Házi praktikák menstruációs panaszokra
házi praktikák menstruációs panaszokra

Házi praktikák menstruációs panaszokra



Ne görcsölj rá!

Sokszor már az előtte lévő napok is nehezek. Már megtanultam, hogy ilyenkor nagyon óvatosnak kell lennem, és nem szabad vitába keverednem senkivel, mert annak soha nincs jó vége.

De mi is az oka annak, hogy pár napra megváltozunk, és sajnos nem mindig előnyünkre? Hát persze, hogy a hormonok! De ha úgy gondolunk a menstruációra, mint a szervezetünk és a természet által küldött jelzésre, akkor máris derűsebben tudunk rákészülni erre a pár napra.

Mit tehetsz az enyhítésért?

Sokan a szerencsések közé tartoznak, és pár nap alatt szinte észrevétlenül túljutnak rajta minden hónapban. De sokaknak erős görcsökkel, idegességgel, fejfájással, sőt, akár ájulással is járhat.

Segíthetnek a lelkünket és testünket egyaránt ellazító módszerek, mint például a pihenés, a jóga. Ha tehetjük, feküdjünk le és nézzünk meg pár jó filmet, ami eltereli a figyelmünket.

Ezeken a napokon kerüljük a puffadást okozó zöldségeket és gyümölcsöket. Viszont engedhetünk nassolás utáni vágyunknak, és fogyaszthatunk egészséges finomságokat, mint az aszalt gyümölcsök, vagy a magas kakaó tartalmú csokoládék.

A vízfogyasztásra ezeken a napokon is oda kell figyelni, azonban kerülni kell a vízvisszatartó italokat, mint amilyen a kávé vagy a kóla.

Viszont a tea jó hatással lehet ránk. Különösen a kamilla, a fehér fagyöngy, a pásztortáska, az édeskömény, a cickafark vagy a zsurló segíthet ezeken a napokon.

Ha nagyon fáj a hasad, egy meleg vízzel töltött palack jó szolgálatot tehet. Ilyenkor az a legjobb, ha megpróbálsz pihenni.

Kényeztesd magad!

Ilyenkor persze mindenki megérdemel egy kis plusz törődést. Kényeztesd hát magad a Manna Arckrémmel!

Ezzel a Mannával csakis a ráncaidat veszítheted! Azonnal nyugtatja és hidratálja bőrödet, mely garantáltan bársonyosan puha lesz tőle. Ez a Manna vegyszer- és pálmaolajmentes, Vegan Society minősítéssel rendelkezik és csomagolása is teljesen újrahasznosítható.

Érzékeny, irritált bőröd is hálás lesz érte. És nem csupán az arcod! A dekoltázsodra is használd a tökéletes eredményért. Gyorsan felszívódik, így sminkelés előtt is ideális. Ha pedig már elmúltál 35, akkor kötelező választás számodra ez a csodás Manna! És persze ne csak azokon a napokon használd, hanem minden nap. :-)

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • készíts házilag vegán tejet! - blog

    Készíts házilag vegán tejet!

    A magtejek a kedvenceim, rengeteg bennük a nyomelem és az ásványi anyag, ráadásul teljes mértékben növényi eredetűek és tökéletesen beépíthetőek a vegán étrendbe.

    Megnézem
  • már majdnem 6 éve együtt - blog

    Már majdnem 6 éve együtt

    Az egyik legnagyobb mérföldkőhöz, amiből hála az égnek azért jócskán jutott, 2014-ben érkeztünk el, az akkor alig több, mint 4 éves Mannával. Ekkortól, vagyis már 5 éve és 9 hónapja tapossuk az utat a természetes kozmetikumok számára a dm drogerie markt-tal közösen. Amikor elkezdtük a közös munkát összesen 4 Manna szappan volt elérhető a dm polcain. Erre az időre ma is jó érzés visszaemlékeznem.

    Megnézem
  • ezt edd a stressz ellen! - blog

    Ezt edd a stressz ellen!

    A stressz sajnos életünk minden szeletébe be tudja enni magát. Az pedig nem is kifejezés, hogy mennyire káros! Pusztítja a testünket és a lelkünket egyaránt, ráadásul a ránk hatással lévő stressz tönkre teheti a környezetünkkel való kapcsolatunkat is.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet