Agyagpakolás-recept

agyagpakolás-recept

Feltöltődés a lábnak

Még hogy pakolás a lábra? Furán hangzik, de hidd el, hogy ezért a kényeztetésért az egész tested hálás lesz majd. Amikor először kipróbáltam ezt a receptet, nagyon érdekes érzés volt: mintha sárba léptem volna. De ettől hamar elvonatkoztattam, és élveztem a hatást. Havonta egyszer érdemes kipróbálnod.

 

Miért jó a lábnak és az egész szervezetnek az agyagpakolás?

Többször volt már szó arról itt a blogban, hogy az agyag mi mindenben segítségedre van. Ebben a receptben a csodatévő alginitet használtam. A alginit az agyag egy fajtája. Fosszilis biomasszából, bazalttufából és mészből áll. Közel 5 millió évvel ezelőtt keletkezett egykori tómedrekben, különböző vulkáni tevékenységek következtében. Különlegessége, hogy csak a Kárpát-medencében található meg, legnagyobb lelőhelyei Magyarországon, a Balaton-felvidéken vannak.

Bőrre gyakorolt pozitív hatásait nem is lehet felsorolni. Kiemelkedően gazdag ásványi és szerves anyagokban: eddig közel 65 féle elemet mutattak ki benne, köztük a káliumot, a magnéziumot és a cinket, melyek a bőr és a sejtek vízháztartásához elengedhetetlenek. Fontos alkotóelemei még a rendkívül hatékony algák is, amelyek tele vannak organikus, szerves hatóanyagokkal. A benne lévő huminsav pedig szintén rendkívül hatékony bőrápoló.

Tudtad, hogy a lábakon keresztül a legbiztonságosabb a méregtelenítés? Most itt egy szuper recept, amit nagyon egyszerű elkészíteni.

***Méregtelenítő agyagpakolás a lábakra alginit pakolással***

Keverj össze 1 evőkanál alginit pakolást és annyi szűrt vagy forralt és lehűtött vizet, hogy pasztaszerű keveréket kapj. Ha épp olyan kedved van, akkor adhatsz hozzá 2-3 csepp illóolajat is. (pl. citrom, narancs, eukaliptusz).

Kend be vele az egész talpad és a bokád is. Pihenj 30 percig, majd langyos vízzel öblítsd le a pakolást.

A tisztulás folyamatát segítheted, ha sok-sok tiszta vizet vagy gyógyteát iszol, valamint megpróbálsz kevésbé fűszeres ételeket enni. A zsírdús táplálkozás sajnos növeli a szervezetben felhalmozódó méreganyagokat, ezért ettől tartózkodj.


 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

  • avatar
    • Nikoletta
    • 2014-06-14 10:23

    Kedves Manna,Nagyon tetszik ez a lábpakolás, ki is próbáltam, de nem az általam várt hatást tapasztaltam. Lehet csak türelmetlen vagyok kicsit. Hetente 2x alkalmazom a pakolást, plusz éjszakára is bekenem shea vajjal, de sajnos még mindig elég száraz a bőröm a lábamon, kicsit olyan mint ha egy vékony papír lenne a bőröm helyett.Tudnál nekem javasolni valami hatékonyabb módszert?Előre is köszönöm a válaszod!Üdv, Nikolett

    • Nikoletta
    • 2014-06-14 10:23

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet