Bőrproblémák? Így kezeld házilag!
bőrproblémák? Így kezeld házilag!

Bőrproblémák? Így kezeld házilag!



Az égető, viszkető érzéssel járó kellemetlen bőrirritációk megkeseríthetik a ragyogó tavaszi napokat, és rossz hatással lehetnek hangulatodra. Ne aggódj, többségük hatékonyan kezelhető egyszerű házi praktikákkal. Ismét a természet erejét hívjuk segítségül, hiszen ő a legcsodálatosabb „doktor”.

Bőrünk a jó időben mindig szem előtt van, így nem csoda, ha bosszúságot okoznak az irritációk, foltok és csúnya duzzanatok. Jó hír, hogy többségük nem igényel orvosi kezelést, egy kis odafigyeléssel és egyszerű alapanyagokkal rövid idő alatt elmulaszthatod őket. Íme, a legtipikusabb problémák, és a legjobb házi praktikák!

Szúnyogcsípés

Szinte mindenkit érintő probléma, de ha nem kaparod el, rövidtávon elmúlik. A vörös viszkető duzzanatra tégy jeget, de semmiképpen se közvetlenül. A jégkockákat csavard ruha textilzsebkendőbe vagy konyharuhába, és helyezd a csípésre 10 percig. Lelohasztja a gyulladást és enyhíti a viszketést is. A másik nagyon jó megoldás, ha a Manna fodormentás fogkrémből kensz közvetlenül a csípésre, majd amikor megszáradt, lemosod. Ajánlom, hogy azt is próbáld ki, hogy néhány csepp Manna Organikus szűz kókuszolajba Manna 100%-os tisztaságú teafaolajat keversz, majd ezzel kenegeted a csípést.

Szőrtüszőgyulladás

Biztosan veled is előfordult már, hogy gyantázás, borotválás után begyulladtak a szőrtüszőid, és gyönyörű sima bőrfelület helyett vörös foltokkal voltál tele. Javaslom, erre a problémára is alkalmazz teafaolajat az alábbi módon: néhány csepp teafaolajat keverj el jojobaolajban, majd kend át az egész borotvált felületet, mintha testápoló lenne. A kellemetlen szőrbenövéseket egyébként viszonylag könnyen meg is előzheted, ha gyantázás, borotválkozás előtt testradírral végigmasszírozod a bőrödet, majd leöblíted. Így kevesebb eséllyel nőnek a bőröd alá a kis szőrszálak. Próbáld ki a Manna szőlőőrleményes bőrradírt, a luffás bőrradírt, vagy újdonságunkat, a kókuszreszelékkel, mákkal és tengeri sóval készült bőrradírunkat.

Pattanás

Nem kell tininek lenni, hogy a pattanások megjelenjenek a bőrünkön, a meleg idő kifejezetten kedvez a kis fehér pöttyök kialakulásának. Az otthoni nyomkodást nem javaslom, a kezeléshez inkább keverj össze 1 evőkanál szódabikarbónát annyi vízzel, hogy jól kenhető masszát kapj, majd ezt helyezd a pattanásra. Ahogy szárad, úgy szívja ki a szennyeződést és a zsírt a pórusokból. Tudnod kell, hogy rendszeres kíméletes tisztítással megelőzheted a pattanások kialakulását. Próbáld ki az éjfekete különlegességet, a Manna Ében arctisztító szappant, mely tökéletesen tisztítja a bőrt, és bizonyítottan javítja az aknés bőr megjelenését.

Napégés

Ha megkapott a nap, akkor bőrödnek azonnali segítségre van szüksége. Próbáld ki az uborkás pakolást, mely azonnali enyhülést hoz, főleg, ha a zöldséget előtte hűtőben tároltad. Az uborka szeletek magas víztartalmuknál fogva hidratálják a bőrödet, a hideg pedig segít abban, hogy lenyugodjon és enyhíti a bőrpírt is. Hagyd rajta ameddig csak jólesik, majd öblítsd le. Fontos, hogy amennyiben azt látod, hogy olyan súlyos az égés, hogy hólyagok is keletkeztek, ne kenj rá semmit, hanem azonnal fordulj orvoshoz.

Bőrpír

Ha csak enyhe bőrpírt tapasztalsz, ami még nem számít napégésnek, javaslom, hogy végy egy langyos, de inkább hűvös fürdőt, és a vízhez adj Manna argán olajban elkevert 100%-os tisztaságú levendula olajat. Kellemes, relaxáló érzetet nyújt, a hideg pedig segít a bőrpír eltűnésében. A hatást fokozhatod, ha egy-egy bögre levendula vagy kamillateát is öntesz a vízbe.

Fontos tudnod, hogy az itt leírt praktikák nem helyettesítik az orvosi kezelést, és amennyiben tüneteid nem múlnak el vagy súlyosbodnak, fordulj szakemberhez.

 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet