Így hat a lelkedre az önkéntesség
Így hat a lelkedre az önkéntesség

Így hat a lelkedre az önkéntesség



Ugye milyen csodás érzés minden elvárás nélkül, szívből segíteni? Vagy ez a segítség valójában cseppet sem önzetlen? Ne félj, semmilyen titkos, sötét leplet nem rántunk le az önkéntességről, csak megmutatjuk, hogy amit a mesékben olvastál, az a való életben is megállja a helyét. Mert jó tett helyében bizony te is jót várhatsz.

Önként és dalolva

Sajnos, ahogy távolodunk a Szeretet Ünnepétől, valahogy az adakozást, az önkéntességet sem övezi már akkora figyelem. De ennek nem kell feltétlenül így lennie. Hiszen tudod, segítségre az év minden napján szükség van.

Nézz csak körül! Mindenkinek a környezetében vannak magányos, esetleg betegséggel küzdő emberek, vagy gazdára és szeretetre vágyó állatok. Ha nyitott szemmel jársz, nagyon hamar meg fogod találni a módját annak, hogy hasznossá tedd magad. Nem kell hatalmas összegekben és összefogásban gondolkodni. Egy kedves szó, egy apró figyelmesség, egy mosoly, néha ennyi is elég ahhoz, hogy szebbé tegyük valaki napját. A segítő kezed ráadásul mindig kéznél van.

Ezekkel a gesztusokkal pedig a saját napodat is szebbé fogod tenni

Aki önkénteskedett már valaha is, az pontosan tudja, hogy milyen leírhatatlan érzés is ez. Már a segítő szándék is felemelő, de ha ezt tettek is követik, akkor a személyes elégedettség hatalmas erőt és motivációt tud adni neked az olykor nagyon is nehéz hétköznapokban.
A személyes megelégedettség érzése ilyenkor bizony megengedett, apró önzés, amelynek igenis van létjogosultsága.

Hogy indulj el

Ha még nem önkénteskedtél, itt az ideje kipróbálnod. És ne ijedj meg, valószínűleg rá fogsz szokni.

Ha olyan szerencsés vagy, hogy a közvetlen környezetedben nincs szükség önkéntes munkára, az interneten milliónyi lehetőséget fogsz találni.
Nem feltétlenül pénzbeli adományokra kell gondolnod. Sőt. A lehetőségek tárháza végtelen.

Ha szereted az állatokat, keress meg egy közeli menhelyet. Az ott élő kutyusokra és cicákra sajnos csak minimális idő jut, így ha csupán pár órányi szabadidőd van, akkor is rengeteget tudsz segíteni például sétáltatással. Ráadásul a séta alatt te is a szabadban vagy, megfeledkezhetsz minden gondodról-bajodról és tökéletes társaságot találhatsz négylábú kísérődben akár egy kis kocogáshoz is.

Ha inkább emberek között érzed igazán otthon magad, ellátogathatsz akár idős emberekhez is. Hidd el, azzal, hogy egy kicsit beszélgetsz velük, meghallgatod a történeteiket, nem csupán nekik okozol igazi felüdülést és kikapcsolódást a szürke hétköznapokból.
Rengeteget tanulhatsz te is tőlük és lehet, hogy olyan kérdésekre kaphatsz választ, melyek már régóta foglalkoztatnak, de eddig még nem sikerült megtalálnod a legjobb megoldást.

Mint mindenkinek, aki odavan a Mannákért, biztosan neked is nagyon fontos a természet védelme. Hozd össze a régen látott barátokat, régi osztálytársakat és tisztítsátok meg a környezetetek egy részét az eldobált szeméttől. Tapasztalni fogod, hogy nem csak az erdők, a parkok, hanem a lelked is meg fog tisztulni.

Ha pedig már szót ejtettünk a mesés Mannákról, egy csodás, önkéntességgel töltött napot nem is lehetne méltóbb módon befejezni, mint egy Mannasztikus fürdővel! Próbáld ki gyönyörű, letisztult, vegyszer- és pálmaolajmentes COCO sheavajas szappanunkat! Igazán elegáns, törtfehér színű habja nem csupán megtisztítja, hanem a krémes ápolás páratlan érzésével is megajándékozza bőrödet. Ez a Manna olyan gondoskodó kényeztetésben fog részesíteni, amilyenre mindig is vágytál! Ha pedig fokozni szeretnéd az önzetlen jótetteid sorát, oszd meg ezt az élményt és lepd meg az egyik varázslatos Mannánkkal valamelyik Szerettedet is!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet