5 tipp a pihentető alváshoz kánikulában
5 tipp a pihentető alváshoz kánikulában

5 tipp a pihentető alváshoz kánikulában



Ha az alvás neked is kihívást okoz minden áldott nap, akkor tudod, hogy mekkora áldást jelent egy-egy olyan tipp, ami megkönnyíti, hogy pihentető álomba szenderülj.

Jól aludni nyáron még azoknak sem könnyű, akiknek nincsenek alvási problémái, az extrém meleg ugyanis rendkívül igénybe veszi a szervezetet. Ilyenkor fáradtabb lehetsz, lelassulsz, és estére kimerülten dőlsz az ágyba. Éjszaka sincs menekvés a hőség elől: a pihentető alvásból kínszenvedés lesz, és összetörten kezded a következő napot.

Összegyűjtöttem neked pár természetes dolgot, ami enyhülést hoz, hogy forgolódás helyett az éjszaka újra a pihenésé legyen!

1.Zuhanyozz langyos vízzel!

Egy meleg nap után valószínűleg egyébként is a zuhany felé vennéd az irányt, de ahelyett, hogy jéghideg vízzel sokkolnád felmelegedett tested, válaszd inkább a langyos vizes zuhanyt vagy fürdőt. A teljes ellazuláshoz próbáld ki a Manna natúr tusfürdőket vagy a fürdőgolyókat, esetleg tégy a fürdővizedbe pár csepp illóolajat (természetesen előtte oszlasd el hordozóolajban). 

2.Használj jégkockákat!

Nem kell drasztikus dolgokra gondolnod, és csak akkor alkalmazd a módszert, ha már langyos vízzel kissé lehűtötted magad: vedd ki a mélyhűtőből a jégzselét és helyezd a csuklódra, a térd alatti hajlatra, a nyakadhoz vagy a bokáidra. Az is jó megoldás, ha jégkockákat törülközőbe tekersz és azt helyezed a pulzáló pontokra. Ezzel a módszerrel az egész testedet lehűtheted 10-15 perc alatt. Ha éjszaka ismét arra ébredsz, hogy izzadsz, csak töröld át a tested a még nedves törölközővel, és sokkal jobb lesz a komfortérzeted. 

3.Hűtsd le a párnád!

Helyezd a párnádat, vagy legalább a huzatát jól záródó zacskóba és tedd be a hűtőbe. A hűtött ágyneműbe fantasztikus érzés lesz belefeküdni egy kimerítő nap végén, arról már nem is beszélve, hogy segíti a szervezetet az alváshoz szükséges alacsonyabb hőmérséklet elérésben. 

4.Használj nyári ágyneműt!

A pamut a legjobb nedvszívó képességű anyag, így lepedőnek ideális. A takaródra pedig húzz selyem vagy szatén huzatot, mert könnyű, hűvös érzetet ad és kevésbé melegszik át, mint a pamut. Az sem mindegy, hogy milyen matracon fekszel: nyáron kerüld a habszivacsot, vagy szivacstöltetű párnákat, mert magukba zárják a hőt. 

5.Igyál sok folyadékot!

Közvetlenül lefekvés előtt igyál meg egy pohár vizet, hogy pótold az izzadsággal járó folyadékveszteséget. Több pohár vizet már nem érdemes fogyasztanod, mert éjszaka felébredhetsz.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet