A fürdés rituáléja
a fürdés rituáléja

A fürdés rituáléja



Pici korodban Te is csak sok-sok könny árán voltál hajlandó megfürödni? Elárulom, én is. De felnőttként hamar rájöttem, hogy milyen felüdülést is adhat akár egy gyors zuhanyzás, akár egy kellemes fürdő a kádban, különösen egy hosszú, fárasztó nap után.

Nem mindig volt természetes a napi tisztálkodás

Gondoltad volna, hogy a 19. században még sokan azt gondolták, hogy a víz terjeszti a halálos betegségeket? Ezért inkább parfümöt használtak, hogy elfedjék a nem túl kellemes „illatokat” és nagy következetességgel kerülték a fürdőzés minden formáját.

Még Erzsébet királyné is hosszas harcok árán érte csak el, hogy a mosdótálát előbb mosdódézsára, majd fakádra cseréljék. Később saját fürdőszobát is kialakíttatott magának, ahol mindenki legnagyobb megrökönyödésére naponta fürdött.

A kevesebb néha több?

A legtöbben naponta kétszer, ébredés után és este szoktunk zuhanyozni, vagy fürdőzni. Azonban, ahogy minden másban is, ebben a témában is megoszlanak a vélemények.

Logikusnak tűnik, hogy minél gyakrabban fürdünk, annál kevesebb szennyeződés marad meg bőrünkön, tehát annál tisztábbak vagyunk. Ez alapvetően így is van, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eszközöket és tisztítószereket használunk.

A különböző dörzsölő hatású szivacsok könnyen felsérthetik bőrünk külső védőrétegét, így nem csupán a baktériumokat és az elhalt hámsejteket távolítják el, hanem a bőrünk egészségéért és hidratáltságáért felelős lipideket is.

Ha a fürdést ráadásul mesterséges anyagokat tartalmazó szappanokkal, tusfürdőkkel végezzük, az egyre több zuhanyzással egyre kevesebb esélye lesz bőrünknek arra, hogy regenerálódjon, így a sok káros hatás végeredménye, hogy egyre szárazabbá, sérültebbé és irritáltabbá válik.

A tusfürdők és szappanok piszkos kis titkai

Sajnos a legtöbb tusfürdő és szappan igen kevés természetes összetevőt tartalmaz. Azonban bőségesen találunk bennük olyasmit, ami enyhén szólva sem hasznos bőrünk számára.

Hogy mik is lehetnek ezek?

  • bőrirritáló anyagok, melyek erős hatásuk miatt károsítják a bőrt
  • parabének, melyek a leggyakrabban használt mesterséges tartósítószerek. Ezek amellett, hogy elősegítik a bőr öregedését, még az ösztrogén hormon termelésére is hatással
  • vannak.
  • kőolajszármazékok, melyek eltömítik a bőr pórusait, mely ezáltal nem tud lélegezni, így nagyon könnyen okozhatnak allergiát és bőrgyulladást.
  • szilikonolajok, melyek hatására a bőrt selymesnek, bársonyosnak érezhetjük. Azonban a szilikon rétegek nem oldódnak a vízben, így eltömítik pórusainkat, megfosztva bőrünket a lélegzéstől, a méregtelenítés lehetőségétől.

Az, hogy nem fürdünk minden nap, nem jelent megoldást ezek ellen a káros anyagok ellen. Ehelyett használjunk minden káros anyagtól mentes, természetes összetevőket tartalmazó készítményeket.

A Manna fürdőrituáléja

Legyen szó akár egy gyors zuhanyzásról, vagy egy hosszas, relaxáló fürdőről a kádunkban, a Mannák között mindenhez találsz megfelelő társat magadnak.

Szappanjaink egytől-egyig mentesek minden vegyi anyagtól. Honlapunkon sok segítséget kapsz ahhoz, hogy könnyedén megtaláld, melyik Manna szappan felel meg leginkább bőrödnek.

Tusfürdőinkben egybeolvad a vegyszermentesség és a praktikum. Nem csupán különleges illatuk, hanem praktikus csomagolásuk is egyedivé teszi őket.

Azonban ha egy gyertyafényes, minden gondot elfeledtető fürdőre vágysz, a Manna fürdőgolyóit egyszerűen muszáj kipróbálnod!

Mindegyik golyó kézzel készített és elbűvölő illata mellett természetes összetevői bársonyos bőrrel is meg fognak ajándékozni Téged.

Azonban van egy kis titkuk, amit feltétlenül tudnod kell: ha egyszer kipróbálod őket, újra és újra a kádba fognak csábítani Téged és Te egész nap csak erre fogsz vágyni!

Akár a citrusos, akár az eper-banános, vagy a szegfűszeg-nerolis, esetleg a geránium-levendulás Mannánkat választod, ez bizony egy csodás barátság kezdete lesz!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • Így hat a lelkedre az önkéntesség - blog

    Így hat a lelkedre az önkéntesség

    Ugye milyen csodás érzés minden elvárás nélkül, szívből segíteni? Vagy ez a segítség valójában cseppet sem önzetlen? Ne félj, semmilyen titkos, sötét leplet nem rántunk le az önkéntességről, csak megmutatjuk, hogy amit a mesékben olvastál, az a való életben is megállja a helyét. Mert jó tett helyében bizony te is jót várhatsz.

    Megnézem
  • most megizzasztunk: őszintén az izzadásról - blog

    Most megizzasztunk: őszintén az izzadásról

    Vannak olyan témák, amelyekről nem szívesen beszélünk, még ha ezek természetes velejárói is életünknek. Ilyen például az izzadás. Kínosnak érezzük a hétköznapok során, de kívánjuk egy szaunázás alkalmával.

    Megnézem
  • a gyengédség bajnokai, az extra szűz olívaolaj és a körömvirágolaj - blog

    A gyengédség bajnokai, az extra szűz olívaolaj és a körömvirágolaj

    Sokan kérdezik tőlem, vajon melyik a leggyengédebb Manna? De hiszen mindegyik az, felelem ilyenkor, aztán mégis be kell vallanom magamnak, hogy vannak azért a gyengédségnek igazi bajnokai.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet