5+1 dolog, ami boldogabbá tesz
5+1 dolog, ami boldogabbá tesz

5+1 dolog, ami boldogabbá tesz



Sokszor kelsz bal lábbal, túl sokszor fordult veled elő mostanában, hogy úgy érezted, mintha minden nap hétfő lenne? Betudhatod a stressznek, a tavaszi fáradtságnak, vitaminhiánynak, vagy a veled és körülötted történő rossz dolgoknak, hogy rosszkedvtől szenvedsz, de szeretném, ha tudnád, van más választásod is.

Az, hogy milyen az alaphangulatod, jelentős részben rajtad múlik.

Biztosan ismersz te is jó néhány embert, akik szinte mindig mosolygósak, kedvesek, csak legyintenek olyan apró bosszúságokra, amik neked az egész napodat képesek elrontani. Nem csupán arról van szó, hogy vannak olyan szerencsés emberek, akik így születtek, vagy arról, hogy a pozitív életszemlélet boldogabbá teszi őket másoknál. Pszichológusok szerint a jókedvű emberek kifejezetten sokat tesznek azért, hogy jól érezzék magukat, hogy ne hagyják elrontani a jókedvüket.

Hogy mi a titkuk?

Először is a legfontosabb: odafigyelnek magukra és tudják, mire van szükségük és képesek a saját szükségleteiket a feladataik elé helyezni és nem őrlődnek fel a rájuk zúduló elvárások és az előttük tornyosuló napi feladatok viharában.

  1. Szakítanak időt magukra
Őrülten pörgős napod lesz, vizsgázol, fontos megbeszéléseid lesznek, már reggel tudod, hogy egészen estig nem lesz egy nyugodt perced sem? Kezdd azzal a napod, hogy mielőtt még bármit csinálnál, kényelmesen, ráérősen elmerengsz a bögre kávéd vagy teád felett. Nem kell több mint negyed óra, máris kevésbé érzed majd magad túlhajszoltnak.

  1. Rendszeresen mozognak
Napi húsz-harminc perc torna, jóga vagy akárcsak egy kiadós séta is hozzájárul ahhoz, hogy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, elégedettebb lehess. Jó, ha tudod, nemcsak az egészségednek, de a hangulatodnak is sokat használ a rendszeres mozgás.

  1. Eleget alszanak
Ennek fontosságát csak mostanában kezdjük felismerni, de sok betegséget, elhízást, de még a korai öregedést is megelőzöd azzal, ha akár több részletben is, de alszol napi 7-8 órát.

  1. Nem húzzák fel magukat apróságokon
Tényleg megéri valami apró bosszúsággal elrontani kedved? Ne hagyd, hogy egy gonoszkodó megjegyzés, vagy akár csak egy óvatlan megjegyzés tönkretegye a napodat! Engedd el, sóhajtsd ki magadból a bosszúságot egy egyszerű légzőgyakorlattal – máris sokkal jobban érzed magad, nem igaz?

  1. Odafigyelnek arra, mivel veszik körbe magukat
Ne csak az otthonod legyen kellemes és jó érzést sugárzó: egy-egy cserép virág, néhány kedves tárgy vagy akár egy aromalámpa a legridegebb munkahelyi környezetet is otthonosabbá teszi. Akárhol is töltöd a napod java részét, amennyire lehet, tedd komfortosabbá, személyesebbé a dolgokat, amelyek körbevesznek.


+1 Nem félnek megélni az érzelmeiket

A kiegyensúlyozottság titka biztosan nem a lenyelt sértettség, düh és harag. Ha bántottak, ha tehetetlennek érzed magad, ha mérges vagy, találd meg, hogyan adhatod ki magadból a leggyorsabban, legeredményesebben. Beszélj róla valakivel, menj el sétálni, futni, biciklizni, nézz meg egy jó filmet vagy még egy részt a kedvenc sorozatodból, lepd meg magad valami aprósággal, vegyél egy kellemes fürdőt, emelj súlyokat vagy akár iratkozz be valamilyen küzdősportra. A lényeg, hogy minél gyorsabban megszabadulj a mérgedtől.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet