3 trükk, hogy 2017 tényleg új év legyen
3 trükk, hogy 2017 tényleg új év legyen

3 trükk, hogy 2017 tényleg új év legyenHa úgy érzed, készen állsz a változásra, de eddig még sosem sikerült kitartanod az újévi céljaid mellett, ez a mai bejegyzésem neked szól.

Az elhatározás nemes dolog, és az év első néhány napjában nem is olyan nehéz kitartani, és csinálni, amit előírsz magadnak. Azonban a folytatás mindig sokkal nehezebb, különösen, amikor nem várt események állnak az utadba. Előkerülnek az addig félretolt érvek, jönnek a kifogások, mint hogy „erre most nem tudok időt szakítani”, előfordul, hogy el is felejted, mi lett volna az aznapra magadnak előírt feladat.

Ezek megelőzésére is vannak jó módszerek.
  1. Állíts fel új fontossági sorrendeket!
Ha tényleg sziklaszilárd döntést hoztál, hogy márpedig idén másképp csinálsz valamit, mint tavaly, akkor érdemes alaposan újragondolnod, milyen ennél fontosabb kötelezettségeid vannak, és melyek azok, amelyek csak az elhatározott dolog után következnek. Ez nem mindig könnyű, de tudd, hogy a céljaid megvalósításához bele kell tudnod illesztened az életedbe, a napirendedbe az új szokásokat. Így egyáltalán nem lehetetlen küldetés időt és energiát találni rájuk.
  1. Használd a telefonod!
Rengeteg alkalmazás segíthet neked abban, hogy véghezvidd, amit elhatároztál. Nem csak edzésprogramok, fitness appok, de akár napirend alakításban és menedzselésben segítő alkalmazások tucatjai is elérhetőek már, akár ingyen is. Elhatároztad, hogy idén nem felejted el hetente legalább egyszer felhívni a nagyit? Állíts be egy egyszerű emlékeztetőt és csináld! Esténként mennél futni, tornázni? Egészségesebben élnél? Válassz egy alkalmazást, ami újra és újra motivál, segít, akárcsak egy jóbarát. Persze még ennél is jobb, ha valaki mással együtt kezdtek bele az új életcélok megvalósításába.
  1. A legfontosabb: legyél türelmes magadhoz!
Ne várj azonnali látványos eredményt vagy változást, nézd el magadnak, ha hibázol, ha elcsábulsz, ha néha-néha nem sikerül teljesítened az adott napra vagy hétre kitűzött célt. A legfontosabb, hogy ne add fel és tudd, hogy minden kezdet nehéz! Különösen az, ha tudatosabb életet szeretnél élni és új szokásokat akarsz kialakítani a magad vagy az egész család számára.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet