Ezért olvasd el mindig, miből készül a kozmetikumod
 ezért olvasd el mindig, miből készül a kozmetikumod

Ezért olvasd el mindig, miből készül a kozmetikumod



Egyre több üzletben látok argánolajos vagy levendula illóolajos, meglepően olcsón árult termékeket a polcokon. Flakonokon, tubusokon, tégelyeken nagy betűkkel hirdetik magukról, hogy ezeket az olajokat tartalmazzák, de csak a tájékozott és alaposabb vásárlók számára derül ki, hogy a természetes növényi olaj csak egy hatóanyag a sok alapanyag közül, amit az adott kozmetikum készítéséhez használtak.

Gyakran előfordul, hogy egy vegyszeres alapkrémbe pár csepp olajat kevernek, mégis az olaj nevével próbálják eladni a terméket. Különösen légy résen, ha interneten nézelődsz: sok webshopban nem osztják meg veled az kozmetikumok összetevőinek teljes listáját. Ilyenkor én mindig gyanakszom, hogy itt bizony valami nincs rendben, és natúr termék helyett egy teljesen szokványos, nagyipari kemikáliák sorát tartalmazó krémet, sampont, tusfürdőt kínálnak nekem azzal, hogy csupán egy-két összetevőjét osztják meg velem.

Én ezzel egyáltalán nem értek egyet. Pontosan tudom, hogy törvényi előírás minden kozmetikumon feltüntetni az összetevők teljes és pontos listáját (kivéve az illatanyagokét, ott sajnos sosem tudhatod, a „parfüm” szó pontosan mit takar). Meggyőződésem, hogy az interneten vásárlóknak is lehetőséget kell biztosítani arra, hogy megismerjék a kozmetikumaik összetevőinek teljes listáját, mert én magam is így vásárolok, akár élelmiszerről, akár kozmetikumról van szó. A Mannánál is ragaszkodom ehhez:

Több mint százféle Mannát találsz az oldalon, és mind alatt elolvashatod a legapróbb részletekig, hogy melyik milyen összetevőket tartalmaz.

Ha Neked is számít, hogy tudd, mit kensz a bőrödre, a hajadra, mivel tisztítod a fogaidat, itt, a Manna oldalain minden információt megtalálsz, legyen szó a javasolt felhasználási területekről, ellenjavallatokról, az összetevők pontos listájáról (érthetően, magyar nyelven is), vagy arról, hogy a felhasznált összetevő honnan származik, és milyen eljárással készült.

Ha pedig még mindig maradt kérdésed, tedd csak fel bátran, mi megválaszoljuk.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet