Házi gyógymódok: így vészeld át a női ciklust
házi gyógymódok: így vészeld át a női ciklust

Házi gyógymódok: így vészeld át a női ciklust



Neked is kész rémálom a menstruáció, és az azt megelőző időszak? Hangulatingadozások, puffadás, fejfájás, alhasi görcsök. Íme, a legjobb házi praktikák erre a lelkileg is megterhelő időszakra!

Tudtad, hogy a menstruáció előtti és alatti tünetek valamelyike a nők 85 százalékát érinti? Tehát nem vagy egyedül, a legtöbbünket ilyenkor eléri valamilyen nyavalya. A szintetikus gyógyszerek helyett javaslom, hogy fordulj a jól bevált házi praktikákhoz, mert ezek javíthatják a közérzetedet anélkül, hogy vegyi anyagokat vinnél be a szervezetedbe.

Nézd át az alábbi természetes gyógymódokat, nem kizárt, hogy valamelyiket már te is hallottad a nagyszüleidtől!

Teák

A palástfűből készült tea nem a legismertebb, de annál hatékonyabb ital a női ciklus idejére. Amellett, hogy enyhíti a menstruációs panaszokat, segíthet beállítani a ciklust. A kamillatea szintén kiváló társad lehet a menzesz idején. Kellemes, ellazító hatását már az első kortyok után érezni fogod! Az édesköményből készült tea szintén kiváló, illóolajat és flavonoidokat tartalmaz, a belőle készült tea nemcsak a puffadáson, de számos, a menzesszel összefüggésben álló panaszt is enyhít.

Házi fájdalomcsillapítók

Ananász

Nem is gondoltad volna, mi mindenre jó ez az egzotikus növény! A benne lévő bromelain nevű vegyület jó lehet a krónikus fájdalom ellen. Puffadást enyhítő hatása miatt a menstruációs görcsökön is hatékonyan segít, ráadásul a benne lévő C-vitamin az immunrendszeredet is erősíti.

Angyalgyökér

A belőle készült kivonat egészségesen tartja a méhet, és szabályozza a menstruációs ciklust. Értágító hatásának köszönhetően elősegíti a különböző szervek vérellátását és csökkenti a hüvelyszárazságot.

Hangulatjavító vitaminok

Magnézium

Nem véletlen, hogy a menstruáció környékén fokozottabban kívánod a csokoládét. Ez természetes, hiszen a menzesz alatti tüneteket a magnéziumhiány is erősíti, és a csokoládéban ebből a mikroelemből bőven találhatsz. Igyekezz magas, 60 százalék fölötti kakaótartalmú csokoládét választani, vagy fogyassz más, magas magnéziumtartalmú táplálékot. A hajdinaliszt, a bulgur, a zabkorpa mind magas dózisban tartalmaz magnéziumot.

E-vitamin és esszenciális zsírsavak

Ennek a két összetevőnek a kombinációja enyhítheti a menstruáció előtti tüneteket. Az E-vitamin megtalálható a diófélékben, a parajban és a búzacsírában. Az esszenciális zsírsavak közül a ligetszépe olaj és a halolaj képes csodákra a nehezebb napokon.

Sportok

A nehéz napokon sem kell teljesen elhanyagolnod a sportolást, csak érdemes olyan mozgásformát választanod, amely nem megerőltető és segíti az ellazulást. A finom mozgás ilyenkor is jót tesz a szervezetednek, vérbőséget okoz, és ezáltal enyhíti a fájdalmat. A pilates, a jóga és az aviva torna három speciális mozgásforma, melyek mind nagyon jó hatással lehetnek közérzetedre.

Javaslom, hogy amikor a menstruációs panaszokkal küszködsz, engedélyezz magadnak egy kicsivel több pihenést. Feküdj le korábban aludni, ne szervezz pörgős programokat, és ha teheted, csökkentsd a stresszt. Javaslom, hogy használd a Manna Nyugalom szigete halántékbalzsamot, meglátod, segít kikapcsolódni, harmóniába kerülni. Finoman masszírozd át ezzel a csodálatos illatú balzsammal homlokodat és halántékodat, s érezd, amint a natúr összetevők a természet erejével nyugtatnak és kényeztetnek.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet