben, gyors zuhanyt veszel és azt is vegyszermentes termékekkel.

Ne felejts el megfelelő mennyiségű folyadékot, ha lehet, leginkább vizet, fogyasztani. Ha nem vagy belül megfelelően hidratált, akkor a bőröd is ki fog száradni.

A hideg és a szél szintén ártalmas, hiszen még jobban kiszárítja amúgy sem zsíros bőrödet. Azonban a tavaszi, napsütéses időben sem szabad megfeledkezned bőröd helyes védelméről és ápolásáról.

Tavaszi szél, s bőröd száraz

Sajnos a jóleső tavaszi szellő és napsugár sem kedvez, ha érzékeny és száraz a bőröd. Hiába esne jól csak úgy kitenni az arcodat mindenféle védelem nélkül a napozásnak, ne engedj a kísértésnek! Minden esetben használj fényvédőt!

Az sem mindegy, hogy milyen ruhákat viselsz Érdemes előnyben részesíteni a természetesen szellőző anyagokat, mint például a pamut vagy a selyem.

Ha egy jót szeretnél úszni, strandolni, sajnos még nem választhatod a természetes vizeket. A strandok, uszodák vize bőven tartalmaz fertőtlenítőt, így fürdőzés után soha ne felejts el lezuhanyozni, hogy bőrödet ne irritálhassák tovább ezek a kémiai anyagok.

Fontos az is, hogy a kimosott ruháid alaposan át legyenek öblítve, hogy se a mosópor, se az öblítő maradványai ne maradhassanak bennük és ne érintkezhessenek a bőröddel.

Mi lehet a megoldás?

Mindenképp természetes, vegyszermentes készítményeket használj bőröd tisztítására, ápolására.

A Manna Bőrápoló csomag száraz bőrre megadja a törődő ápolás élményét Neked és bőrödnek.

Vegyél egy kellemes, langyos vizes zuhanyt és használd hozzá az illatmentes, Manna Elefántcsont arctisztító szappant, mely évek óta a Manna paletta megbízható tagja. Élvezd, ahogy a selymes, extra szűz olívaolaj és a bársonyos szezámolaj simogatja bőröd az organikus kakaóvajjal és kókuszolajjal karöltve.

Majd használd a csomag másik Mannáját, a Rózsaszín agyagos krémpakolást aloe vera vajjal. Ehhez a Mannához semmit sem kell hozzákeverned, hiszen teljesen használatra készen kapod meg. Nincs más dolgod, mint tisztítás után felvinni a bőrödre és élvezni az aloe vera vaj, a rózsaszín agyag, az egzotikus sheavaj, a simogató édesmandula- és kókuszolaj kényeztetését, kiegészülve a csodálatos jojoba olajjal.

Mert csodák nincsenek

Sajnos csodák nincsenek, varázsütésre nem lehet bőrünket tökéletessé varázsolni. Ám csodás Mannák vannak, melyek segítenek könnyebbé tenni a bőrápolást.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • 3+1 ok, amiért márciusban mindenképp el kell látogatnod a dm-be! - blog

    3+1 ok, amiért márciusban mindenképp el kell látogatnod a dm-be!

    Tudtad, hogy már 39 Mannát megtalálsz a dm polcain?

    Megnézem
  • csodás és könnyen elkészíthető origami virágok - blog

    Csodás és könnyen elkészíthető origami virágok

    Néha szeretném, ha egy pillanat örökké tartana. Ha egy csodás virágot meg tudnék őrizni abban a szemet gyönyörködtető állapotában, amiben éppen most láthatom. És néha szeretnék alkotni. Valami maradandót, valami igazán gyönyörűt. Szenvedélyesen szeretem megalkotni a Mannákat. És bizony néha szeretek origami virágokat hajtogatni.

    Megnézem
  • vegán répadzsem recept - blog

    Vegán répadzsem recept

    Itt a tavasz, végre egyre hosszabbak a nappalok és kezdjük elhinni, hogy a sötét, hideg tél is véget ér lassan. Ilyenkor még sajnos nem terem olyan sok gyümölcs, amelyből valami igazán finomat készíthetnénk magunknak, azonban van egy nagyon egészséges zöldség, amely egész évben a rendelkezésünkre áll. Ráadásul jobban látunk és szebben is fütyülhetünk tőle. Ugye már tudod, hogy ez csakis a sárgarépa lehet!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet