Az 5 legjobb házi hajpakolás recept
 az 5 legjobb házi hajpakolás recept

 Az 5 legjobb házi hajpakolás recept



A süvítő, hideg szelek és a fűtési szezon közeledte nem a legjobb hír a hajadnak, mely könnyen szárazzá, sprőddé és kezelhetetlenné válhat az időjárás viszontagságai miatt. Ne aggódj: tápláló, gazdag pakolások segítségével csillogó és erős tincseket varázsolhatsz magadnak az őszi napokra.

Sok kérdést kapok tőletek azzal kapcsolatban, hogyan ápoljátok a hajatokat az évnek ebben az időszakában. Nos, a hajpakolásoknál jobb ötletet keresve sem találhattok, hiszen ez a módszer egyszerre képes erősíteni és hidratálni a hajatokat, ráadásul hatása igen hosszú távú. Azt, hogy milyen rendszerességgel érdemes alkalmazni, mindenki maga döntheti el, hajtípustól és életmódtól függően. Honnan és miből készíts pakolást? A válasz egyszerű: nyisd ki fürdőszoba szekrényed és éléskamrád ajtaját, és máris válogathatsz a jobbnál jobb, természetes alapanyagok között. Íme, pár kedvenc, amelyekkel nem foghatsz mellé!

Olajfürdő

Manna 100%-os natúr Argán szépségolajból, Organikus szűz kókuszolajból, illetve a kamrádban található olívaolajadból egy-egy evőkanálnyit keverj össze, majd mielőtt hajadra kennéd, melegítsd fel az olajkeveréket a kezedben, ezzel biztosítod a mélyebb beszívódást. A kombinációt alkalmazd hajmosás előtt száraz hajra, és hagyd rajta minimum 20 percig, majd moss hajat a szokásos módon. Meglátod, hajszálaid erősek, élettel teliek lesznek majd. Ha még szebb eredményre vágysz, masszírozz borsónyi Manna argánolajat a törülközőszáraz hajvégekbe.

Banános pakolás

A banán állaga már ránézésre is alkalmasnak tűnik a hajpakolásra, tápanyagtartalma pedig igen jelentős, így nem véletlen, hogy ezt a receptet most megosztom veled. Végy egy nagyobb banánt, lehetőleg kissé érett legyen és villával törd össze. A péphez keverj 1 evőkanálnyi Manna Organikus szűz kókuszolajat, és szintén 1 evőkanál ricinusolajat. A masszát vidd fel hajmosás után nyirkos hajkoronádra, és hagyd hatni 15 percig, majd alaposan öblítsd le. A hatás lenyűgöző lesz. Ha szeretnéd, egy-két csepp citromot is cseppenthetsz a keverékbe.

Sör

Lehet, hogy most meg fogsz döbbenni, de a sör fantasztikus hajápoló, ha megfelelően alkalmazod. A legjobb benne, hogy már önmagában folyékony, így nem kell mást tenned, mint hajmosás után az utolsó öblítést fél adag sör és fél adag víz keverékével végezni el. Ha így teszel, a sörben található gabona és a benne rejlő értékes tápanyagok behatolnak a hajszálaidba. Fontos, hogy ne öblítsd le, hanem hagyd így megszáradni. Nem kell attól tartanod, hogy az alkohol jellegzetes illata árad majd belőled, ez ugyanis elpárolog, a száraz hajon pedig már semmi nem fog érződni.

Kamilla

A kamilla nem véletlenül alapanyaga számos hajápolónak. Ez a növény ugyanis enyhén fertőtleníti és nyugtatja a korpás fejbőrt, enyhíti a zsírosodást, ápol és fényt ad hajkoronádnak. A szőkítő és ápoló hatást tovább fokozhatod, ha a kamillához egy egész citrom facsart levét is hozzáadod, és azzal öblíted le a hajadat. Javaslom, hogy a citromlevet előtte mindenképpen szűrd le, mert az apró rostokat utólag nehéz lesz kifésülni a hajszálak közül.

Balzsam

Ha kipróbáltad már a Manna hajbalzsamokat, de eddig mindig csak pár percig hagytad a félig nedves hajadon, akkor ajánlom, hogy tégy egy próbát és pakolásként is próbáld ki!. Hajmosás után a még nyirkos tincseiden oszlass el három diónyi Manna natúr hajbalzsamot, majd tekerd meleg törülközőbe. Harminc-negyven perc elteltével öblítsd ki a szokásos módon. A hatás lenyűgöző lesz! Nem csodálkoznék, ha ezúttal minden hajmosás után pakolásként használnád a Manna hajbalzsamot.

A fenti tippekben a legjobb, hogy biztos lehetsz benne: hajadba csak natúr, természetes összetevők szívódnak be, vagyis tartósítószerektől, színezőanyagoktól és vegyszerektől mentesen ápolhatod. Javaslom, hogy az őszi napokon már ne hagyd az utolsó pillanatra ezt a műveletet. A legjobb, ha este végzed el otthon és hagyod, hogy magától megszáradjon. Hajkoronád meghálálja ezt az őszi gondoskodást, és ragyogóbb lesz, mint valaha.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • 3+1 szuper őszi arcpakolás házilag - blog

    3+1 szuper őszi arcpakolás házilag

    A kiszáradt, fáradt bőrödre mutatok 4 arcpakolást, amitől szinte új életre kel!

    Megnézem
  • a legjobb receptek őszre   - blog

    A legjobb receptek őszre  

    Az őszi hűvösebb napok beköszöntével egy hosszú nap végén nincs is jobb, mint egy tál forró, sűrű leves, melyet bekanalazva feltöltöd szervezeted értékes tápanyagokkal, a lelked pedig megnyugszik.

    Megnézem
  • manna arckrém született! - blog

    Manna arckrém született!

    Ti kértétek, mi megcsináltuk: itt a vadonatúj, légies és könnyű Manna arckrém hialuronsavval, az uborkakivonatos arctisztító hab és egy mesés olajokkal gazdagított krémpakolás!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Alexandra
    • 2019-01-29 23:50

    Kedves Andrea!
    Érdeklődni szeretnék, ha valakinek zsíros tövű száraz végű a haja, melyik balzsamot ajánlod? Eddig én a balzsamokat mindig a hajam végén használtam, sosem a hajam tövén, mert így is másnap már olyan zsíros a hajam, hogy muszáj copfba kötnöm, mert mindennapos hajmosástól ódzkodom. Ebben az esetben melyik házi praktikát ajánlod? Kóros hajhullásra (sajnos úgy tűnik hormonális okok miatt) nagyon érzékeny fejbőrre mit javasolnál?
    Válaszodat előre is köszönöm!

    • Alexandra
    • 2019-01-29 23:50
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2019-01-31 10:34

      Kedves Alexandra, ahogy látom épp most írtak a kollégáim Neked az e-mailedre részletes tanácsot. :)
      Andrea

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2019-01-31 10:34
  • avatar
    • Katalin
    • 2018-09-25 23:51

    Nyami :) a végén megéhezek a cikkeket olvasva... Köszönöm a jótanácsokat! Remélem, hogy sikerül összepárosítanom a hajfestést természetes festékekkel és előtte -utána hajat mosni/ápolni Manna termékekkel...

    • Katalin
    • 2018-09-25 23:51

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet