A Drogerie Markt élen jár a zöld megoldásokban

a drogerie markt élen jár a zöld megoldásokban

A DM Kft.-nek felelős nagyvállalatként kiemelt szerepe van a környezet formálásában, ezért mindig is nagy figyelmet fordított a környezetvédelemre. Saját elveinek és a példamutatás miatt is nagyon fontos, hogy a drogéria környezetkímélő megoldásokat alkalmazzon. Mivel a cég felelős magatartással tartozik a társadalomnak, így a jövőben is ezen az úton halad majd tovább. Az új trendek egyre inkább azt mutatják, hogy a lakosság nyitott a „zöld” megoldásokra, ezért a dm nagy figyelmet fordít erre, és élen jár az ilyen megoldások alkalmazásában és népszerűsítésében.

 

Milyen lépéseket tesz a dm a zöld kereskedelem megvalósítása felé?

A kínálat kialakítása során fontos szerepet játszik a fenntarthatóság, a környezetvédelem, valamint az ökológiailag lebomló és natúr termékek forgalmazása. A dm vásárlói már a tisztítószerek között is megtalálhatják a környezetbarát alternatívákat, így akár a mosódió, a mosószóda, vagy a környezetbarát tisztítószerek használatával környezetkímélő megoldásokat használhatnak otthonaikban. Ezenkívül fontos, hogy saját márkás termékeknél a csomagolás, a gyártási folyamat, illetve a receptúra kidolgozása is szigorú ellenőrzések mellett zajlik, így a vásárlók biztosak lehetnek benne, hogy a legjobb minőségű terméket vásárolják, akkor is, ha a dm márkás kínálatból választanak. 

Szelektív hulladékgyűjtés

A dm raktáraiban szelektíven gyűjtjük a hulladékot, így külön-külön gyűjtőbe kerül a kommunális, a termékek csomagolásaként fennmaradó papír, és a raklapok összeállításánál használt fólia is. Annak érdekében, hogy kevesebb hulladékot termeljenek, a papír és fóliahulladékot tömörítik, értékesítik, majd ezeket később újra felhasználják. Ez hatalmas mennyiséget jelent. A sérült, selejt árut, amely kisebb esztétikai hibák miatt már nem kerülhet a boltok polcaira, igyekszik a cég a megsemmisítés helyett hasznosítani. Amennyiben mégis megsemmisítésre kerülne sor, égetőbe szállítatják, ahol szakszerűen zajlik le folyamat.

Lég- és zajszennyezés minimalizálása

A dm munkatársai elektromos targoncával dolgoznak a cég raktáraiban, így nem keletkezik környezetre káros légszennyezés, és zajterhelés sem. A targonca már nem használható akkumulátora veszélyes, de értékes hulladék, és mivel a benne lévő ólom nagy érték és újra hasznosítható, ezért a már használt akkumulátorokat a cég beszállító partnere visszavásárolja és gondoskodik az újrahasznosításról.

Gazdaságos vízfelhasználás

A fenntarthatóság jegyében a vezetékes vízzel is gazdaságosan bánik a dm, így öntözéshez például az vízgyűjtőkben összegyűlt esővizet használják.

A fenti értékek azonban dm számára nem az elmúlt néhány évben lettek fontosak, hanem már az alapítása óta azok voltak. A Manna, egy sikeres magyar KKV, és a dm, egy elismert német multinacionális vállalat, tehát sokkal több dologban hasonlít, mint azt talán elsőre gondolnánk. A siker ugyanis egyiküknek sem csak a profittal egyenlő. A társadalmilag felelős vállalati gondolkodás, a földünk és közvetlen környezetünk fenntartható jövője iránti elkötelezettség ugyanúgy fontos. Sőt, talán még fontosabb is. És, hogy miért? Mert saját életünk, és még inkább gyermekeink biztonsága ma legalább annyira függ a vegyszermentes szappantól, egy biolekvártól vagy egy mindössze természetes hozzávalókat tartalmazó bébiételtől, mint egy nyugodt, kertvárosi háztól.   



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet