A 4 főbűn, amit a bőröd ellen elkövethetsz
a 4 főbűn, amit a bőröd ellen elkövethetsz

A 4 főbűn, amit a bőröd ellen elkövethetsz



1. Ellógod az arctisztítást

Naponta kétszer – reggel és este – tisztítsd meg az arcod a Te bőrtípusodnak megfelelő szappannal, utána pedig hidratáld szintén a Te bőrödhöz legjobban illő szépségolajjal vagy vajjal. A Manna vajak és olajak olyan gazdagok és tiszták, hogy az is előfordulhat, reggel már nincs is szükséged arra, hogy újabb adag tápláló olajjal kényeztesd a bőröd, mert így is tökéletesen hidratált, és rugalmas lesz.

2. Túl sokféle terméket használsz

Ha túl sokféle márkát keversz, könnyen ördögi körbe kerülsz: az egyik káros hatásait lehetséges, hogy egy másik termékkel kell ellensúlyozd, és ebben sokszor nincs megállás, mert hiába költesz egyre többet, a bőröd állapotán alig látsz javulást. Ha azonban a váltás mellett döntesz, és a vegyszermentességet választod, a bőröd érezhetően fellélegzik majd. Ha bőrproblémáid vannak, nyilvánvaló, hogy a legjobb megoldás radikálisan lecsökkenteni a bőrirritációt okozó veszélyforrások számát.

3. Naponta kinyomod a pattanásaidat, mitesszereidet

Ez nagyon rossz szokás, és csak egyre rosszabb lesz tőle a bőröd állapota. A legjobb, amit tehetsz azon felül, hogy nem esel a feljebb felsorolt hibák egyikébe sem, az az, hogy kideríted, milyen probléma állhat a dolog hátterében.A pattanásokat semmiképp ne nyomkodd, ezzel könnyen ronthatsz a helyzeten. Azt ajánlom, kenj inkább rájuk egy-egy csepp 100%-ban tiszta teafa illóolajat, ami hígítás nélkül is érintkezhet bőröddel, és használj rendszeresen agyagos pakolásokat, melyek mágnesként húzzák ki a szennyeződéseket, eltömődéseket a bőrödből.

4. Túl durván bánsz a bőröddel

 

Arcmosó kefét használsz, vagy túl durva szemcséjű sóval, cukorral radírozod az arcbőröd, netán alkoholos tonikokkal próbálod kezelni arcod olajosan fénylő részeit? Ne tedd. A bőröd a tested első védvonala, ha megsérted a felületét, nyílt utat adsz a fertőzéseknek, és nagyon nehezen tudod csak helyreállítani a megfelelő pH-értéket és megtalálni az egészséges egyensúlyt.

 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Bettina Anikó
    • 2015-12-02 13:46

    Most, hogy elolvastam a cikket..ismét rá kellett döbbenjek, hogy nagyon hasznos a blogot/bejegyzéseket (is!) olvasnom!
    Minden reggel, amikor felkeltem, egyből mentem a pórusnagyobbító tükörért, és már nyomkodtam is.. nem túlzás, sajnos tényleg minden reggel, megrögzötten már..de amióta a problémamentes arcbőrcsomagot használom, jobb a helyzet, (bár még nem szoktam le a nyomkodásról), de a cikk elolvasása után, nem nyúlom többet 1 pattimhoz sem! :D

    • Bettina Anikó
    • 2015-12-02 13:46

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet