Arctisztító illatos gőzfürdő

arctisztító illatos gőzfürdő

Arctisztító illatos gőzfürdő

Hiába van már naptár szerint nyár, ebben az esős (és az évszakhoz képest hideg) időben jól esik este egy kis lazítás.

Mit szólnál egy olyan gőzfürdőhöz, amelyik visszaadja a sápadt és fáradt arcbőröd egészséges ragyogását? A gőz fellazítja a bőrt és segít kitisztítani a szennyeződéseket. Az alábbiakra lesz szükséged:

  • 10-15 gramm szárított levendulavirág
  • 10-15 gramm szárított körömvirág
  • 4-5 csepp 100%-os higítatlan, tiszta geránium illóolaj

Elkészítése:

1) Készíts forrázatot: a szárított virágokat rakd egy edénybe és önts rá 2 csésze forrásban levő vizet, majd hagyd állni 10 percig.

2)  A növényi forrázatból nyomkodd ki jól a virágokat (vigyázz, forró!), tovább már nincs rájuk szükség.

3) Önts forró vizet a mosdókagylóba és öntsd az elkészített forrázatot a vízbe, add hozzá az illóolajat.

4) A már előre kikészített fürdőlepedővel hajolj a mosdókagyló fölé és takard be a fejedet (mintha sátrat állítanál magad köré), hogy körülbelül 8-10 centire hajolj a gőz fölé. 

5) Hagyd, hogy a virágok és az illóolaj jótékony hatása átjárja a bőrödet. Ez 5-6 perc legyen. Ha időközben lehűlne a víz, adj hozzá még forró vizet, hogy a gőz megmaradjon!

6) Mosd le az arcodat és a nyakadat langyos vízzel és mosolyogj a megfiatalodott tükörképedre!

Irritált bőrre jótékony hatású a kamillavirág, azt is adhatsz hozzá, a szárított virágából 10 grammnyit. A friss rozmaring egyensúlyba hozza a zsíros bőrt, a friss petrezselyem az aknés bőrnek nagy jótevője.

Viszont ha a bőröd sérült vagy gyulladt, ne gőzöld, mert ezzel csak súlyosbíthatod a tüneteket!

Ez a gőzfürdő minden bőrtípusra jó, de különösen az érett bőrrel tesz csodát. Ezt fokozandó a gőzölés után pár csepp könnyű olajjal (avokádó, mangó) körkörösen masszírozd meg a homlokod, arcod, nyakad, zsebeld be a bókokat és ne felejtsd elmesélni, hogy milyen volt. :)



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • csinálj bodzaszörpöt kevesebb mint egy óra alatt!

    Csinálj bodzaszörpöt kevesebb mint egy óra alatt!

    Csinálj bodzaszörpöt kevesebb mint egy óra alatt! A gyerekek imádják és sokkal egészségesebb is, mint a szénsavas üdítők vagy a legtöbb szűrt gyümölcslé.Bár a cukrot ebből sem tudod kihagyni, de legalább biztos lehetsz benne, hogy mentes a a színezékektől és tartósítószerektől. (helyettesítheted gyümölcscukorral, barnacukorral)Szedj 25-30 darab bodzavirágot.Csak olyat gyűjtsél, ami már kinyílott és olyan helyről, ahol nem jár autó. Ollóval vágd le a termést és fejjel felfelé tedd a kosárba, hogy az értékes virágpor benne maradjon. Kerüld a nejlonzacskót, mert abba belefülled a virág.

    Megnézem
  • az én történetem

    Az én történetem

    Az én történetem. Mostanra már bizonyára túl vagy a cikksorozat első részein és azon gondolkodsz, hogyan is kezdj neki a „lomtalanításnak”. Elmondom, engem/minket hogy terelgetett a Sors ebbe az irányba.Hat évvel ezelőtt egyik reggel ijedten vettük észre...

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

  • avatar
    • Kata
    • 2011-07-20 09:22

    Azt szeretném megtudni, hogy hol lehet ezeket a hozzávalókat beszerezni? Ahogy olvasom a blogokat, mindig kedvet kapok, de nem tudom, hol szerezzem be a hozzávaló alapanyagokat! Köszönöm előre is! :)

    • Kata
    • 2011-07-20 09:22
  • avatar
    • Zsuzsanna
    • 2010-06-03 19:02

    Köszi a tippet Andi! Este elő is veszem az arc szaunámat :)

    • Zsuzsanna
    • 2010-06-03 19:02

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet