A tökéletes piknik 7 titka
a tökéletes piknik 7 titka

A tökéletes piknik 7 titka



Kellemes meleg, madárcsicsergés, barátok, vagy romantikus édeskettes - és egy piknikkosár telis-tele finomságokkal. Jól hangzik, igaz?

Egy közös, családdal, barátokkal vagy épp a pároddal töltött nap tökéletes nyári program. Ráérősen ücsörögtök az árnyékban egy pokrócon, beszélgettek, finomakat esztek-isztok, játszotok, vagy épp kirándultok.

A piknikezés első hallásra talán macerásnak tűnik a rengeteg előkészület miatt, de hidd el, megéri a fáradozás, ennél kevés jobb program akad.
Nem olyan bonyolult megtervezni, mint elsőre gondolnád, de néhány dolgot érdemes szem előtt tartanod:

1. Találd meg a megfelelő helyszínt

Mehettek erdei tisztásra, hegyek közé, vízpartra, de tökéletes lehet egy nagy park tágas, füves területe is. Fontos, hogy végiggondold, hogy juttok oda, van-e ott folyóvíz, mellékhelyiség, mennyit kell cipekedni, mire kipakoltok mindent.

2. Gondold végig, kikből áll majd a társaság

Ha gyerekek, vagy idősebbek is jönnek, gondolj rájuk is a menü összeállításakor. Érdemes kitalálni, milyen elfoglaltságok jöhetnek szóba a legkisebbeknek, míg a felnőttek beszélgetnek. Labda, buborékfújó, frizbi, papírsárkány – ezek mindig népszerűek. Felnőttek számára magazint, rejtvényújságot csomagolni sem rossz választás, de az én kedvenceim a társasjátékok, ezek sosem okoztak még csalódást.

3. Piknikkosár, hűtőláda

Nem muszáj egy klasszikus fonott kosárba pakolnod mindent, bár kétségkívül remekül mutat. Akármit is választasz, érdemes ügyelni arra, hogy ne legyen túl nehéz, de legyen tartása és megoldható legyen benne a nehéz, kemény dolgok elválasztása a puha, könnyen deformálódó ételektől.

4. Étel, ital

Nem kérdés, ez az egyik legfontosabb. Na de milyenek is a piknikezéshez való ételek? A legegyszerűbb persze az, ha szendvicseket készítesz, teszel mellé néhány palack innivalót, néhány szelet süteményt és egy kis gyümölcsöt. Ennél azonban sokkal színesebb és izgalmasabb is lehet a kosarad tartalma.

Attól függően, hogy mennyi ideig kell majd jégakkuval, vagy hűtés nélkül tartanod az ételeket-italokat, készülhetsz salátákkal, péksüteményre kenhető finomságokkal, friss, zöld ropogtatni valókkal, kis tégelyekben bepakolhatsz mártogatáshoz szószokat, szörpöket.

5. Tányér, pohár, evőeszköz, csomagolás

Érdemes úgy tervezned, hogy ezekből minél kevesebbre legyen szükségetek. Ha minden résztvevő számára külön (üveg)palackba, kulacsba készítesz innivalót, és tányérokat, evőeszközöket nem igénylő fogásokkal készülsz, nem kell a hatalmas szemétmennyiség és a későbbi mosogatás miatt aggódnod. Sőt, csomagod is jóval könnyebb lesz. Egy-két éles és kenéshez szükséges kést mindenképp vigyél magaddal, szalvéta is legyen nálatok elegendő, továbbá a maradékok elcsomagolására is gondolj.

6. Tisztítószerek, kozmetikumok

Azt gondolom mondanom sem kell, hogy vigyél magaddal napkrémet, és legfeljebb kétóránként kend be magadat, magatokat. A rovarok sok kellemetlenséget okozhatnak, ha natúr szúnyog- és kullancsriasztót készítenél, ehhez ebben a korábbi bejegyzésemben találsz tippeket. Ha nincs tiszta csapvíz a közelben, legyen nálatok egy csomag nedves kéztörlő kendő a kéz- és arctisztításhoz.

7. A legfontosabb

Pihenj, élvezd a semmittevést, a társaságot, a nyarat!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Csenge
    • 2016-07-11 22:50

    Mi rengeteget járunk piknikezni és a tapasztalat azt mutatja, hogy hasznos, ha nem csak kút, hanem szemetes is van a közelben :)

    • Csenge
    • 2016-07-11 22:50

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet